Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

''Educatia intr-o societate globala si pentru o societate globala'

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

ISJ VRANCEA,CCD FOCSANI,COLEGIUL NATIONAL''UNIREA''FOCSANI,organizeaza Simpozionul National cu tema''Educatia intr-o societate globala si pentru o societate globala''.Data organizarii:24 aprilie 2010.Scoala organizatoare:Colegiul National''Unirea''din Focsani. Simpozionul se adreseaza cadrelor didactice din învaţământul preuniversitar interesate de promovarea experienţei didactice şi a perspectivelor teoretice proprii, circumscrise problematicii educaţiei pentru o societate globală.SECŢIUNI: 1. EDUCAŢIA PENTRU DEZVOLTARE DURABILĂ 2. EDUCAŢIA PENTRU DREPTURILE OMULUI 3. EDUCAŢIA PENTRU PACE ŞI PREVENIREA CONFLICTELOR 4. EDUCAŢIA INTERCULTURALĂ
ARGUMENT Educaţia secolului al XXI-lea trebuie să jaloneze metamorfozele noii lumi aflate într-o continuă dinamică şi, deopotrivă, să faciliteze asimilarea competenţelor de orientare şi adaptare a tinerilor pentru inserţie si reuşită în toate planurile de manifestare. Documentele emise de ONU, UNESCO, OECD, OSCE şi Consiliul Europei relevă rolul educaţiei ca mijloc comprehensiv şi de abordare pozitivă a globalizării, pe fondul considerării acesteia ca acţiune socială, ca fundament major al dezvoltării individuale şi colective . Se impune, într-un asemenea context, să se aşeze temeinic pilonii fundamentali ai unei educaţii în care se împletesc coerent dimensiunile: cognitivă, comportamentală şi civic responsabilă ale unei generaţii ataşate valorilor unei societăţi a cunoaşterii. Noua educaţie sau educaţia pentru o societate globală are menirea de a concura major la conturarea dimensiunii internaţionale a “actorului social”, prin crearea disponibilităţilor de înţelegere şi sprijinire a semenilor săi, care trăiesc în spaţii geografice şi culturale diferite. Educaţia într-o societate globală şi pentru o societate globală este corelata şi se exprimă prin alte noi tipuri de educaţii precum: educaţia pentru dezvoltare durabilă, educaţia pentru pace şi prevenirea conflictelor, educaţia pentru drepturile omului, educaţia interculturală. SCOP: valorificarea interesului pentru promovarea perspectivelor teoretice şi a experienţei didactice proprii, referitoare la problematica educaţiei pentru o societate globală.

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: carmenculita | 15.02.2010 21:08 | 6141 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

06.04.2010 11:08 monilise

Buna ziua. In cazul in care referatul are doi autori si dorim o singura publicatie platim 30 de lei de persoana?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 44 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

328 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN