Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

1130 de cadre didactice au încheiat cea de-a V-a serie de formare în proiectul FormREF

POSDRU

REF Programul de formare, dezvoltat şi acreditat în cadrul proiectului, urmăreşte formarea şi dezvoltarea de noi competenţe aplicabile în procesul de predare-învăţare-evaluare şi este destinat cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, în special cele din aria curriculară „Limbă şi comunicare”. Acesta conţine 2 module, fiecare urmărind dezvoltarea unor competenţe cheie pentru asigurarea unei educaţii de calitate, respectiv: Abilitare pe curriculum şi Dezvoltare profesională continuă pe componenta instruirii diferenţiate a elevilor şi are o structură de tip curs integrat (ore faţă-în-faţă, studiu individual on-line, evaluare, resurse auxiliare pe o platformă virtuală dedicată etc.). Formarea şi dezvoltarea de noi competenţe aplicabile în procesul de predare-învăţare-evaluare au ca efect corelarea pregătirii cadrelor didactice cu nevoile şi interesele elevilor, cu cerinţele europene şi cu domeniile prioritare ale educaţiei.

Până în prezent au fost formate 5389 de cadre didactice, numărul persoanelor din grupul ţintă estimat iniţial în proiect fiind depăşit cu 389 de persoane.

Proiectul „Formarea continuă a profesorilor de limbă română, engleză şi franceză în societatea cunoaşterii” este finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi este implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, SIVECO Romania şi TEHNE - Centrul pentru Dezvoltare şi Inovare în Educaţie, în 7 judeţe, respectiv: Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Buzău, Vrancea, Ilfov şi în Municipiul Bucureşti. În perioada 09 noiembrie – 15 decembrie 2013, în judeţele Brăila, Buzău şi Galaţi, se vor desfăşura cursurile celei de-a VI-a serie de formare, care va fi constituită din cadre didactice din mediul rural.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă formarea şi dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice din aria curriculară „Limbă şi Comunicare” de a implementa un curriculum şi dezvoltarea profesională continuă a acestora.

 

Pentru mai multe detalii despre proiect şi despre programul de formare, vizitaţi www.formref.ro.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 15.11.2013 16:19 | 1057 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 31 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

416 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN