Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Preşedinta elevilor cere uniformă obligatorie din blugi

"Dacă vrei să fii băgat în seamă, atunci ţipă, dacă vrei să fii ascultat, atunci vorbeşte încet. Eu voi vorbi încet pentru că ştiu că are cine să mă asculte", "Nu am venit să ţin discursuri făcute de profesorii de română, eu am venit să-mi prezint propriile idei", "Haideţi să facem singuri ceea ce aşteptăm de la alţii", "Numai cu o limbă şi două urechi ne-a înzestrat natura pentru a asculta de două ori cât vorbim, aşa că ascultaţi-mă!", "Elevii nu sunt materie primă, ei sunt parteneri în educaţie!", aşa şi-au început discursurile câţiva dintre cei 22 de candidaţi la funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi secretar ale Consiliului Naţional al Elevilor (CNE). La adunarea "electorală", care a avut loc vineri şi sâmbătă la Călimăneşti, au participat aproape 150 de elevi şi profesori, iar preşedinte a fost aleasă Raluca Voicu, elevă în clasa a XI-a la Liceul "Nicolae Titulescu" din Pucioasa, judeţul Dâmboviţa.
Raluca se declară o susţinătoare a introducerii uniformelor în şcolile din România, cu observaţia că blugii ar putea constitui parte a uniformelor: "Vin dintr-o şcoală în care am purtat uniformă opt ani de zile şi mi-a făcut plăcere, am purtat-o cu mare drag pentru că mă reprezenta, simţeam că aparţin de unitatea şcolară şi acest lucru era un motiv de mândrie pentru mine. Ei bine, la liceu nu mai avem uniformă, dar intenţionăm să realizăm una, cu blugi... asta depinde şi de ce vor dori copiii din şcoală. Introducerea uniformelor trebuie să se decidă în toate şcolile, dar prin consultarea elevilor şi stabilirea unei uniforme care să fie pe placul lor".
Reprezentanta elevilor are şi alte recomandări, cât priveşte soluţionarea problemelor din învăţământul românesc: "Un pas foarte important, care ar schimba radical tot ce se întâmplă la nivelul educaţiei în România, ar fi să începem cursuri de formare eficiente pentru profesori. Trecerea aceasta de la tradiţional la modern, la metode interactive de predare ar rezolva o parte din probleme. Cursurile pentru profesori se reflectă implicit asupra elevului, şi atunci acesta este un început. În plus, programele şcolare sunt destul de încărcate şi multe din lucrurile pe care le învăţăm în şcoală nu ne pregătesc pentru viaţă. şcoala trebuie să fie o instituţie socială multiplă care să răspundă nu doar nevoilor informaţionale ale elevilor, ci şi celor sociale, psihologice; şcoala trebuie să ne pregătească, pentru viitor, ca buni cetăţeni. România are 22 milioane de locuitori, dar oare câţi cetăţeni?" Preşedintele ales, cei 7 vicepreşedinţi, alături de cei doi secretari executivi vor asigura timp de două luni o conducere interimară a Consiliului Naţional al Elevilor. În această perioadă, ei vor pune în discuţie un proiect de regulament de organizare şi funcţionare al CNE, care va fi dezbătut pe site-ul MEdC, după care vor urma noi alegeri. Potrivit unui regulament provizoriu, Consiliul Naţional al Elevilor din România este structură consultativă a Ministerului Educaţiei şi reprezintă elevii din învăţământul preuniversitar.
"Adevarul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 27.03.2006 00:46 | 647 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Trei aspecte ale rezilientei

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 31 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

562 voturi | 8 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN