Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Projet didactique et Fiche de travail-La consommation de l’eau

2 stele

Proiectul didactic se inscrie in panoplia demersurilor elaborate si diligente.

03.08.2020 18:23

Nivel de dificultate: mediu

Punerea in opera a predarii-invatarii este realizata cu tact, prin implicarea in situatie a elevilor si prin experimentare obiectivata prin intermediul limbii franceze, urmarindu-se atat transmiterea de cunostinte cat si valorificarea competentelor vizate. Intrebarile sunt foarte bine alese, tintind parghiile de forta ale textului. Ex. 3 de pe Fisa de lucru, de tip A/ F, tine cont in formulare de eventualitatea barierei de tezaur, fiind accesibilizat prin cuvinte alese adecvat.
Era de preferat sa fie formulat si un obiectiv final (un scop).
Era de preferat ca in formularea obiectivelor sa se regaseasca si verbul activ-ex.: O1: elevul sa poata/ sa reuseasca/ sa fie capabil/ sa deprinda obiceiul de a “analiza un articol de presa”.
Era de preferat ca tipul de lectie sa specifice la care tip de achizitie de cunostinte se face referire: lectie de achizitie lexicala/ de lucru pe text/ de consolidare/ mixta cu structura mobila (de verificare, achizitie, formare de abilitati si abitudini).
Era de preferat ca reinvestirea cunostintelor in scopul asigurarii transferului sa porneasca de la recitirea orala de catre elevi a textului, atat pentru reglarea aspectelor articulatorii incidente cat si pentru decorticarea unitatilor lexicale necunoscute, fie ca translatie, fie sub aspect semantic.
Cerinta nr. 5 de pe Fisa de lucru (redactarea unei expuneri de 10-15 randuri) era de preferat sa fie aplicata ca tema, pentru eficientizarea resursei de timp alocat.
Corolar
Prezentarea stiintifica a ansamblului acestui proiect didactic il recomanda pentru capabilitatea de a comunica eficient rezultativ elevilor valori si atitudini responsabile fata de mediul inconjurator imediat si cel global, prin intermediul limbii franceze.

Vedeţi mai mult
T_Popescu
5 review-uri

Review util:

Da (0)   Nu (0)   Vedeţi comentarii (0)

Azi: 33 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

410 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN