Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Sarbatoare francofona la Galati

Ecourile Francofoniei la Galaţi

Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor a fost ieri locul de întâlnire a iubitorilor de limbă franceză din judeţul Galaţi, veniţi să ia parte la manifestarea "Echo de la Francophonie", organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean împreună cu Asociaţia Română a Profesorilor de Franceză, filiala Galaţi şi Fundaţia "Marc Nadaud", cu sprijinul instituţiilor locale şi al Centrului Cultural "Dunărea de Jos". La eveniment au luat parte Marcela Sighinaş, vicepreşedinta Consiliului Judeţean, Constantin Dumitriu, viceprimar, Magdalena Gaiu, inspector şcolar general adjunct, Liana Bucur, inspector şcolar, Corina Jinga, reprezentanta Asociaţiei Profesorilor de Franceză şi Mihaela Lichiardopol - inspector de limba franceză, care au luat cuvântul, referindu-se la importanţa culturii şi civilizaţiei franceze în România, dar şi în cadrul Uniunii Europene.
Surprizele s-au ţinut lanţ, spre bucuria elevilor de toate vârstele veniţi să participe la acţiunea dedicată lor, celor care studiază limba franceză, dar şi cadrelor didactice care au asigurat organizarea şi buna desfăşurare a acestei sărbători. La festivitate au participat numeroşi elevi, de la 68 de şcoli generale şi licee din judeţ, împreună cu profesorii lor de franceză, fiecare unitate de învăţământ reprezentând câte o ţară francofonă sau simpatizantă a civilizaţiei francofone. Copiii s-au bucurat de vremea frumoasă şi de momentele artistice prezentate de colegii lor, dansând şi fluturând steguleţe colorate.
Sărbătoarea a culminat cu parada de costume populare specifice ţărilor francofone, care a stârnit ropote de aplauze, costumele fiind realizate cu multă muncă şi imaginaţie. Astfel, Sărbătoarea Francofoniei în România ia sfârşit la Galaţi, odată cu această manifestare organizată cu şi pentru elevi şi profesori.

Foto: Sorin Pană
(Viata Libera, Galati, 6 oct. 2006)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: corina_jga | 09.10.2006 19:47 | 1184 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

09.10.2006 23:49 crina_butarescu

Felicitari prichindeilor francofoni si jos palaria pentru munca si rabdarea celor din spatele cortinei!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 39 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

337 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN