Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Proiecte europene derulate in cadrul Programului Leonardo da Vinci/Exercitiul 2002

Primul proiect al scolii din acest an RO/2002/89094(al cincilea din anul 2000), in calitate de promotor, este cel din Franta, la Rouen. Au participat 9 elevi si un profesor insotitor. Stagiul de trei saptamani a constat din instruire teoretica realizata in limba franceza la cateva discipline de baza si instruire practica la firme de specialitate si santiere din Rouen. Elevii au vizitat palatele Versailles si Louvre, au fost la Marea Manecii si au facut turul oreselor Rouen si Paris.
Al doilea proiect LdV, RO/2002/89095 s-a derulat la Malaga, in Spania pentru un grup de 9 elevi din clasele a X-a si a XI-a si un profesor insotitor. Stagiul de trei saptamani s-a axat pe: cursuri de limba spaniola pentru incepatori si vizite de studiu la Parcul tehnologic, firme de constructii, arhitectura si design. Unul dintre elevi, bun cunoscator al programului de proiectare ACAD, a efectuat un stagiu de practica de 2 saptamani la una din firmele de proiectare din Malaga. Elevii au vizitat o serie de obiective turistice din Malaga, Sevilla, Granada, care le-au facilitat un prim contact cu civilizatia si cultura spaniola.
Cele doua proiecte au fiecare o alocatie financiara de aproximativ 1520 Euro/participant si s-au finalizat cu certificate lingvistice, de participare la instruire teoretica si practica/vizite tehnice de studiu.
Al treilea proiect Leonardo al scolii-Mikkeli Professionals 1/2002, in calitate de partener, s-a derulat in Brasov, la sediul scolii noastre si in cadrul firmei ICCO Construct. Participantii su fost 2 tineri finlandezi formati la Vocational School of Mikkeli si trei profesori care i-au insotit, doi la inceputul perioadei si unul la finalul ei. Elevii au participat la cursuri de limba engleza-romana si informatica in cadrul scolii noastre, iar instruirea practica(pereti din Rigips si finisaje) s-a efectuat in atelierele scolii-trei zile si la unul din punctele de lucru ale firmei ICCO: Banca Pyraeus. Au vizitat in aceasta perioada, impreuna cu elevii din clasele mari din scoala noastra: castelul Bran, Sighisoara, statiunea Poiana Brasov si au participat la excursii in imprejurimi(Tampa, Pietrele lui Solomon etc.).
Reprezentantii finlandezi de la Mikkeli Vocational College veniti pentru a doua oara in Romania (au fost si in noiembrie 2001, dupa vizita unui grup din scoala noastra in martie 2001) s-au declarat foarte multumiti de programul oferit de noi, precum si de locurile de practica adecvate pregatirii elevilor lor.
Toate cele trei proiecte prezentate, prin obietivele propuse si rezultatele obtinute, au oferit participantilor experiente deosebite de viata, de munca, de colaboarre si integrare europeana.
Director,
Prof. Virginia Lepadat

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: gini | 24.05.2004 17:54 | 3216 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

24.05.2004 22:22 emil

V-as ruga, daca se poate, o pagina web!

Aveti?

Multumesc



Emil Onea

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

323 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN