O idee insuficient argumentată este doar o bârfă epistemologică

Învăţământ liceal | Consiliere si orientare

Propus de: RODYNNA | 20.01.2022 10:23 | Revista cadrelor didactice nr. 82/2022 | 132 vizualizări

Articolul diseminează o activitate educațională de voluntariat, în scop caritabil, practic, atât decorațiuni, cât și felicitări conținând texte științifice, redactate în mai multe limbi moderne studiate la școală.

O IDEE INSUFICIENT ARGUMENTATĂ E DOAR O „ BÂRFĂ EPISTEMOLOGICĂ”

-Diseminare proiect caritabil „ÎMPREUNĂ DE CRĂCIUN”-
PROF. RODICA P. CALOTĂ, COLEGIUL NAŢIONAL”TUDOR VLADIMIRESCU”

În data de 09.12.2021, cu ocazia acțiunii caritabile ”Îmbracă un suflet”,care se desfăşoară în cadrul proiectului de educaţie incluzivă „Împreună de Crăciun”şi ERASMUS+„Our culture, our future” („Cultura noastră, viitorul nostru”).
Acțiunea are ca scop strângerea de fonduri și cumpărarea de daruri pentru elevii cu dizabilități din cadrul CŞEI Târgu-Jiu.

Proiectul își propune să prezinte câteva modalităţi concrete de lucru cu copiii (soluţii practice) privind creații artistice ale elevilor de la desene, aranjamente specifice sărbătorilor de iarnă, decupaje, articole de revistă școlară, vizionări de prezentări interesante și interactive, concursuri și chestionare, izvoarele și resursele creativității și inovației stimulate a elevilor pe principiul descoperirii inteligențelor multiple, a învățării prin descoperire și a metodelor active de descoperire și problematizare în funcție de ideile puse în valoare ale fiecărui cadru didactic, organizator, coordonator.
Obiectivul proiectului este acela de a forma la elevii cu cerinţe educative speciale (CES) autonomia personală şi socială, pentru o mai bună integrare în societate.
La activitate participă, prin intermediul Asociației nonprofit Academia Creativă MULTILINGUA, elevi de la Colegiul Național ” Tudor Vladimirescu”Târgu-Jiu, de la Liceul de Arte”Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu și de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă iTârgu Jiu, sprijiniți și îndrumați de doamnele profesoare coordonatoare :Vîlceanu Daniela-Ileana,Calotă Rodica, Burtea-Protesoiu Elena-Gabriela,Bunăiaşu Roxana,Ecobescu-Tulea Daniela, Dragotă Teodora,Mititica Gabriela, Buică Elena-Magdalena, Petrică Alina, Negrea Rodica, Giugiuc Ciprian, Găvan Diana, bibl. Iriza Cristina, de la Colegiul Național ” Tudor Vladimirescu”, doamnele profesoare Mihai Melania, Lăcătușu Nicoleta, dnul prof.Lăcătușu Emil, de la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu și doamnele profesoare Sgondea Simona,Vlădoiu Adela, Bogdan Roxana, bibl. Tacu Mihaela, de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Jiu, Pavel Marieta, Ciolacu Cristina si Brandt Georgiana, de la Palatul copiilor,Târgu Jiu.
Încercând o metoda inovativă, dar cu vechi rădăcini în maieutica socratică, voluntarii creativi au „construit” , pe lângă superbe decoraţiuni hand-made, texte conţinând urări specifice sărbătorilor de iarnă, cu precădere de Crăciun, redactate în mai multe limbi studiate la şcoală, prevalându-ne de informaţii recente din vaste domenii ştiinţifice. Aceste texte au fost ilustrate manual sau în online, fiecare text fiind interpretat, respectiv reinterpretat şi evaluat, pe rând, de fiecare membru al grupului, după ce fiecare autor şi-a prezentat creaţia.
Moşul ultracrepidarian
Urarea din acest fantastic an
E: Nu fi ultracrepidarian!
Eu nu sunt medic, architect, brutar,
Nici preot, inginer, pilot, primar,
Sunt Moş Crăciun şi-mi văd de treaba mea :
Car daruri, la copii, cu sania !
Nu fac, de fel, aserţiuni,
Eu fac urări, nu spun minciuni
Şi vin în fiecare an :
Nu-s ultracrepidarian!
Le père ultracrépidairien

Je te souhaite cette année fantastique
E : Ne soyez pas ultracrépidaire !
Je ne suis pas médecin, architecte, boulanger,
Ni prêtre, ingénieur, pilote or maire,
Je suis le Père Noël et je fais mon travail :
Cadeaux voiture, pour les enfants, avec le traîneau !
Je ne fais aucune affirmation.
Je souhaite, je ne mens pas
Et ils viennent chaque année :
Je ne suis pas ultracrépidaire !

Ultracrepidarian SANTA?
Wishing you this fantastic year
Don't be an ultracrepidarian!
I'm not a doctor, an architect, a baker,
No priest, engineer, pilot, hacker,
I'm Santa Claus and I'm doing my job:
Gifts, for children, with the sled, I broth!
I don't make any assertions, guy,
I wish, but me, I don't lie
Every year, I come like a lion:
Cause I'm not an ultracrepidarian!

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 52 evenimente

«MAI 2022»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Sărbătorim PAȘTELE!

Propus de: elza

Sondajul zilei

Noua structură a anului școlar (2022-2023)a fost oficializată. Considerați că aplicarea ei va duce la îmbunătățirea activității școlare, comparativ cu cea în semestre?

62 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: sportiv Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN