Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Teste internationale de limba engleza si limba franceza

Elevii de la Colegiul National Mihai Eminescu din Baia Mare nu mai doresc sa participe la Olimpiadele scolare la limba engleza. De ce ar face-o, cand au la dispozitie alte alternative de a-si certifica competentele lingvistice, la nivel international. Multi dintre ei au obtinut rezultate excelente la examenul Cambridge. Cei mai pragmatici au inceput sa se indrepte spre testul TOEIC deoarece se poate sustine in Baia Mare, este mai ieftin si este recunoscut in intreaga lume. Dintre cei 16 elevi care au participat la examenul TOEIC in 24 martie 2007, 8 eleve au obtinut punctaje echivalente a nivelului C1 din Cadrul European al limbilor straine. O eleva a obtinut 965 puncte din 990 posibile Peste 940 de puncte echivaleaza nivelului C2 ( cel mai inalt nivel de competenta lingvistica) .Este vorba de Erna Cozuplean , clasa a XII-a E (profesoare Delia Pop si Luminita Faur), care a realizat astfel un nou record al examenelor organizate in cadrul Centrului Autorizat de Testare TOEIC Info Project din Baia Mare. Cel mai ridicat punctaj obtinut pana acuma era de 940 de puncte, obtinut in urma cu doi ani de un elev de la Colegiul National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Rezultate excelente au obtinut la aceasta sesiune de examen si elevele Alexandra Muresan , Anamaria Coman, Laura Bahrin, Raluca Ceaunica, Codruta Costin, Teodora Balmos, Ioana Ionescu .

Fisele optice pe care se da examenul sunt corectate cu ajutorul computerului in cadrul Institutului International de Educatie de la Budapesta, reprezentant pentru Europa Centrala si de Est a Serviciului de Testare a Limbii Engleze ( ETS) de la Princeton Univeristy, New Jersey, SUA.(www.iie.hu respectiv www.toeic.org ) TOEIC ( Test of English for International Communication) este cel mai raspandit test de certificare a competentelor lingvistice la ora actuala si este utilizat de marile companii transnationale pentru recrutarea personalului sau certificarea lingvistica a acestuia. In Japonia, de exemplu, pentru a putea preda limba engleza trebuie sa detii certificatul TOEIC. In Grecia, de la functionarii guvernamentali si pana la functionarii din administratia locala, trebuie sa obtina acest certificat.

Varianta in limba franceza, care se poate sustine tot in Baia Mare, este TFI ( Test de Francais International) .

Atat elevii cat si intreaga catedra de limba engleza de la Colegiul National Mihai Eminescu merita cele mai calde felicitari.



Prof.Mariana Hudrea

Administrator Info Project

www.infoproject. baiamare. rdsnet.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: monerodica | 01.04.2007 08:41 | 3230 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Aprecierea pozitiva

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

09.04.2007 18:40 efluture

felicitari !!!



Lumina lina a invierii sa coboare in sufeltele tuturor, iar Iisus rastignit pentru noi, sa spele toate relele din viata nostra.

Hristos a inviat !

Adevarat a inviat ! e salutul nostru al tuturor acum in frumoase zile de sarbatoare crestina.

Iertati, iubiti si fericirea sa va inconjoare!

cu drag

Elena-Liliana Fluture MAXIM - Galati

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 25 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

592 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN