Webinar CES: Cum gestionez o clasă în care există și copii cu cerințe educaționale speciale?

Cum mă comport la clasă cu elevii cu CES? Dar cu ceilalți elevi? Cum îi integrez la ore și cum predau având constant întreruperi? Cum gestionez situațiile sensibile? Acestea sunt doar câteva dintre grijile profesorilor care au căpătat încă un rol la clasă și pe care le vom aborda în cadrul webinarului de 90 minute cu Irina Ștefănescu, coach sociodramatist, specializat în metode de acțiune în sala de clasă care stimulează învățarea. Webinarul are loc la 31 ianuarie 2023, ora 19:00. La final primești certificat de participare. Detalii aici si inscriere https://www.edumagic.eu/webinar-ces.html

Nume proiect: Webinar CES: Cum gestionez o clasă în care există și copii cu cerințe educaționale speciale?

Organizatori: EduMagic si Irina Ștefănescu

Perioadă înscriere: 16.01.2023 - 31.01.2023

Perioadă desfăşurare: 31.01.2023

Ce vei învăța alături de noi?
1. Abordări practice despre cum poți integra elevii cu CES - modalități de lucru simultan cu toată clasa.
2. Cum să reacționezi în situații dificile în care sunt implicați elevii sau părinții?
3. Cum să faci față bullying-ului asupra ta?

Probleme și idei abordate
Fie că e vorba despre anumite forme ADHD, autism, tulburări de scriere/ citire sau alte condiții catalogate ca cerințe educaționale speciale, profesorii nu au fost pregătiți să gestioneze clase de 30 de copii printre care există şi copii cu o nevoie mai mare de atenție și grijă din partea lor.

Detalii aici si inscriere https://www.edumagic.eu/webinar-ces.html

În cadrul webinarului ne uităm împreună la ecosistemul copilului cu CES și cum arată lumea lui. Încercăm să-l înțelegem mai bine și să învățăm niște exerciții de dinamică de grup pe care ei le pot face împreună cu colegii lor. Există câteva instrumente pe care profesorii le pot aplica, precum și metode prin care își pot gestiona și propriile emoții, nu doar ale copiilor. De ce? Pentru că bullying nu există doar asupra copilului și a părinților, acestuia ci și asupra profesorilor. Pe lângă acestea ce facem cu ceilalți copii care și ei au nevoie de atenția profesorului? Cum discutăm cu părinții lor care uneori se revoltă când copilul cu CES primește mai multă atenție? Cum ne facem datoria de pedagog pentru toată clasa?

Tematica este foarte amplă, iar situațiile cu care vă confruntați sunt multiple. Prin acest webinar intenționăm să începem să abordăm câteva dintre frământările pe care le aveți și sperăm din toată inima să primiți resurse și întrebări care să vă sprijine să găsiți noi răspunsuri adecvate. Prezența și interesul dumneavoastră vor conduce la apariția de noi evenimente pe această temă.

Formator: Irina Ștefănescu
Irina Ștefănescu este coach sociodramatist și de curând a contribuit în programul național „Profesor și Părinte Azi” condus de Proacta Edu, în care gestionarea copiilor și părinților în clase unde sunt copii cu CES ocupă un loc important. Irina a fost unul dintre designerii educaționali ai programului, formator de formatori și mentor al acestora, programul fiind acreditat de către Ministerul Educației și având 110 formatori în toată țara. De la lansare au fost instruite 3400 de cadre didactice în 6 module cu scopul de a gestiona în mod empatic și eficient relațiile cu părinții și cu elevii.

Modulul numărul 3 a tratat principalele tulburări de învățare/ comportament, provocări și abordări ale relațiilor cu părinții în situațiile copiilor cu CES, iar în cadrul webinarului acestuia vom afla și soluții identificate în urma discuțiilor cu profesorii participanți și ai formatorilor. În plus Irina este trainer și consultant, membru fondator al Asociației ARC Pro pentru Coaching Profesionist din România și colaborează cu Coachingdipity (școală de coaching) ca trainer în coaching de echipă cu sociodramă și metode de acțiune. A creat un curriculum de antrenament în sociodramă și metode de acțiune pentru business, coaching și educație, ce stă la baza cursului de certificare oferit de institutul ODef din Geneva cu care colaborează din 2012. Începând cu anul 2008, Irina lucrează cu cadrele didactice din România pentru a aduce metodele de acțiune în sala de clasă, stimulând învățarea.

Înveți când ai timp și în ritmul tău.
 Accesezi videoclipuri prin care îți explicăm totul pas cu pas și pe limba ta.
 Revii oricând la curs pentru a exersa.
 Primești șabloane sau modele concrete de lucru cu elevii atât la clasă, cât și la distanță.
 Poți adresa oricând întrebări în secțiunea de Întrebări și Răspunsuri.
 Înțelegi cum să integrezi instrumentele digitale în actul de predare.
 Iar la final primești un certificat de parcurgere a cursului.

Detalii aici si inscriere https://www.edumagic.eu/webinar-ces.html

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: Ditoiu_Cristian | 17.01.2023 00:01 | 1949 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Intaririle pozitive

Comunicarea parinte - copil

Puncte forte ale personalitatii

Increderea in sine

Trei exercitii pentru rezilienta

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 18 evenimente

«FEBRUARIE 2023»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Obiecte decorative

Propus de: ancuta-loredana

Sondajul zilei

Considerati ca rezolvarea exercitilor din auxiliare este eficienta in privinta succesului elevului? Comentați!

167 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: yasminaa Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN