Şcoala cu
bune practici

47 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Proiecte Socrates Comenius 1

Proiectul "GREEN 4EVER"-Recycling, Re- creation, Recovery, Recreation, depus la 1 februarie 2006 de Şcoala GALA GALACTION, MANGALIA, a fost aprobat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare in Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale în cadrul Programului Socrates, Comenius1-Parteneriate şcolare.
Comenius , actiune a programului Socrates are ca scop îmbunătăţirea calităţii şi consolidarea dimensiunii europene în educatie, încurajarea învăţării limbilor străine şi a cooperării transnaţionale între şcoli, promovarea conştiinţei interculturale şi a inovaţiei în ceea ce priveşte metodele pedagogice şi tehnicile informaţionale.
Proiectul "GREEN 4EVER" a fost evaluat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare in Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi a primit finanţare pentru derularea activităţilor în anul şcolar 2006-2007.
Proiectul a fost iniţiat de Şcoala Gala Galaction,Mangalia, iar prin tema propusă a atras partenerii europeni din Cipru şi Italia :
YPSONAS Β’ PRIMARY SCHOOL, LIMASSOL din Cipru. 7 SARRIA DE ROBBIO, NAPOLI din Italia
CIRCOLO DIDATTICO NA 47 SARRIA DE ROBBIO, NAPOLI din Italia

In luna octombrie a acestui an a avut loc prima intalnire de proiect, in Romania, la scoala noastra.
Bucuria daruita de vremea atat de insorita a lunii octombrie a fost dublata de aceasta vizita in scoala noastra a oaspetilor din Italia si Cipru.
In orasul nostru au sosit cinci cadre didactice ale scolilor partenere: Maria Teresa , Concetta – din Italia si George Giorgiou, Maria Eliadou si Ioulia Panagiotou- din Cipru.
Pe parcursul saptamanii 14- 21 octombrie am organizat o suita de activitati si manifestari atractive, reusind sa realizam pasi importanti spre atingerea obiectivelor propuse pentru primul an in cadrul Proiectul Scolar Comenius Green 4 Ever dar si sa le facem cunoscute invitatilor nostri frumusetile Dobrogei si ospitalitatea romanilor.
Desi punctul central al intalnirii celor trei delegatii a fost stabilirea si definirea temelor si obiectivelor generale ,(comune tuturor partenerilor), propuse pentru primul an, (Eco- lobby si Eco – codul) , actiunile au avut un caracter mai larg, fiind deschise catre comunitatea locala. Am reusit sa realizam pasi importanti spre atingerea obiectivelor mentinand o stransa legatura intre elevii nostri si profesorii straini implicati in proiect, prin discutii zilnice desfaurate in scoala dar si in afara ei, reusind astfel sa confirmam (daca mai era nevoie) ca fara munca în echipă nimic nu se poate realiza la nivelul standardelor europene.
In scoala noastra s-au amenajat doua spatii care cuprind informatii importante despre scolile din tarile partenere si despre proiectul pe care il desfasuram.
Activitatile s-au incheiat cu un program de diseminare la nivel local,intr-un cadru festiv si emotionant, avand ca grupuri tinta reprezentantii unitatilor scolare gimnaziale si liceale din Mangalia, reprezentanti ai presei, parinti, dascali si oficialitati ale orasului.
Le multumim tuturor pentru sprijinul acordat in sustinerea valorilor europene pe care scolile noastre le promoveaza permanent!
Toata aceasta pledoarie s-a vrut o incurajare a dascalilor in initierea de programe parteneriale, dar si o invitatie in scoala noastra unde veti gasi intotdeauna dascali, elevi si parinti cu inima deschisa!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ina_mg | 24.12.2006 18:23 | 3536 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 32 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

430 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN