Şcoala cu
bune practici

48 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Administrarea calculatoarelor si a retelelor, un nou optional aprobat de MECTS

Din anul şcolar 2010-2011, elevii de liceu vor putea studia disciplina opţională Administrarea calculatoarelor şi a reţelelor. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a aprobat, prin Ordinul de ministru nr. 4.720/24 august 2010, programa şcolară pentru disciplina opţională Administrarea calculatoarelor şi a reţelelor. Opţionalul, pus la dispoziţie de Cisco prin memorandumul semnat între cele două instituţii, poate fi utilizat în sistemul de învăţământ ca ofertă centrală de curriculum la decizia şcolii (CDS).
Iniţiativa vine ca urmare a angajamentului pe care doamna Oana Badea, Secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului l-a luat în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Cisco. În cursul lunii octombrie 2009, Secretarul de Stat a iniţiat un grup de lucru pentru introducerea cursurilor Cisco în liceele teoretice. „Mi-am luat un angajament nu doar în faţa Cisco, dar şi a elevilor şi profesorilor care aşteptau această ofertă educaţională. A fost un proiect pe care mi l-am asumat şi pe care l-am dus până la capăt. Am convingerea că opţionalul va fi apreciat, pentru că oferă absolvenţilor avantaje clare în integrarea pe piaţa forţei de muncă. Mai mult, competenţele dobândite ca urmare a absolvirii cursului, completează cu succes achiziţiile dobândite pe parcursul şcolarităţii elevului, astfel încât să fie pregătit pentru provocările ulterioare", a declarat Oana Badea.
Disciplina se poate studia în clasele a IX-a, a X-a, a XI-a sau a XII-a, 1 oră/săptămână, pe durata unui an, în cadrul curriculumului la decizia şcolii (CDS), pentru filierele teoretică şi vocaţională, la toate specializările. Opţionalul oferă posibilitatea studiului avansat al elementelor de tehnologia informaţiei, cu accent pe componentele hardware, gestionarea şi utilizarea acestora. Competenţele dobândite prin studiul acestui opţional oferă absolvenţilor de liceu teoretic şi vocaţional un sprijin în dezvoltarea competenţelor pentru secolul XXI. Pentru liceele care aleg acest opţional, conţinutul opţionalului va fi disponibil online, în mai multe limbi, ceea ce oferă posibilitatea utilizării lui în învăţământul bilingv sau cel pentru minorităţile naţionale. Cursul este tradus în limbule maghiară, germană, franceză, italiană, rusă, poloneză, spaniolă, portugheză, turcă, arabă, greacă, hindi şi japoneză. La finalul cursului elevii au posibilitatea să susţină un examen care, în condiţiile promovării, le oferă o certificare recunoscută internaţional în domeniul administrării şi utilizării calculatoarelor (desktop şi laptop), funcţionării şi securităţii reţelelor de calculatoare. Conţinutul cursului este aliniat cu următoarele calificări: CompTIA A+ (SUA) şi EUCIP IT Administrator (UE).
Sursa: www.edu.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: emil | 25.08.2010 18:15 | 3733 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (8)

0 0

30.08.2010 20:39 mmmary_g

Nu mai cheltuiti banii in zadar, caci nimeni nu doreste sa ia in considerare diploma sau atestatele primite de elevi la terminarea liceului.

0 0

30.08.2010 22:43 emil - Autor

Nici nu e bine sa le ia in considerare diplomele ci competentele! Ca e plina tara de diplome,atestate, doctorate, masterate, facultatea 1,2,3, etc.

Cursul amintit este optional si nu ii obliga nimeni pe elevi si nici pe profesori. Are cea mai buna platforma online de administrare si invatare, are cel mai bun e-content, pe care le-am vazut vreodata. Invit colegii de informatica si dar si de alte discipline sa abordeze acest curs. Detalii pe lista tinfo la yahoo.

0 0

31.08.2010 15:34 dandia

Intrebare: orice profesor de informatica poate desfasura acest curs sau mai are nevoie de formare suplimentara?

Chiar ma intereseaza, avand in vedere ca in anii anteriori am discutat cu elevii, insa bariera financiara si-a pus amprenta.

Intrebare: programa este dupa cursul CISCO CompTIA A+?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

0 0

31.08.2010 17:13 emil - Autor

Cursul este complet gratuit si este deschis pentru toata lumea. Nu exista taxa nici pentru cursul de instructor. Daca sunteti profesor de informatica si va intereseaza, informatiile detaliate vor fi transmise pe lista tinfo AT yahoogroups.com, lista profesorilor de informatica din Romania. Evident, pentru a fi trainer trebuie sa urmati curs si sa dati examene. Imi puteti scrie si va voi ajuta.

0 0

02.09.2010 21:51 ana_stasia

Cum pot sa ma inscriu pe tinfo yahoogroups.com ?

Am completar un formular dar mai trebuie sa astept o confirmare. Acestia sunt pasii?

0 0

03.09.2010 09:49 dandia

Multumesc mult pentru raspunsul prompt si imi cer scuze ca nu am raspuns mai rapid (primele zile de scoala sunt aglomerate).

Am trimis cerere de asociere la grupul tinfo si astept confirmarea.

0 0

03.09.2010 17:26 dandia

Revin dupa ce am trecut pe la scoala! Din pacate nu am nici o sansa anul acesta, deoarece nu primesc in incadrare ore optionale. Totusi raman interesata si voi urmari subiectul in speranta ca anul viitor voi reusi ceva.

0 0

04.09.2010 15:03 emil - Autor

Pentru a va inscrie pe o lista la yahoo, accesati httpt://groups.yahoo.com si cautati lista dorita

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 30 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

448 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN