Şcoala cu
bune practici

36 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

SIMPOZION INTERNATIONAL "EUROPA PRIN OCHI DE COPIL"

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

Organizatori : GPN. NR.20,GPN NR.1BASCOV,SC.GEN. VALENI, SC. GEN.BARLA LOCUL DESFASURARII: UNIV. PITESTI, FAC. DE STIINTE ALE EDUCATIEI DATA: 9 MAI 2009 PARTENERI:ISJ ARGES, CCD ARGES, UNIV. PITESTI ARGUMENT: Anul European al Creativităţii şi Inovării a fost inaugurat oficial pe 7 ianuarie 2009, la Praga, în prezenţa preşedintelui José Manuel Barroso şi a prim-ministrului ceh Mirek Topolánek. Ján Figel, comisarul pentru educaţie, perfecţionare, cultură şi tineret, declara că această iniţiativă europeană acoperă arii şi domenii transdisciplinare, care trebuie să cuprindă educaţia şi cultura, cât şi întreprinderile, mass-media, domeniul cercetării, politicile de dezvoltare rurală, socială şi regională. La nielul copiilor cuprinsi in sistemul educational preşcolari şi şcolari , o astfel de iniţiativă contribuie la înţelegera de către aceştia a valorilor europene. Simpozionul isi propune să dezvolte în rândul participantilor capacitatea de a înţelege şi de a aprecia asemănările şi diferenţele ce există între diversele culturi europene conform motto-ului Uniunii Europene „ Unitate în diversitate”, precum şi valorizarea elementelor specifice culturii romanesti . SCOPUL: - Dezvoltarea interesului si a motivatiei privind valorificarea artei in domeniul educatiei. -Dezvoltarea comportamentelor referitoare la valorile culturale europene, concretizate prin percepţiile copiilor (preşcolari şi elevi), exprimată în limbaj artistic -Stimularea şi afirmarea potenţialului artistic şi creativ al copiilor din ciclurile preşcolar, primar şi gimnazial -Dezvoltarea capacităţii de a înţelege frumosul şi a expresivităţii artistice a copiilor OBIECTIVE: 1.Valorificarea creativităţii cadrelor didactice în abordarea educaţiei artistico-plastice in viziunea noului curriculum de educatie timpurie; 2. Imbogăţirea culturii generale şi a experienţei personale prin expunerea şi analizarea unor lucrări realizate de preşcolarii şi şcolarii din ţară şi din străinătate; 3. Cultivarea simţului estetic al copiilor preşcolari şi şcolari in realizarea de creaţiilor plastice ; 4. Motivarea elevilor şi preşcolarilor pentru actul de învăţare prin realizarea de conexiuni inter, pluri şi transdisciplinare; 5. Dezvoltarea si aprofundarea obiectivelor instructiv-educative in sectorul extracurricular: educarea abilitatii de a intra in relatie cu ceilalti; formarea capacitatii de receptare si exprimare prin intermediul artei; 6. Dezvoltarea aptitudinilor artistice in noi contexte; VA ASTEPTAM CU DRAG!

Învăţământ preşcolar | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: monicuttza | 11.03.2009 19:13 | 2349 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (4)

0 0

28.03.2009 18:52 marinicaboureanu

Sunt acceptate şi prezentări POWER POINT

0 0

14.04.2009 15:35 monicuttza - Autor

Sunt acceptate doar la sectiunea de comunicari stiintifice. Va rugam sa solicitati informatii pe adresele de e-mail prezentate in fisier.

voi reveni cu noutati si cu o noua atasare a proiectului in care se vor vedea toate semnaturile si stampilele necesare. Proiectul atasat initial nu continea scanarea acestora.Va multumesc pentru interes si va asteptam.

0 0

14.04.2009 17:48 roxana98

Profesorii pot trimite lucrari chiar daca nu au copii care sa realizeze ceva? Sunt profesor de liceu si din cate mi-am dat seama simpozionul se refera in primul rand la invatamantul prescolar, cel mult scoala generala. Multumesc.

0 0

25.04.2009 13:44 monicuttza - Autor

Profesorii nu pot participa cu propriile lucrari la sectiunea de desene, doar la sectiunea de comunicari stiintifice.Pot trimite lucrari prescolari, elevi de scoala primara si gimnaziu.Elevii nu trebuie sa fie doar cei de la clasele d-voastra, puteti indruma si coordona si alti elevi(proprii copii, rude).

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 34 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

72 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN