Pagina mea - danaarba

DANIELA ONISA - profesor

Învăţământ primar - Scoala Gimnaziala Vadu Izei

Vadu Izei, Maramures, Romania

https://sites.google.com/site/clasaistetilor/

 

• Despre mine *

Sunt profesor pentru invatamant primar, gradul I, titulara a Scolii Gimnaziale Vadu Izei, Maramures. In cei 26 de ani de activitate mi-am centrat atenţia pe buna organizare a procesului instructiv-educativ în clasă, stabilind acele situaţii de învăţare care duc la crearea şi dezvoltarea deprinderilor utile, selectând acele procedee, tehnici şi metode de predare care să fie conforme cu nivelul de pregătire al elevilor şi în funcţie de cantitatea cunoştinţelor de transmis, corelând secvenţele de învăţare cu obiectivele operaţionale, pentru finalizarea dezvoltării şi formării personalităţii elevilor.

• Interese educaţionale

• Hobby-uri

lectura, calatoriile

• Realizări în carieră *

Am organizat două concursuri şcolare recunoscute de către MECI şi anume Concursul Mediakinder (2008) şi Eurojunior la care au participat aproximativ 100 de elevi din scoala noastră. Rezultatele obţinute de aceştia au fost mulţumitoare, un număr de aproximativ 10 elevi obţinând peste 70 de puncte. De asemenea, eleva Ananie Raluca a obţinut Menţiune Euclid la Concursul PROEDUCAŢIA(2006), un număr de 24 elevi din 16 care au participat au obţinut calificativul Excelent la concursul Cangurul in lumea povestilor (2008). Elevii mei au obţinut rezultate deosebite şi la concursul EVALUARE NAŢIONALĂ ÎN EDUCAŢIE(februarie 2009), premiul I , III şi menţiune la OLIMPICII CUNOAŞTERII, premiul I la ECOFEST JUNIOR(2009), premiul I la MUGURI ŞI ARIPI(concurs de creatie literara 2009), menţiune la EUROJUNIOR(2009-2012) premiile I, II si III la SMART.
La Olimpiada de matematică din 2010 am participat cu un număr de 5 elevi care au obţinut rezultate multumitoare, unul dintre ei fiind clasat intre primii cinci elevi si premiat cu menţiune.
În mai 2008 am participat în calitate de organizator şi am susţinut şi un referat cu tema „Materialul didactic-sprijin real în însuşirea conceptului de număr natural” la Sesiunea de Referate şi Comunicări pe teme didactice care a avut loc la UBB Cluj, Extensia Sighet. De asemenea, am participat la diferite Simpozioane judetene, nationale si internationale: Abordări creative şi inovatoare în actul educaţional(marie 2009, Bacău), Ecofest Junior(iunie 2009, Deva), Comunicarea în cariera didactică(ediţia 2009, Baia Mare).
Am publicat articole în următoarele reviste de specialitate ( cu ISSN):
• Să învăţăm împreună – revistă dedicată învăţătorilor – Arad, noiembrie 2008
• Noi şi dascălii noştri – nr. 18/2008
sau cu ISBN:
• Pedagogia şi didactica învăţământului primar şi preşcolar, Sighetu Marmaţiei 2008
• Comunicarea in cariera didactică, Baia Mare 2009
De asemenea, împreună cu colega mea Angelica Holici, am editat cartea de ghicitori şi jocuri pentru copii „De la lume adunate şi iară’ la lume date”, ed. Aska Grafica, Sighet 2008, precum şi auxiliarele didactice pentru limba romană, clasele a II-a şi a III-a, intitulate MAGIA LECŢIILOR.
Am iniţiat şi derulat următoarele proiecte de parteneriat educaţional :
• Satul maramureşean-vatră păstrătoare de valori tradiţionale( acord între Liceul Regele Ferdinand, Căminul cultural Vadu Izei şi Muzeul de Etnografie şi Istorie), an şcolar 2006-2007
• Hristos a înviat! (acord între şcoala noastră şi Colegiul Naţional Dragoş Vodă) – martie 2008
• Lecturiada (acord între clasele a II-a A şi B) – martie-iunie 2008
• Minte sănătoasă în corp sănătos(acord între şcoala noastră şi Dispensarul comunal Vadu Izei) an şcolar 2008-2009
• Împreună pentru o lume mai curată, martie-iunie 2009
Am participat la proiecte naţionale şi internaţionale dintre care amintesc:
• Clinchet pentru bucuria muncii împlinite, an şcolar 2008-2009şi 2009-2010
• Campania globală pentru educaţie, 2009şi 2010
• Să ne păstrăm copilăria, an şcolar 2009-2010
• eTwining
În urma activităţilor desfăşurate în cadrul proiectelor cu caracter ecologic desfăşurate în parteneriat de către MECTS şi instituţii avizate din ţară, şi anume HARTA ŞCOLILOR VERZI şi ÎMPREUNĂ PENTRU UN VIITOR VERDE, şcoala noastră a obţinut câte un premiu special.
În aprilie 2009 am participat la editarea revistei şcolii, revistă intitulată CU PAŞI MICI ... CĂTRE O LUME MARE.
La recomandarea ISJMM de a participa la activităţi în cadrul programului JAROMANIA, în iunie 2010 am inscris clasa în programul NOI ÎNŞINE, un program de educaţie financiară.


Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.