Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Seminarul National de Educatie pentru Sanatate

Deschiderea oficială a seminarului a avut loc în cursul zilei de 9 decembrie, la ora 15.30, la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş în prezenţa ministrului educaţiei şi cercetării, domnul Mihail Hărdău şi a altor oficialităţi.
Această întâlnire face parte din strategia de evaluare şi creştere a eficienţei activităţilor prevăzute în implementarea Programului Naţional de Educaţie pentru Sănătate în Şcoala Românească, propunându-şi totodată consolidarea imaginii programului şi a modalităţilor de creştere a vizibilităţii acestuia, prin promotorii activi la nivel local. Totodată, acest eveniment a constituit o bună ocazie pentru reprezentanţii mass-media de a cunoaşte progresele realizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Fundaţia Tineri pentru Tineri în implementarea proiectului.
Programul Naţional de Educaţie pentru Sănătate în Şcoala Românească a fost iniţiat în anul 2001 în colaborare cu Ministerul Sănătăţii şi a fost conceput pe trei componente: activitate la clasă, concursuri şcolare şi activităţi derulate de către elevi în timpul liber. Programul urmăreşte formarea unor abilităţi şi comportamente de „viaţă sănătoas㔠în rândul copiilor şi tinerilor (reguli de igienă, sănătatea alimentaţiei, sănătatea mediului, activitate şi odihnă, prevenirea consumului de substanţe toxice, a violenţei, promovarea valorilor umanitare etc.)
Începând cu anul 2004, acest program a fost susţinut prin Fondului Global de Combatere HIV-SIDA, Tuberculoză şi Malarie - prin Unitatea de Management a Proiectului Fondului Global şi a Băncii Mondiale - Ministerul Sănătăţii.

Organizatori:
•Ministerul Educaţiei şi Cercetării
•Fundaţia Tineri pentru Tineri

Cu sprijinul:
Fondului Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei şi Malariei, prin Unitatea de Management a Proiectului Fondului Global şi a Băncii Mondiale - Ministerul Sănătăţii

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ionescufeliciastela | 13.12.2005 21:00 | 2800 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (7)

0 0

13.12.2005 22:48 doina_barsan

Programul Naţional de Educaţie pentru Sănătate în Şcoala Românească este extraordinar caci raspunde unor nevoi obiective ale elevilor si contribuie in mare masura la pregatirea lor pt viata.Eu am participat la un curs de Ed. pt sanatate organizat de ISJ Giurgiu si am aplicat cele invatate acolo la optionalul pe care il aveam la clasa a VII-a iar elevii si parintii au fost foarte incantati de aceste ore.

0 0

13.12.2005 23:06 aalliinnaa

Si eu am participat anul trecut la un curs de formare in "Educatie pentru sanatate" organizat de ISJ Suceava, care a insumat 42 de ore, timp de o saptamana. A fost un curs finantat pana in cele mai mici detalii, ba chiar am avut si masa de pranz asigurata. A fost un curs deosebit, bazat pe metode activ-participative, cu foarte multe jocuri didactice, jocuri ce pot fi aplicate si la alte obiecte (ma refer la clasele I-IV). Iar copiii iubesc jocurile si implicit obiectul "Educatie pentru sanatate". Este un optional care merita sa fie ales la clasa, iar parintii trebuie incurajati in acest sens.

0 0

14.12.2005 10:46 adelaidaheidi

Si eu am participat la cursul de formare Educatia pentru sanatate,organizat la Baia Mare.Este un optional care ar trebui extins la toate clasele.Daca am inceput la clasa a v-a,se poate continua si in anii urmatori?Precizez ca nici directorii nu stiu,deoarece acum la clasa se poate face un singur optional.Cum se poate introduce pe la langa acel optional si Educatia pt sanatate?

0 0

14.12.2005 10:47 adelaidaheidi

Si eu am participat la cursul de formare Educatia pentru sanatate,organizat la Baia Mare.Este un optional care ar trebui extins la toate clasele.Daca am inceput la clasa a v-a,se poate continua si in anii urmatori?Precizez ca nici directorii nu stiu,deoarece acum la clasa se poate face un singur optional.Cum se poate introduce pe la langa acel optional si Educatia pt sanatate?

0 0

14.12.2005 14:09 fina

Programul Educatie pentru sanatate finantat de Fondul Global de combatere a HIV/SIDA, tuberculozei si malariei a debutat acum 2 ani si se contnua si in perioada 2006-2008 in zonele rurale. Coordonez cest proiect in judetul Hunedoara ca angajat Org. Salvati Copiii filiala HD. Organizam de 2 ani instruiri si seminarii cu elevii si parintii pe tema drogurilor sia Infectiilor cu transmitere sexuala.

Multumesc tuturor voluntarilor care lucreaza cu mine si scolilor partenere din judetul HD.

0 0

14.12.2005 15:09 missulica

eu desfasor optionalul la clasa, si are o eficienta uimitoare. recomand tuturor sa faca acest optional, este mult mai atractiv pentru toti copiii.

0 0

14.12.2005 16:28 fritsch_renate

Acelasi curs l-am absolvit si eu in luna mai si, intr-adevar, modul de concepere, continutul, metodele utilizate, organizarea lui - toate au fost moderne si eficiente. Multe dintre cunostintele predate acolo nu au fost noi (pentru mine!), dar modul in care au fost structurate si prezentarea lor ca posibile teme instructiv-educative in scoala, subiecte foarte necesare in educarea copiilor - toate acestea au facut sa apreciez in mod deosebit acest curs si sa dau nota maxima organizatorilor si formatorilor. Cu diploma obtinuta as putea preda obiectul Educatie pentru sanatate la clasele I-VIII, fiind platita ca si calificata ( pentru ore suplimentare). Obiectul poate fi prevazut ca materie optionala la aceste clase, cate o ora la fiecare clasa. Eu predau acest obiect, ca materie optionala, la clasa I si imi intra in norma didactica de 18 ore. Si aplic metodele si continutul celor aflate in luna mai. Invit toti colegii sa urmeze acest curs, el neavand doar caracter instructiv-educativ, ci si recreativ. Si spuneti ca mine:"Invat - ce bine ca exist!"

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

320 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN