Jocuri educaţionale

Dale
Forme geometrice în plan
Matematica Clasa a VI-a

Una din trei
Apele curgătoare şi vegetaţia României
Geografie Clasa a IV-a

Încurcatura geografică
Harta fizică a României. Puzzle
Geografie Clasa a VIII-a

Politica acceptare anunturi pe Didactic.ro

Stiri si evenimente

Tot ce este de interes general (reforme ale invatamantului, salarizare, miscari sindicale, comunicate ale ministerului etc) va fi propus si acceptat la stiri, fara integrarea in vreo categorie.

Anunturile legate de concursuri, simpozioane, formare in institutiile judetene, parteneriate si proiecte scolare vor fi evenimente, propuse in categorii corespunzand nivelelor de invatamant carora li se adreseaza.

 

Reguli de postare si acceptare a anunturilor

1. Nu se accepta mesaje de genul „Echipa/compania X va propune.../va multumeste/va ureaza sarbatori fericite”, mesajele pe forum si comentariile se posteaza in nume propriu

2. Sunt permise anunţurile cu privire la concursuri, simpozioane, parteneriate sau campanii sociale, cu condiţia ca acestea să fie publicate în secţiunea adecvată (Evenimente sau forum) si sa nu faca publicitate mascata la diverse produse si servicii.

3. Se acceptă de asemenea publicarea pe forum a ofertelor comerciale pentru produse educaţionale la crearea cărora au participat cadrele didactice active pe Didactic.ro (pe forum, in sectiunea dedicata disciplinei corespunzatoare). Exemplu: abecedarul interactiv creat si publicat de un logoped membru al Didactic.ro, reviste şcolare etc.
Cazuri in care se poate refuza permisiunea si sterge postarea: daca mesajul este agresiv sau daca cel care posteaza nu are alte contributii pe site (indica faptul ca s-a inscris pe site exclusiv pentru a-si face publicitate).

Nu se acceptă publicarea neautorizată de oferte ale editurilor sau ale companiilor specializate (inclusiv manuale si reviste), ci doar postarea de informaţii legate de produsele acestora ca răspuns la o cerere expresă a utilizatorilor, pe forum sau in comentarii. În toate aceste cazuri comunicarea cu organizatorul unui eveniment sau cu furnizorul unui produs educaţional se va face în particular, fără a se posta pe forum sau în comentarii întrebări personale şi detalii despre tranzacţii financiare, livrări, etc. Nu se tolereaza publicitatea mascată.

4. Nu se accepta nicaieri pe site anunturi, mesaje si comentarii care promoveaza produse si servicii concurente:

a) softuri educationale

Exceptie: softurile educationale create de membrii Didactic.ro pe cont propriu sau in cadrul unui proiect (nu pentru o companie concurenta), in acest caz se accepta mesaje publicitare doar pe forum sau in comentarii. Nu se anunta la stiri sau evenimente. A se vedea punctul 3.
Ex: aplicatiile realizate de Constantin Obreja si Sorin Borodi si publicate pe site-urile proprii, lectii interactive precum cele ale domnului Rosu...

b) retele sociale si comunitati virtuale de orice fel
Exceptii: site-uri de nisa asemanatoare site-urilor noastre, dar din alte tari, site-uri pe o specialitate anume (de ex. site-ul si forumul profesorilor de educatie tehnologica), doar daca sunt promovate de membri activi pe Didactic.ro si doar pe forum sau in comentarii
Se vor respinge in mod special mesajele de promovare a comunitatilor de cadre didactice, parinti sau elevi

c) retele de bloguri

d) resurse educationale si informatii pentru cadrele didactice (inclusiv pentru examenele cadrelor didactice)
Exceptie: site-urile oficiale ale ministerului, inspectoratelor scolare, unitatilor de invatamant, centrelor de documentare etc.

e) liste si/sau harti cu institutii (ca in directorul nostru de institutii de invatamant)
Exceptie: site-uri oficiale precum BDNE si cele ale ISJ-urilor

f) site-uri de informatii si subiecte - examene si concursuri admitere in institutiile de invatamant
Exceptie: site-urile oficiale ale ministerului, inspectoratelor scolare sau unitatilor de invatamant

g) site-uri de informatii si subiecte - olimpiade si concursuri scolare
Exceptii: site-uri din alte tari, cele pe o specialitate anume si site-urile oficiale ale concursurilor, doar daca sunt promovate de membri activi pe Didactic.ro si doar pe forum sau in comentarii

h) site-uri care gazduiesc articole, referate sau reviste online (pentru cadre didactice, parinti sau elevi)

i) creare / gazduire de pagini web pentru scoli

 

Regula generala pentru mesajele de pe forum si comentarii

Se accepta recomandarile punctuale de produse, servicii si site-uri in cadrul unei discutii, pe forum sau in comentarii, in virtutea principiului liberei exprimari, cu conditia sa nu fie publicitate mascata. Daca exista dubii, se va trimite de urgenta pe adresa webmaster@didactic.ro un email de instiintare cu link catre mesajul suspect, pentru ca o persoana avizata sa investigheze situatia.

 

Masuri de luat in cazul abaterii de la reguli

In functie de gravitate:

- stergere simpla (reclama, spam, la o prima abatere)
- stergere si explicatie politicoasa, fara duritate (mesaje publicitare postate de un membru Didactic.ro care nu lucreaza pentru un concurent, din nestiinta sau prea mult entuziasm)
- stergere si avertisment ferm dar politicos (mesaje publicitare agresive sau care promoveaza produse si servicii concurente, spam, flood)
- stergere si banare fara avertisment (abateri repetate cu rea intentie)

Azi: 15 evenimente

«IULIE 2020»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre inițiativa MEC de secretizare a rezultatelor școlare? Vor fi vizibile ierarhii, fiecare elev își va vedea propriul rezultat. Comentați

184 voturi | 16 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Accesaţi Lecţii online şi împărtăşiţi colegilor ideile dvs.