Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ziua Mondiala a Pasarilor

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

Ziua Mondială a Păsărilor sărbătorită  la Şcoala Gimnazială Nr 26

Galaţi coord.prof.Elena Bordei

inst.Jenica Tanase

1Aprilie-Ziua Mondială a Păsărilor nu a trecut neobservată de elevii Şcolii Nr.26 Ion Creangă-Galaţi.

Astfel, la propunerea Patrulei ECO „Picătura de viaţă „s-a desfăşurat în şcoală activitatea „Copiii ocrotesc păsările” ,activitate care a antrenat  peste 100 de elevi din clasele I-VIII.din scoala.

Organizată sub forma unui concurs, două categorii de vârstă şi anume ciclul primar şi ciclul gimnzial, au participat la cele patru secţiuni:

creaţie literară,creaţie plastică, fotografii cu mesaj eco şi prezentarea unei păsări în colivie.

Activitatea a surprins prin multitudinea cunoştinţelor ornitologice ale concurenţior,prin activităţile concrete de ocrotire a păsărilor (amplasare de hrănitori, cuiburi în diferite zone ale oraşului,)in sezonul rece al anului, dar şi prin sensibilitatea creaţiilor literare: (  Papagal multicolor, Cu penaj fermecător,Cu ochi mici şi lucitori, Asemeni unor petale de flori .eleva Vîlcea Esther Alexandra ,clasa a VaA).

Secţiunea cea mai spectaculoasă a fost cea a prezentării unei păsări în colivie.Spaţiul laboratorului de biologie a fost neîncăpător pentru cei 30 de participanţi cu colivii mai mari sau mai mici care adăposteau specii de papagali ,canari, cinteze sau porumbei. Proprietariis-au intrecut în cunoştinţe ştiinţifice şi s-au dovedit fini observatori ai obiceiurilor păsării  pe care  o  îngrijesc .

Jurizarea  realizată de membrii Patrulei ECO ,Prof coord. Elena  Bordei  şi  inst.Jenica Tănase a  fost sarcina cea mai grea a concursului ,având în vedere interesul şi originalitatea prezentării fiecărui concurent. De asemenea, trebuie să menţionăm că atât  tematica activităţii cât şi modalităţile de realizare, au demonstrat că ocrotirea mediului înconjurător nu depinde de timp, vârstă, ocupaţii,ci este şi trebuie să rămână o problemă de interes general atât pentru cetăţeni cât şi pentru autorităţile locale. Doar eforturile comune ale tuturor pot aduce o contribuţie reală la păstrarea biodiversităţii şi în viitor.

.                                              Şcoala Gimnazială Nr.26 Galaţi

 

Propus de: tanasevick | 11.04.2011 22:08 | 4606 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

148 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN