Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

METODE DE CONSERVARE

Deshidratarea parţială a produselor alimentare, în principal concentrarea prin

Învăţământ liceal - Tehnologii

Capitol/lecţie: METODE DE CONSERVARE

daniela_enache73 | 22.11.2020 20:20

844 vizualizări
3 rezolvări

0 comentarii

 

Generaţi link pentru elevi     Printaţi     0     Raportaţi

Prin completarea urmatorului joc de cuvinte, veti obtine pe verticala o modalitate de pastrare a alimentelor pentru un timp mai indelungat.

Măriţi rebus

Afișați rezolvarea
 A                
1                 
2                 
3                 
4                 
5                 
6                 
7                 
8                 
9                 
10                 
11                 
12                 
13                 
14                 
15                 
16                 
17                 
18                 
19                 
20                 
21                 
22                 
 B                
1. Se caracterizează prin scăderea temperaturii produslui sub 0°C
2. Conservarea produselor alimentare cu ajutorul sării și zahărului
3. Conservarea sucurilor de fructe cu ajutorul CO2
4. Consta în tratamentul termic al produselor (închise ermetic în recipiente) la temperaturi cuprinse între 115-125°C
5. Prin refrigerare se realizează încetinirea dezvoltării microorganismelor, reducerea vitezei reacțiilor...
6. Se realizează prin răcirea produsului la temperaturi cuprinse între 0-4°C
7. Produs conservat prin fermentație alcoolică
8. Conservarea cu ajutorul oţetului
9. Deshidratarea parțiala este un procedeu de uscare bazat pe...conținutului de apă
10. Produsele alimentare deshidratate, având substanțele utile concentrate pe unitatea de masă, au o valoare ...crescută
11. Conservarea alimetelor în atmosferă de CO2 sau N2
12. Conservarea unor produse alimentare prin fermentaţie lactică
13. Una dintre metodele de deshidratare este?
14. Pasteurizarea asigură ... enzimelor din produs si creeaza în recipient un mediu aseptic si lipsit de aer.
15. Proces de conservare prin acidifiere care se aplică la produsele de origine animală
16. Prin sulfitare, se inactiveaza...
17. Acidul benzoic sau benzoatul de sodiu care se utilizeaza pentru conservarea produselor din legume si fructe...
18. Conservarea produselor alimentare cu ajutorul căldurii
19. Xeroanabioza reprezintă deshidratarea parţială a produselor alimentare, în principal concentrarea prin...
20. O metoda de reducere a conținutului de apa este concentrarea, aplicata la unele produse...
21. Acțiunea conservanta a sării crește presiunea
22. Prin congelare se realizează blocarea înmulțirii microorganismelor, distrugerea unor germeni sensibili și oprirea majorității ... biochimice.

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 45 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

329 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN