Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Proiect propus de Guvern la 18 noiembrie 2005

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 20.11.2005 19:33 | 1119 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

22.11.2005 03:32 fanufag

Parerea noastra este ca sindicatele sa nu semneze acordul, propus de catre guvern, pina cind nu se va stabili si conveni, cel butin in principiu, asupra nivelului salariului care va fi prevazut in Legea Salarizarii Personalului Bugetar.

Cred ca salariul ar trebui stabilit in procente fata de nivelul salariului parlamentarilor, pentru ca si ei sunt tot bugetari. Ar fi echitabil, ca in tara condusa de ei, sa suferim impreuna asa cum le place sa sustina, batindu-se cu pumnul in piept, in campaniile electorale. Au fost trimesi acolo prin votat asa ca, acum ne simtim destinele si intestinele legate de ei, caci sunt raspunzatori direct de soarta noastra pe care s-au angajat sa ne-o inbunatateasca. Poate asa nu mai pot sa ne ignore, pentru ca neuitind sa-si indexeze salariile lor vor trebui s-o faca implicit si pentru noi.

Acesta va fi cred un mod echitabil in care "Vom Trai Bine" cu totii sau vom suferi cu totii, nu asa cum, desi platiti de noi, ei se cearta si dorm in parlanent in loc sa lucreze pe salarii grase ignorindu-ne si sfidindu-ne cu aroganta lor cite 4 ani .

Mereu auzim ca se tot scumpesc diverse resurse, produse sau combustibili pe motiv ca pretul pe piata internationala a crescut. Niciodata insa demnitarii nu coreleaza evolutia si nivelul salariilor de pe piata internationala cu ale noastre. Cred ca este cel putin justificata aprecierea ca o astfel de masura este cel putin imbecila si nerusinata sa maresti continuu preturile si sa nu maresti si salariile macar din doi in doi si cu aceeasi abnegatie cu care nu se uita si nu se scapa nici o scumpire argumentul fiind mereu raportarea la piata internationala. Normal este ca raportul de crestere a preturilor sa fie respectat in egala masura si in cel al salariilor ; or fi sarit oare demnitarii peste legea proportiilor in procesul lor de maturizare si responsabilizare fata de cei reprezentati.

As mai avea o propunere menita sa maresca responsabilizarea demnitarilor (guvern / parlament) fata de modul de deservire a interesului public al cetateanului si fata de indeplinirea angajamentelor asumate in campaniile electorale; salariul demnitarilor sa fie onorat procentual din suma stabilita pe baza procentului acordat de poporul guvernat chiar de ei, prin sondaje de opinie trimestriale referitoare la increderea sadita in populatie de faptele, comportamentul indeplinirile angajamentelor si calitatea legilor formulate. Votul va fi astfel barometrul ce va stabili indicele de indeplinire a asteptarilor populatiei reflectat direct in salariul demnitarului si va fi legat de interesul, grija si respectul manifestate de acestia vis-a-vis de cei ce i-au trimes in parlament/guvern pe baza angajamentului electoral pentru care platesc. Plateste si va fi platit din mers si nu la sfirsitul mandatului cind fiind destul de gras sfidindu-ne isi va permite chiar sa si piarda mandatul.

Cred ca in fata unei astfel de initiative ca lege ar cumpani de doua ori inainte sa ia o decizie sau sa stirneasca scandaluri pe ciolane de care suntem atit de satui. Avem noi atitea spectacole date zilnic de evolutia preturilor si de grijile pe care si le fac ei pentru noi, jertfindu-se in parlament si-n fata canerelor de TV, in timp ce noi, tot mai des intaritati de foame, le suntem cu incapatinare nerecunoscatori.

Sunt chiar absurde cererile noastre salariale neacordate si refuzare cu nerusinare tocmai de cei pe care ii tinem in spinare si carora, le revine in fapt, intreaga responsabilitate pentru decalajele, nerealizarile si chinurile la care ne supun cu nonsalanta, motivind ca inflatia ar creste nu datorita salariilor lor deja marite ci cresterilor peste nivelul ierbii, adica nepermis de mult, a celor solicitate de noi ?

Nu-i asa ca scirba si ridicolul va umple buzunarele golite cu arta, nemarginita grija si dibacie de alesii neamului ? Aceste adevaruri cred ca vor transpare si din reparatoria lege ce se va naste in aprilie si va face iar din invatamint inca odata o alta stringenta prioritate nationala. S.N.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 43 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

328 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN