Jocuri educaţionale

Duelul primăverii
Probleme care se rezolvă prin 1-2 operaţii
Matematica Clasa a II-a

Testoasa
Elemente intuitive de geometrie. Forme plane
Matematica Clasa a III-a

Întrecerea
Folosirea parantezelor în exerciţii
Matematica Clasa a III-a
Cum public un articol?

Revista electronică didactic.ro - Octombrie 2008

Articolele se primesc la adresa newsletter@didactic.ro şi intră automat în procesul de selecţie pentru publicarea în revista electronică. Nu se trimite mesaj de confirmare a primirii articolelor sau a acceptării lor spre publicare.

Articolele Cancelariei Naţionale

Bun venit la şcoală!


Să avem un nou an şcolar cu împliniri şi bucurii alături de elevii noştri. Să ne ajutăm elevii să iubească şcoala şi să aibă încredere în educaţie. Să ne păstrăm entuziasmul şi profesionalismul pentru a construi modele de urmat în viaţă.Pe 5 octombrie vom sărbători Ziua Mondială a Educatorilor, ce aminteşte lumii întregi de rolul cadrelor didactice şi de importanţa unui sistem educaţional de calitate. La mulţi ani tuturor dascălilor!


Câştigătorii concursurilor de vacanţă


Concursul de fotografie a debutat pe forumul Didactic.ro, însă având în vedere numărul mare de participanţi, am creat Pagini de vacanţă, o secţiune dedicată proiectelor şi activităţilor dumneavoastră de vacanţă.Descoperiţi pe Pagini de vacanţă toate fotografiile şi articolele participante la concurs precum şi câştigătorii premiilor oferite de echipa Didactic.ro.


Mai multe informaţii »   

Biblioteca copiilor noştri

În fiecare număr vom publica articole primite de la utilizatorii Didactic.ro. Selecţia materialelor aparţine colectivului de redacţie Didactic.ro şi are în vedere actualitatea temei şi conţinutul valoros. Cei interesaţi pot trimite articole pe adresa: articole@didactic.ro. Vă reamintim că Revista electronică Didactic.ro este înregistrată la Biblioteca Naţională cu ISSN 1884-4679.

BIBLIOTECA COPIILOR NOŞTRI

Inv. Rus Marinela Maria

Liceul Teoretic "Pavel Dan" Campia Turzii Jud. Cluj

 

"...că nu iaste alta şi mai frumoasă şi mai de folos în toată viaţa omului decât cetitul cărţilor".

MIRON COSTIN

O bibliotecă începe cu două cărţi şi nu se sfârşeşte niciodată. Ea nu înseamnă unul sau mai multe rafturi pline cu cărţi, achiziţionate la întâmplare, chiar dacă numărul acestora este destul de mare. O bibliotecă personală trebuie să reprezinte gustul, interesele şi concepţia posesorului, atât în privinţa selecţionării, cât şi în organizarea propriu-zisă a cărţilor. Ea poate şi trebuie să fie revizuită periodic, adăugită şi înlocuită cu alte cărţi legate de vârsta copilului, de preferinţe, de studiul făcut la clasă.

Şcoala pentru comunitate - Proiect educaţional

              Proiectul a pornit de la viziunea unei comunităţi în care generaţiile trăiesc în armonie, vârstnicii se bucură de respectul şi afecţiunea copiilor şi tinerilor. La rândul lor, copiii şi tinerii vor beneficia de experienţa şi înţelepciunea celor în vârstă.

               Sunt nume sunt oameni care au avut o viaţă sunt rădăcini. Ei sunt bătrânii noştri, care au avut o altă viaţă diferită de cea a zilelor noastre şi care aparţin acestor locuri. Avem datoria sacră de a trezi elevilor noştri interesul dragostea şi respectul pentru ei pentru valorile moştenite şi datoria de a consemna aceste amintiri pe care le vom descoperi din poveştile din amintirile bătrânilor noştri. Se spune „cine n-are bătrâni să-i cumpere". Noi îi avem, dorim doar să-i facem cunoscuţi şi să-i ajutăm.

            Locul natal rămâne principalul punct de reper al fiecăruia dintre noi de-a lungul întregii vieţi.


Inst. Crişan Lucica
Şcoala nr. 8 „Mihail Kogălniceanu" Dorohoi

Deputaţii votează în unanimitate majorarea salariilor cadrelor didactice

O veste bună pentru cadrele didactice din România: membrii Camerei Deputaţilor au adoptat în unanimitate legea privind majorarea cu 50% a salariilor dascălilor. Deputaţii au votat de asemenea o lege propusă de PRM, prin care profesorii ar putea primi la pensionare o indemnizaţie constând în 7 salarii.

Calculatoare pentru elevii de liceu

Senatorii au respins pe 17 septembrie Ordonanta de Urgenţă a Guvernului României prin care elevii claselor a IX-a şi a X-a urmau să fie dotaţi cu calculatoare tip desktop.

 

Structura noului an şcolar

Anul şcolar 2008-2009 începe început luni, 15 septembrie şi se va încheia vineri, 12 iunie şi va avea 35 de săptămâni de şcoală, echivalentul a 172 de zile lucrătoare.

Semestrul I  începe pe 15 septembrie şi se termină pe 30 ianuarie. Vacanţa de iarnă are loc între 20 decembrie şi 4 ianuarie. În semestrul I, tezele se vor susţine, de regulă, până la data de 19 decembrie 2008. 

Alimente interzise în şcoli

Începând cu anul şcolar 2008-2009, în şcoli sunt interzise prăjiturile, bomboanele, acadelele, pizza, hamburgerii, cartofii prăjiţi, maioneza, mezelurile grase, cipsurile, snaksurile, alunele sărate, covrigeii săraţi.

Congresul învăţătorilor

Pe 6 septembrie la Palatul Parlamentului, în sala „Al. I. Cuza" a avut loc cel de-al  29-lea Congres al Învăţătorilor din România şi al Învăţătorilor Români de peste Hotare organizat de AGIRo (Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România).

Medalii obţinute de elevii noştri la Olimpiada Internaţională de Astrofizică din Indonezia

Lotul olimpic al României a obţinut două medalii (una de argint şi una de bronz) şi trei menţiuni, la a doua ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astrofizică, desfăşurată în perioada 21-28 august, în Indonezia.

Comentarii (23)

0 0

01.10.2008 16:21 696969

sa speram ca va fi bine si ca ni se vor amri salariile.invatamantul formeaza oamenii pana la urma

0 0

01.10.2008 16:34 tincutagh

Mii de multumiri didactic.ro pentru Revista Electronica cu stiri. Din discutiile purtate cu colegele este foarte bine ca mai marii aceste tari s-au gandit la cei care i-au format, la cei care le-au dat minte!!!.
Dupa 40 de ani la catedra deabia acum ajung la salariul pe care-l meritam, adica la cel avut acum 20 de ani. Ma gandesc ca o sa am o pensie frumusica. Asa sa ajute Dumnezeu la toti colegii.
Sa traiti multi ani!

0 0

01.10.2008 16:35 elena_calin_2007

Ma bucura peste masura hotararea interzicerii alimentelor daunatoare in scoli. Am demarat in urma cu 3 ani proiectul "Un fruct pe zi". El avea ca scop interzicerea consumului de alimente din cele enumerate mai sus. Elevii veneau la scoala cu fructe. Sper sa-mi multumeasca acum. Le-am "deschis ochii" asupra problemei grave a alimentatiei nesanatoase cu 3 ani mai devreme. Si asta imi da o mare satisfactie. Pentru 18 copii ai Romaniei am luat o masura buna la timp.

0 0

01.10.2008 16:37 elena_calin_2007

Multumesc didactic.ro pentru informatia succinta si la obiect.

0 0

01.10.2008 16:49 cristinabotez

multumesc intuitext pentru informare!
articolele ce sa contina?
de unde luam temele actuale?
multumesc mult de tot!

0 0

01.10.2008 18:55 novatell_1996

Este excelent sa ai la indemana toate stirile si informatiile de specialitate,doar accesand aici!Felicitari si mult succes organizatorilor.Un an scolar rodnic!

0 0

01.10.2008 19:13 pascuotiliaelena

sper ca50%nu in transe pana in 2010

0 0

01.10.2008 19:34 salgeta

Sper ca aceste stiri nu raman sporadice... Ma bucur de ele ca de o reusita proprie...
Ce componenta a avut lotul complet de romani de la olimpiada? Cati copii au fost de fapt de la noi? Felicitari lor si profesorilor lor, pe care as vrea sa-i si prezentati!
Din ce e alcatuit acel 50%? Cat ramane din ei in final?>Si chiar credeti ca se va da? Gasesc ei ceva... dar noi am invatat bine chestia cu speranta care oricum moare ultima...

0 0

01.10.2008 19:40 jnny_frr

Ha ! ha!ha! 50% in 10 transe ! pe cine cred ei ca pacalesc ?

0 0

01.10.2008 20:53 mihainv

Multumim si felicitari pentru tot ce faci pentru noi!Ai patruns ca un "microb"in sangele nostru si este foarte bine.Nu aveam de unde ne "adapa "cu atatea noutati.Sanatate multa si putere de lucru!

0 0

01.10.2008 22:29 cornellya47

in statut se prevad 1-3 salarii si nici astea nu se dau.....se vord da 7 salarii la pensionare?
si in caz de deces se dau 5 salarii daca citim statutul dar cine vegheaza ca legea sa fie lege si nu bunul plac al celor ce ne conduc(director+contabil sustinuti de raspunsul "nu avem bani" din pasrtea primariilor??????????!!!!!!!!

0 0

01.10.2008 23:57 tgafita

Multumesc pentru revista, e interesanta si de actualitate, noi cu ce sa va ajutam?
Sper ca noul an scolar sa va aduca si dumneavoastra, cei care truditi pentru noi, sanatate si multe impliniri...

0 0

02.10.2008 09:07 nittu

Gasesc revista de un real folos cadrelor didactice, o revista axata pe subiecte specifice profesiei si vietii fiecarui profesor. Prea rar ne regaseam in noianul stirilor folositoare, cu predilectie, doar politicienilor.
nittu

0 0

02.10.2008 09:38 coral

Gasesc revista de un real folos cadrelor didactice.Va multumesc ca sunteti alaturi de noi cu cele mai recenta informatii.Sa speram ca aceata marire de salarii ne va fi benefica,dar nu prea cred deoarece preturile o vor lua la vale ca de fiecare data. Nu m-am bucurat prea mult de nici o marire, tocmai dim motivul mentionat mai sus.

0 0

02.10.2008 20:25 aneta_suru

Mi-era dor de vesti bune, fiti bine veniti in casa mea! Viata lunga revistei, sanatate celor care o fac! Ma intereseaza astfel de informatii, va multumesc pentru ele

0 0

03.10.2008 17:08 mariapasaniuc

Multumesc pentru revista, imi este de un real folos, este minunat sa ai la timp imformatiile specifice profesiei.

0 0

05.10.2008 13:27 viorica477

Este o idee geniala aceasta revista,multumiri celor care au conceput-o.

0 0

10.10.2008 14:50 marianb

Alimente interzise în şcoli! nu am gasit actul normativ la care se face trimitere in acest articol! As mai dori informaţii legate de acest subiect si, daca se poate, sa publicati numele intreg al lui. FELICITARI PENTRU REVISTA!

0 0

10.10.2008 20:02 nora45o

Spunea cineva ca sunteti ca un microb pt. educatori. Perfect adevarat, Didactic. ro te poate contamina, odata ce incepi sa-l accesezi. Este o sursa de informare foarte la indemana, ce te tine conectat la tot ce misca in segmentul educational. MULTUMIM!

0 0

14.10.2008 17:33 livia13

Astazi am intrat prima data pe acest site si-mi place foarte mult .Avem un "loc" unde aflam lucruri interesante care se intampla in scolile noastre.La tv avem parte doar de o imagine negativa.Doamne si cat mai muncim!Noi avem cea mai mare raspundere pentru viitorul tuturor.

0 0

17.11.2008 08:27 tamos

site-ul bun revista nui
defapt revita eu nu am primit-o

0 0

17.11.2008 08:28 tamos

revista asta se pare ca e fantoma

0 0

08.02.2010 14:57 simimyg

Am trimis articole la didactic.ro, dar nu stiu unde le pot vizualiza, sa vad daca au fost publicate sau nu. Ma imtereseaza foarte mult.Va rog ajutati-ma!

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 28 evenimente

«IANUARIE 2020»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Sezătoare

Propus de: vera_gosnea

Sondajul zilei

Ce părere aveţi despre propunerea ca anul şcolar să înceapă la 1 septembrie?

305 voturi | 6 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: ioana_popescu Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

A fost imbunatatit modul de vizualizare a documentelor. Acum puteti sa le vizualizati, apoi le descarcati