Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ultima săptămână de concurs: Înscrie un material educaţional pe Digitaliada.ro şi poţi câştiga echipamente IT şi electronice

Concursul #Digitaliada oferă ca premii echipamente electronice și IT și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și tuturor persoanelor peste 14 ani, interesate să creeze și să pună la dispoziția publicului larg materiale didactice în format digital pentru clasele V-VIII.

Tehnologia este peste tot, în aproape fiecare parte a vieții noastre, de aceea este un instrument de învățare valoros prin care lecțiile devin mai captivante și mai semnificative. Ea ocupă un loc important și în viața elevilor, deoarece ei iubesc tehnologia. Aceasta le permite să învețe în ritm propriu și îi ajută să-și amintească ceea ce au învățat”, susține unul dintre dintre câștigătorii ediției din 2018 a concursului.

 

Digitaliada

Doamna învățătoare Didina Botgros este unul dintre prietenii Digitaliada, proiect ce i-a oferit încrederea că ceea ce face la clasă este în beneficiul elevilor. Doamna învățătoare folosește de multă vreme tehnologia la clasă, iar în prima ediție a concursului de materiale digitale educaționale juriul i-a oferit premiul II pentru materialul digital Universulla materia Geografie. Anul trecut a aplicat din nou, iar juriul concursului i-a acordat un nou Premiul II la categoria "Proiecte didactice" pentru materialul digital Orizontul local Aninoasa.

Doamna Botgros a acceptat provocarea digitalului, s-a reîntors la studiu și teme, iar astăzi face parte din acea categorie de dascăli pentru care tehnologia este un instrument ideal ce le sporește elevilor pofta pentru învățare: „Principala motivație de a participa la acest concurs o reprezintă dorința de a-mi prezenta munca și experiența didactică. Digitaliada mi-a dat încredere că ceea ce fac la clasă este în beneficiul elevilor mei, că proiectele mele aplicate în activitățile formale și nonformale aduc un plus valoare procesului didactic actual. Studiez cu interes proiectele și aplicațiile postate pe portalul Digitaliada de colegii mei, ele fiind o sursă de inspirație pentru activitățile curente și totodată un mijloc de comunicare și colaborare pentru noi, cadrele didactice. Urmăresc și activitățile colegilor din Școlile Digitaliada și îmi doresc să facă parte și școala noastră din această mare comunitate care sprijină educația digitală în România”.

Concursul face parte din Digitaliada - un program care urmărește îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor prin folosirea tehnologiei și crearea unor modele de bune practici prin adaptarea profesorilor la metode de predare moderne.

La nivel național, prin platforma Digitaliada.ro, sunt puse la dispoziția publicului resurse digitale ce pot fi utilizate în procesul de predare-învățare. În plus, la nivel rural, 40 de școli gimnaziale beneficiază de echipamente și conținut educațional digital pentru orele de Matematică și Informatică.



Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 12.02.2019 11:23 | 819 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 49 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

291 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN