Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Pentru dotarea scolilor din mediul urban

06 Februarie 2006
MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII VA CHELTUI 4 MILIOANE DE EURO PENTRU DOTAREA SCOLILOR DIN MEDIUL URBAN CU MATERIALE DIDACTICE (PLANSE, HARTI, GLOBURI)
Banii au fost alocati de Guvernul României pentru un numar de peste 4.200 de unitati de învatamânt din mediul urban, în care învata aproape 1.8 milioane de elevi.
„Ministerul a derulat, cu sprijinul Bancii Mondiale, un proiect de dotare cu material didactic a scolilor din mediul rural, iar acum ne confruntam cu situatia în care aceste scoli sunt mai bine dotate decât cele de la oras, unde elevii folosesc harti depasite, realizate în urma cu 20-30 de ani, care nu mai corespund”, a afirmat ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, precizând ca aceasta situatie este întâlnita în special în orasele mici, respectiv în scolile cu venituri reduse.
În aceste conditii, o interventie care sa aiba ca obiectiv asigurarea accesului elevilor din mediul urban la materiale didactice de baza: planse, harti si globuri, folosite ca auxiliare la ore si crearea unui standard minim privind dotarea cu mijloace de învatamânt este absolut necesara pentru a se obtine un un nivel calitativ ridicat al educatiei.
„Dotarea unitatilor de învatamânt din mediul urban cu materiale didactice si carte scolara trebuie privita ca un proiect prioritar, care trebuie fundamentat în raport cu cerintele actuale ale programelor scolare”, a subliniat ministrul Mihail Hardau.
Proiectul de dotare a scolilor din mediul urban a fost realizat din dorinta de a reduce decalajul aparut între scolile de la sat si cele de la oras ca urmare a interesului sporit acordat unitatilor de învatamânt din mediul rural, a conditiilor financiare în care îsi desfasoara activitatea scolile din mediul urban care nu au beneficiat, pâna acum, de nici un proiect care sa le vizeze direct.
Ministerul Educatiei si Cercetarii (calificativ.ro)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 08.02.2006 08:33 | 2178 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (8)

0 0

08.02.2006 13:54 floricaion - Autor

Dotarea scolilor din mediul urban cu material didactic, nu s-a mai facut dupa revolutie, decat poate pe ici pe colo. Cred ca nu este vorba numai de planse, harti, globuri si se are in vederea dotarea laboratoarelor de baza ale fiecarei scoli: fizica, chimia si biologia. Cam aceeasi suma ar fi necesara pentru ca fiecare scoala din mediul urban si chiar unele scoli rurale mai mari si cu paza asigurata sa primeasca un videoproiector de circa 1000 de euro. Procentul acela din PIB care e promis pentru proiectele prevazute in protocolul pe baza caruia a incetat greva, nu trebuie uitat. Eu voi face o scrisoare in acest sens, deoarece consider ca videoproiectorul in orice scoala este usor de folosit de catre orice cadru didactic si prezinta valente deosebite.

0 0

08.02.2006 14:38 vioscout

Vreau sa o vad si pe asta in practica. Ne-am saturat de demagogie si promisiuni.Cu privire la solicitarea colegei de a se achizitiona un videoproiector in fiecare scoala, IDEEA este excelenta. Cu un astfel de aparat si un computer, suplinesti reteaua AEL pe care eu nu o pot folosi pt. ca nu incap datorita schemei orare. ASTEPTAM...

0 0

08.02.2006 15:16 delisima

va salut pe toti!as vrea sa stiu daca programul acesta se aplica si la gradinitele din mediul urban pentru ca si aici e nevoie de mult material didactic, poate mai mult decat la scoala pentru ca in gardinita sunt copiii la stadiul intuitiv, la scoala trecandu-se deja spre cel operativ.multumesc

0 0

08.02.2006 15:47 emese_d

De acord cu delisima!!! Si apreciez initiativa d-lui ministru, sa o vedem si pusa in practica! De cand atata discriminare pozitiva fata de scolile din mediul rural, pentru rromi si alte proiecte asemanatoare, noi cei "normali" am devenit orfani de tot! Am fost in multe gradinite din satele din judet si am ramas uimita de ce dotari au! La mine nici mobilierul nu a fost schimbat de 30 de ani, nu mai zic de materiale didactice sau aparatura... si sunt la o gradinita din "buricul targului"! Ma incearca sentimentul de frustrare cand vad ca nu e avantajos sa fii "normal"...

0 0

08.02.2006 15:53 cristina_1315hd

cristina

Banii trebuie alocati, ei exista(?), dar oare cum ajung materialele de care spunea d-nul ministru la noi?

0 0

09.02.2006 15:49 mmihaela66

Sunt de acord cu emese_d in totalitate. Si eu lucrez la o scoala din oras , chiar capitala de judet iar dotarea s-a facut cu ajutorul sponsorizarilor de la parinti. Am muncit la multe proiecte dar nefiind eligibili am ramas doar cu munca.Noi cu mobilierul stam bine spre foarte bine putem spune. Dar avem nevoie de ........geamuri care sunt f. vechi, cu rame arse de soare, un real pericol cand bate vantul. Ce proiect putem face pentru aceasta? Mai ales ca scoala este foarte mare, cu multe , multe geamuri. Daca are cineva idee cum putem rezolva aceasta problema , asteptam idei.

0 0

10.02.2006 17:03 emese_d

mmihaela66:

*Consolidari, investitii si reparatii capitale intra la "finantarea complementara".

*"Finanţarea complementară se efectuează în funcţie de necesităţile de cheltuieli ale unităţii de învăţământ, la propunerea acestora, iar fondurile se alocă de către finanţatori – bugetul de stat, bugetul local, agenţii economici – la cerere, pe baza unor documente justificative privind necesarul acestor cheltuieli."

*Consiliul local este principalul responsabil pentru asigurarea condiţiilor financiare şi materiale de funcţionare a unităţii de învăţământ;

*Comunitatea locală susţine material şi financiar unitatea de învăţământ şi participă prin reprezenanţi în consiliul de administraţie la conducerea şi administrarea ei;

*Primarul este ordonatorul principal de credite al unităţii de învăţământ care duce la îndeplinire hotărârile Consiliului local cu privire la finanţarea şi administrarea acesteia;

*Vezi ce zice si contabilul scolii despre aceste lucruri, ca sunt diferente in functie de judete daca sunt sau nu "pilot";



In concluzie, faci adrese la Primarie si la Consiliul local, apoi alte adrese si "Revenire la adresa nr..." pana se satura de tine.

Momentan n-am alta idee mai buna. Bafta!

0 0

20.02.2006 17:14 mirelar

dar despre mobilier si mijloace didactice?

Ce fel de proiect trebuie si cine poate sa-l conceapa?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 38 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

345 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN