Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Congresul Cadrelor Didactice - 2010

Orice învăţător, educator sau profesor din România poate participa la acest forum, care îşi propune dezbaterea problemelor educaţiei, dezvoltarea profesională prin cursurile de formare susţinute de personalităţi din domeniul ştiinţelor educaţiei şi constituirea departamentelor AGIRo şi echipelor pentru diferitele proiecte educaţionale / naţionale / regionale / internaţionale. La ultimele două ediţii ale Congresului, care s-au desfăşurat în Bucureşti, au participat peste 1200 de delegaţi din toate judeţele ţării şi comunităţile româneşti de peste hotare, înalţi oficiali (Preşedintele României, Ministrul Educaţiei, Preşedintele Academiei Române, foşti miniştri ai educaţiei, parlamentari, europarlamentari), reprezentanţi ai autorităţilor locale, personalităţi ale vieţii publice şi din domeniul culturii, rectori, inspectori şcolari, lideri sindicali, personalităţi care au fost invitate şi cu această ocazie. Deschiderea lucrărilor va avea loc în 28 august, ora 10 la Teatrul „Oleg Danovski“ din Constanţa, în celelalte zile activităţile având loc în Eforie Sud, unde vor fi cazate delegaţiile. Detalii privind înscrierea, cazarea şi masa participanţilor găsiţi în documentul ataşat.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: sfetnicul | 07.08.2010 12:22 | 3327 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Aprecierea pozitiva

Echilibrul emotional

Comentarii (19)

0 0

08.08.2010 19:18 vioreldolha

Vom invita la congres şi înalţi demnitari din Republica Modova fiindcă la Ministerul Justiţiei din Chişinău împreună cu colegii noştri am reuşit să obţinem acordul pentru înregistrarea acolo a ,, Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România –filiala Republica Moldova” – pas important pentru fireasca integrare culturală.La precedentele congrese, pe lângă peste 1000 de cadre didactice din toate judeţele României au fost prezente şi peste 70 de cadre didactice de etnie română din Ungaria, Transcarpatia, Bucovina de Nord, Basarabia de Sud, Transnistria, Republica Moldova, Bulgaria, Macedonia, Albania, Timoc-Morava, Banatul Sârbesc care apără în comunităţile lor FRONTIERELE LIMBII ROMÂNE.

Contăm pe prezenţa unor înalţi oficiali fiindcă la ediţiile trecute nu au lipsit Preşedintele Românie, Ministrul Educaţiei, foşti miniştri ai educaţiei, Preşedintele Academiei Române, parlamentari, europarlamentari, reprezentanţi ai autorităţilor locale, personalităţi ale vieţii publice şi din domeniul culturii, rectori, inspectori şcolari, lideri sindicali, reprezentanţi ai altor asociaţii profesionale ale cadrelor didactice, ai minorităţilor naţionale, reprezentanţi ai alternativelor educaţionale, reprezentanţi ai asociaţiilor părinţilor, studenţilor şi elevilor, furnizori de materiale didactice şi servicii pentru învăţământ, presa de specialitate.

Ca la toate ediţiile, se va participa şi la o importantă sesiune de formare profesională susţinută de personalităţi ale ştiinţelor educaţiei, la conferinţe ale unor nume de prestigiu.

0 0

08.08.2010 19:20 vioreldolha

Mai multe informatii si imagini pe

http://www.aiarad.ro/forum/viewtopic.php?f=11&t=1087

0 0

09.08.2010 11:22 mol_a

cum se procedeaza cu cazarea, daca inscrierea se face on line

0 0

09.08.2010 12:11 vioreldolha

Se pare ca maestrul Tudor Gheorghe va da un spectacol exclusiv pt participantii la congres, dupa deschiderea lucrarilor

Ministrul Educatiei Leonid Bujor din R.Modova a confirmat deja ca va participa

Sigur ca lista personalitatilor si lista surprizelor placute abia se deschid

0 0

09.08.2010 12:24 vioreldolha

pt mol_a

1.SE ACHITA un avans de 50 lei in contul SPECIAL pt congres al ASOCIATIEI GENERALE A ÎNVĂŢĂTORILOR DIN ROMÂNIA cod fiscal 23564572 cont CEC Bank Arad cod IBAN RO06CECEAR0130RON04351882.Se trimite un e-mail cu comanda si tabelul care pot fi descarcate de pe http://www.aiarad.ro/forum/viewtopic.php?f=11&t=10873.Restul sumei se achita la Eforie Sud la sosire unde se va arata si chitanta cu avansul

0 0

09.08.2010 12:27 vioreldolha

Revin cu NR CORECT AL CONTULUI (fiindca textul s-a formtatat si a mai aparut o cifra care era nr.crt). Deci CONTUL ESTE cod IBAN RO06CECEAR0130RON0435188

0 0

09.08.2010 22:34 marian_dorin

in care dintre zilele congresului ne va incanta Tudor Gheorghe?

0 0

10.08.2010 14:59 elena_calin_2007

Care va fi,pana la urma, costul total? E sfarsit de concediu cu indemnizatie diminuata...sunt curioasa ce va raspunde Presedintele, Funeriu etc. la intrebarile incomode. Sau va fi cenzura?

0 0

10.08.2010 22:11 alinad

Imi place propunerea mai ales ca lucrarile Congresului vor avea loc in orele de varf ale caniculei cand oricum se recomanda retragerea la adapost.Cred ca treptat, treptat cadem in romanisme.Cred ca era interesant sa cunoastem tematicile grupurilor de lucru si moderatorii.

0 0

11.08.2010 11:53 vioreldolha

Costul este de 55 lei/zi/persoana pentru cazare la hotel de 2 stele plus 3 mese/zi. Se poate sta cele 4 zile de congres sau mai multe. Se poate veni si cu familia. Vine doar cine vrea. Nu va fi refuzat niciun coleg care vrea sa participe (asa a fost si la precedentele congrese chiar daca am fost in 2008 peste 1300. Tocmai de aceea ne adunam ca sa vorbim despre tot ce este de actualitate, sa punem toate intrebarile care sunt de pus, sa facem propunerile care sunt de facut, sa luam atitudinea necesara. Pe langa aceasta se vor lucra si lansa proiecte, se vor constitui departamente. Va fi si un pachet de conferinte sustinut de mari personalitati recunoscut prin adeverinta de formare.

0 0

11.08.2010 12:19 sfetnicul - Autor

Grupurile de lucru se vor constitui în jurul departamentelor şi comisiilor AGIRo + redacţia publicaţiilor şi site-ului invatatori.ro. Aceste grupuri vor fi moderate de membrii ai Consiliului Director lărgit al AGIRo şi de reprezentanţi ai asociaţiei-gazdă (Asociaţia Învăţătorilor şi Institutorilor Constănţeni), cel puţin până la alegerea conducerilor acestora.0 0

12.08.2010 14:44 vioreldolha

,,Portrete de dascali,, volumul II care are peste 150 de articole despre cadre didactice care au slujit scoala se va distribui gratuit.

Sigur ca se vor distribui gratuit si Buletinul congresului si Revista AGIRo.

0 0

12.08.2010 14:48 claudiaiv

Doresc mai multe dedalii despre proiectul in care sunt implicati si primarii!

Va multumesc!

0 0

13.08.2010 13:11 catalin_crcn

Credeti ca va fi dl presedinte prezent dupa ce in ultimile zile nu ne are la inima....... sinceri sa fim va doresc succes in prezenta acestor demnitari de rang foarte foarte inalt.

0 0

14.08.2010 12:17 vioreldolha

Se fac inscrieri in continuare din toate judetele pana in 25 august. Avem contract cu 2 hoteluri. Se poate veni si cu familia si pentru mai multe zile.

0 0

14.08.2010 22:50 vioreldolha

SINGURUL LUCRU URGENT PT PARTICIPANTI ESTE sa imi trimta pentru BULETINUL CONGRESULUI un e-mail la vioreldolha@yahoo.com cu: nume, localitate, unitate scolara, functie, telefon si e-mail. Trebuie sa duc urgent la tipografie Buletinul Congresului.

In buletin vrem sa ii trecem pe toti participantii. Ramane pe urma de vazut cu amanuntele inscrierii la cazare si masa. Doar acest tabel imi este urgent acum fiindca buletinul trebuie sa intre la tipar.

0 0

22.08.2010 08:51 vioreldolha

Cei înscrişi până acum suntem cam 1000 de participanţi.

Ţinem ca până la congres să mai înscriem câte 5 colegi din jud Bihor, Covasna, Gorj, Mehedinţi şi Sălaj.

Am mai înscrie şi câte 3 colegi din Bucureşti (unele sectoare sunt slab reprezentate) şi din judetele Iaşi şi Ilfov.

Am mai înscrie şi câte 3 colegi din municipiul Sibiu, municipiul Alexandria, municipiul Ploieşti şi municipiul Baia Mare (aceste localităţi sunt slab reprezentate în delegaţiile respective).

Din celelalte judeţe nu refuzăm categoric înscrierile dar nu le încurajăm fiindcă depăşim capacitatea sălii. Cei care solicită înscrierea abia de acum trebuie să îşi asume posibilitatea ca la deschiderea lucrarilor să nu poată participa ci doar la activităţile din celelalte zile. Această regulă nu se aplică celor din judeţele în care noi încurajăm înscrierile.

0 0

22.08.2010 08:54 vioreldolha

comunicat de presăÎNTREG STAFF-UL MINISTERULUI EDUCAŢIEI DE LA CHIŞINĂU VA FI PREZENT LA CONGRESUL CADRELOR DIDACTICE DE LA CONSTANŢA.În 18 şi 19 august preşedintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România –Viorel Dolha a fost primit la sediul Guvernului Republicii Moldova de către Domnul Viceprim-Ministru Ion Negrei, Domnul Ministru al Educaţiei Leonid Bujor, Viceministrul Educaţiei Tatiana Potîng, alţi oficiali din Ministerul Educaţiei din Chişinău.

Nu a fost prima întâlnire dintre preşedintele AGIRo şi înalţii oficiali de peste Prut. Totdeauna a fost însoţit şi de Doamna prof. dr. Mariana Marin- iniţiatoarea înregistrării la Chişinău a ,,Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România-filiala Republica Moldova”. Au fost primiţi şi la Ministerul Justiţiei din Chişinău unde au primit acordul de înregistrare şi au fost discutate amănuntele finalizării acestei proceduri.

Ministrul Educaţiei Republicii Moldova Leonid Bujor a acceptat invitaţia şi a desemnat delegaţia oficială în fruntea căreia va veni la congres. Este o onoare deosebită pentru noi să avem ca oaspeţi mai tot staff-ul conducerii învăţământului de la Chişinău (pe lângă ministru vor fi prezenţi viceminiştri, directori de departamente, directorul Întreprinderii de Stat Mold-Didactica, directorul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, directorul Direcţiei de Învăţământ al Municipiului Chişinău, inspectori şcolari etc). Acestora li se vor adăuga încă aproape 50 de cadre didactice din R.Moldova şi încă pe atâtea din alte 10 comunităţi româneşti de peste hotare. Domnul Ministru Bujor a reprogramat alte acţiuni şi chiar congresul cadrelor didactice din R.Moldova care ar fi urmat să se desfăşoare în aceeaşi perioadă. Îi mulţumim şi aceasta ne obligă să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor.

Ministrul Lenid Bujor împreună cu preşedintele AGIRo au avut o intervenţie în direct la Radio România Internaţional. Domnul Ministru şi-a exprimat bucuria de a participa la evenimentul de la Constanţa unde speră să pună la cale sau să finalizeze cu omologii de la Bucureşti importante proiecte comune.

0 0

22.08.2010 08:55 vioreldolha

comunicat de presă –partea a II-aÎNTREG STAFF-UL MINISTERULUI EDUCAŢIEI DE LA CHIŞINĂU VA FI PREZENT LA CONGRESUL CADRELOR DIDACTICE DE LA CONSTANŢA.

Începând de la primul congres din 1898 la aceste manifestări au luat parte totdeauna ministrul în funcţie şi toţi foştii miniştri ai educaţiei în viaţă, personalităţi precum Iorga, Mehedinţi, Preşedintele Academiei. Deseori lua parte şi şeful statului (anul trecut Preşedintele Băsescu a participat la eveniment şi sperăm să fie prezent şi în acest an), iar într-un Mesaj al Tronului către un fost congres al nostru, Suveranul scria ,,dacă soarta nu m-ar fi pus acolo unde sunt, aş fi fost învăţător...”

Ne-am bucurat că Doamna Ministru Ecaterina Andronescu a confirmat că va fi prezentă şi că Domnul Ministru Mihail Hărdău ne-a încurajat printr-un mesaj că va face tot ce îi stă în putere la comisia senatorială să elimine actualele discriminări privind încadrarea la ciclul primar şi preşcolar şi că trebuie să fim mai persuasivi în îndreptăţitele noastre solicitări.

S-au înscris până acum aproape 1000 de învăţători, educatoare, profesori, profesori universitari, furnizori de material didcatic, carte şcolară, soft educaţional, formare profesională. Vom lansa Revista AGIRo, Buletinul congresului, Portrete de dascăli.

Congresul va fi sprijinit ca şi la alte ediţii şi de Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi în plus îşi dă concursul în a reuşi să îl avem ca oaspete la congres cu un concert pe Maestrul Tudor Gheorghe. Aceasta cu atât mai mult cu cât AGIRo vrea să sărbătorească în acest an la sfârşit de august pentru prima dată în şi România Ziua ,,Limba noastră cea română” zi pentru care suntem siguri că se vor găsi parlamentari care printr-o iniţiativă legislativă să facă să fie oficială în ţara noastră la aceeaşi dată la care se sărbătoreşte în R.Moldova: 31 august.

La Chişinău au avut întâlniri şi la sediul revistei ,,Învăţătorul modern,, care va scoate o ediţie cu prilejul congresului de la Constanţa şi ,,Muzeul Pedagogiei din Chişinău” –prilej cu care AGIRo a promis sprijin în tipărirea lucrării ,,Scurtă schiţă istorică despre neam, limbă şi grafie” cu date inedite şi relevante (muzeul deţine manuale de ,,limbă română” editate la Chişinău în chiar timpul stăpânirii ţariste şi manuale scrise în grafie latină la Tiraspol în perioada interbelică în momente trecătoare de relaxare a opresiunii asupra limbii române şi până la inventarea ,,limbii moldoveneşti”.). Congresul va fi prilejul schimbului de bune practici şi demarării unor proiecte comune. Înalta ţinută ştiinţifică, profesionalismul interlocutorilor de la Chişinău şi copleşitoarea lor deschidere şi atenţie cu care ne-au primit totdeauna obligă congresul să fie un regal şi să îi întâmpinăm cu aceeaşi atenţie.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 21 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

603 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN