Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Greva din invatamant continua

Reprezentantii celor patru federatii sindicale din invatamant au anuntat ca au hotarat continuarea grevei generale, respingandu-se, in acest fel, acordul propus de Guvern. Intr-o conferinta de presa transmisa in direct de mai multe surse media, sindicalistii s-au declarat nemultumiti de nivelul salariilor si au invitat echipa guvernamentala la masa negocierilor.
Mai mult, sindicalistii au acuzat Guvernul ca a dat dovada de "sfidare si aroganta" fata de invatamantul romanesc.
Liderul Sindicatului Alma Mater, Razvan Bobulescu a declarat ca miscarea sindicala din invatamant nu are interese politicie si nici nu e in legatura cu alte proteste sindicale.
Sindicalistii sustin ca doar 5 % dintre profesori vor sa se intoarca la catedra. Ei au facut un apel la opinia publica sa inteleaga demersul disperat al profesorilor pentru a obtine o salarizare corespunzatoare si conditii de munca civilizate.
Totodata, sindicalistii au anuntat ca vor organiza, vineri, la Bucuresti, un miting de protest de mare amploare.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 15.11.2005 18:21 | 835 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

20.11.2005 14:31 gitranama

TRIST!!!SUNTEM MANIPULATI DE SINDICALISTI(LIDERI).MINCIUNA!Multi vrem sa ne intoarcem la catedra deoarece in aceste revendicari nu sa pomenit cum era firesc de REFORMA!!care ar aduce si mariri de salarii,imaginati-va fondul de salarii, necesar inspectoratelor+fondul unor departamente care sunt in plus in minister(fiinca si la ora actuala este un invatamint SOCIALIST!!).

Nimeni nu pomenea de desfintatrea inspectoratelor,deci descentralizarea mult dorita – ca intr-un sistem capitalist,disparitia unor departamente gras platite din minister,(disparitia titularizarilor,plata dupa profesionalism si competenta si nu dupa grade si tot felul de criterii socialiste),rolul important al autoritatilor locale in scolarizare,nu in ultimul rand privatizarea sistemului.Nimeni nu vine cu un proiect de reforma sa-l puna pe masa.Sloganul omului de tip nou"dati-ne bani si vom munci tot cum stim noi_cei tineri sau buni sa mai astepte dupa grade luate cu plocon (poate nu toate dar majoritatea).Sistemul actual din invatamant te obliga sa devii un lingau,un om fara personalitate ,fara opinie,fiindca daca o spui il jignesti fie inspector fie pe director.Situatia este dramatica cu o categorie de prof.ing.care au mai lucrat si in productie si nu au grade,fiind platiti ca debutanti ,nu ca niste foarte buni specialisti,care au si experienta didactica dar si experienta productiva care la un inginer inseamna enorm !Pe vremea comunistilor nu eram lasati sa ne dam gradele iar acum nu suntem platiti fiinca nu le avem ! Tragic ar fi sa mai avem parte inca multi ani de acest tip de sistem de invatamant SOCIALIST !credeti-ma !!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 45 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

334 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN