Pagina mea - Mecatronistul

Mitica Manea - PhD. (Eng) - profesor Mecanică

Învăţământ profesional şi tehnic - Colegiul Tehnic "Dumitru Mangeron" Bacau

Bacau, Bacau, Romania

 

• Despre mine *

PROFESIONAL
1. Liceu - Electromecanic nave si instalatii portuare
2. Facultate - Mecanica - Masini unelte
3. Master - Mecatronica avansata - aplicatii industriale
4. Doctorat - Inginerie mecanica - Tribologie - Etansari fara contact
DIDACTIC
1. Profesor titular
2. Gradul didactic 1
3. Expert in management educational
4. Formator national
5. Adeptul si promotorul celor patru stalpi ai unui nou tip de educatie: a invata sa cunosti, a invata sa faci, a invata sa traiesti alaturi de ceilalti si a invata sa existi (Jaques Delors).

• Interese educaţionale

Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron” din Bacău a introdus în planul de şcolarizare calificarea profesională tehnician mecatronist din anul 2006. Beneficiind de o consistentă finanţare naţională şi europeană, în acelaşi an, în cadrul colegiului a fost omologat şi introdus în circuitul educaţional laboratorul de mecatronică, laborator dotat cu un larg sortiment de echipamente didactice de ultimă generaţie, respectiv cu pachete de programe specializate specifice domeniului mecatronic.
Conştient de faptul că existenţa unor echipamente moderne într-un laborator de mecatronică nu este o condiţie suficientă pentru a asigura calitate actului de instruire, dotarea materială corespunzătoare am completat-o cu principii de instruire moderne şi eficiente. Unele din aceste principii, dezvoltate şi/sau folosite intensiv în cadrul laboratorului de mecatronică sunt:
- hands on, echivalent cu „a putea atinge cu mâna” ceea ce înseamnă că prezenţa palpabilă a obiectului studiului uşurează foarte mult înţelegerea şi acumularea informaţiei;
- learning by doing – învăţare prin practică. Combinarea teoriei cu practica este un concept ale cărui valenţe sunt unanim recunoscute;
- interaction, principiu ce se bazează pe utilizarea în procesul formării a unor pachete educaţionale ce conţin şi programe software specializate. Cu astfel de programe se poate lucra individual sau în reţea (până la nivelul aplicaţiei Internet), interacţiunea mărind sensibil eficienţa actului de instruire.
Rezultă astfel o combinaţie între laboratorul virtual şi cel real, flexibilitatea şi posibilităţile oferite în acest caz crescând spectaculos. Acest lucru stimulează şi dezvoltă elevilor imaginaţia, creativitatea, capacitatea de decizie şi responsabilitatea, iniţiativa şi spiritul de echipă.

• Hobby-uri

• Realizări în carieră *

1. Lucrari/carti publicate in calitate de autor/coordonator/coautor: 12
2. Studii si lucrari de specialitate publicate in periodice: peste 70.
3. Peste 100 de premii, mentiuni si premii speciale obtinute de elevii coordonati/indrumati la olimpiadele si concursurile judetene, interjudetene, regionale, nationale si iternationale.
4. Diploma "Gheorghe Lazar" III.
5. Peste 200 de softuri educationale realizate si implementate in procesul instructiv-educativ.


Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.