TEHNOLOGII GENERALE ÎN INDUSTRIA ALIMENTARĂ FERMENTATIVĂ

ÎNGRIJIREA ȘI PRITOCIREA VINULUI
Clasa a XI-a
Tehnician în Industria alimentară

Învăţământ liceal - Tehnologii Clasa a 11-a;

Capitol/lecţie: Îngrijirea și pritocirea vinului

viorelasim | 16.11.2021 00:09

52 vizualizări
0 rezolvări

0 comentarii

 

Generaţi link pentru elevi     Printaţi     0     Raportaţi

Rezolvând corect rebusul, pe verticala AB veţi descoperi denumirea operației de transvazare a vinului dintr-un vas în altul.

Măriţi rebus

Afișați rezolvarea
       A       
    1          
  2            
     3         
      4        
     5         
    6          
    7          
     8         
9              
       B       
1. La vinurile noi, umplerea golurilor vaselor se face ..... ( precizează interval de timp)
2. La ce vinuri se face umplerea lunară a golurilor vaselor?( acestea au un conținut de alcool de peste 15 grade)
3. Ce pritoc se face la vinul bolnav sau provenit din struguri mucegăiți ?
4. Care este denumirea uzuală a primului pritoc ?
5. Ce tip de pritoc aplicăm la vinul sănătos care se obține din struguri bine copți?
6. La vinurile ..........umplerea golurilor vaselor se face o dată la 2-3 săptămâni.
7. În ce anotimp se face al doilea pritoc ?
8. Cum se numește orificiul de umplere sau golire al butoiului de vin?
9. Depozit depus pe fundul vasului , format din bacterii, săruri tartrice, materiale solide

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«MAI 2022»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Sărbătorim PAȘTELE!

Propus de: elza

Sondajul zilei

Noua structură a anului școlar (2022-2023)a fost oficializată. Considerați că aplicarea ei va duce la îmbunătățirea activității școlare, comparativ cu cea în semestre?

111 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: sportiv Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN