Pagina mea - gheraughe

Gheorghe Rău - profesor Informatică

Învăţământ liceal - Grupul Scolar Automecanica Medias

Medias, Sibiu, Romania

 

• Despre mine *

Sunt inginer chimist (Tehnologie chimică organică) și profesor calificat de chimie, informatică și educație tehnologică.
Am fost Inginer cercetător la două institute de cercetări, I.C.P.A.O. ( Institutul de Cercetări pentru Auxiliari Organici), Mediaș și C.C.S.I.T.A.C. (CENTRUL de CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ şi INGINERIE TEHNOLOGICĂ pentru ARTICOLE CASNICE) București, secția Mediaș.
După lichidarea institutelor de cercetări la care am lucrat, am trecut în învățământ unde lucrez de 14 ani.Mi-am completat studiile cu cursuri postuniversitare de informatică și educație tehnologică și am obținut gradul didactic I.
Ca profesor am încercat mereu să îmi apropii elevii, să îi ajut să înteleagă că în învățământul din întreaga lume civilizată se pune acum accent pe perfecționarea lucrului cu calculatorul.

• Interese educaţionale

Aș dori să creez cât mai multe materiale utile desfășurării unor lecții moderne, interactive,pentru și în limitele posibilităților, împreună cu elevii..

• Hobby-uri

Matematica, informatica, muzica și plimbările.

• Realizări în carieră *

Am obţinut până în prezent 3 brevete de invenţie, după cum urmează:
-în 1986, brevetul de invenţie nr. 96435, cu titlul „ Reactor pentru obţinerea Formiatului de metil” ,
-în 1995, brevetul de invenţie nr. 109320, cu titlul „ Instalaţie cu funcţionare in regim continuu, pentru obţinerea pigmenţilor pe bază de oxizi de fier”,
-în 1995, brevetul de invenţie nr. 110246, cu titlul „ Reactor cu funcţionare în regim continuu pentru obţinerea pigmenţilor pe bază de oxizi de fier”.
Am organizat olimpiade și am participat la numeroase sesiuni de comunicări științifice.


Comentarii (1)

0 0

01.08.2023 15:11 rauileana

Materialul este foarte util diriginților atât din clasele gimnaziale cât și liceale prin modul în care s-au abordat efectele dependenței digitale la tineri.
Ar fi foarte util de prezentat și părinților acestor tineri, ținând cont de faptul că tinerii petrc o bună parte din timp în prezența lor.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.