Şcoala cu
bune practici

47 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs Literatur@

Motivatie:

Concursul se desfasoara cu ocazia implinirii, in 2006, a 110 ani de existenta a Colegiului National „Mircea cel Batran” din Constanta, marcand in acelasi timp extinderea concursului de creatie literara al CNMB, initiat de Stefan Branza, catre o dimensiune (inter)nationala. Concursul literatur@ este deschis tuturor liceenilor, atat din Romania sau Republica Moldova, cat si din alte tari.

Structura:

Concursul este structurat in patru sectiuni, respectiv cele de 1) poezie; 2) proza; 3) eseu/text jurnalistic; 4) epigrama (aceasta sectiune purtand numele „Stefan Branza”). Fiecare concurent va trimite, prin e-mail la adresa cnmb_literatur@yahoo.com, un numar de 15-20 texte (pentru sectiunea poezie), de circa 10 pagini (pentru sectiunea proza), de 3-5 texte (la eseu/text jurnalistic) sau de 5-10 epigrame (la sectiunea epigrama). Textele vor fi scrise in limba romana. Ele vor fi insotite de datele personale ale concurentului (nume/prenume, data nasterii, adresa, numar de telefon, institutie de invatamant). Trimiterea textelor presupune acordul implicit ca acestea sa poata aparea in revista „Zari Alb Astre” a CNMB sau in orice alta publicatie editata de CNMB cu ocazia desfasurarii concursului literatur@.

Desfasurare:

Primirea textelor va fi posibila in perioada ianuarie-aprilie 2006, la adresa de e-mail cnmb_literatur@yahoo.com. Textele vor intra in concurs doar daca se vor incadra in conditiile de mai sus si vor cuprinde datele de identificare/contact mentionate.
Jurizarea se va efectua in cursul lunii mai, iar premierea la finele lui mai 2006, cu prilejul implinirii a 110 ani de existenta a CNMB.

Jurizare:

Juriul va cuprinde un numar impar de membri (trei), dintre care unul va fi din partea CNMB, iar ceilalti doi scriitori sau critici consacrati.

Premii:

Sectiunile de poezie, proza si eseu/text jurnalistic vor cuprinde un numar de trei premii (I, II si III), iar in cadrul sectiunii de epigrama va fi decernat Premiul Stefan Branza. Acestor premii li se va adauga Marele Premiu al Concursului literatur@. Cei 11 premianti vor participa la festivitatea de premiere de la sfarsitul lui mai, premiul constand in 2-3 zile de vacanta la mare, plus carti sau sume modice. Cele trei premii intai vor consta intr-o saptamana la mare, in vacanta de vara (asigurata prin cazarea la familiile elevilor liceului), iar Marele Premiu, pe langa aceasta saptamana de vacanta, va presupune si editarea in volum. Toate cheltuielile de transport, cu exceptia celor internationale, vor fi suportate de CNMB.

literatur@
11 premii pentru 110 ani de istorie

pentru alte detalii sau pentru sponsorizari folositi adresa
cnmb_literatur@yahoo.com

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cnmb_literatur | 09.03.2006 20:01 | 1212 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 32 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

430 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN