Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Simpozion şi Concurs Naţional ,,CRUCEA în imaginaţia copiilor” ediţia a VII-a. Temă simpozion şi concurs: ,,Unirea sub semnul Crucii”. Tema face referire la Marea Unire din 1 decembrie 1918. Fără taxă de înscriere.

SECŢIUNEA I : Simpozion Simpozionul se adresează tuturor cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi elevilor din ciclul gimnazial şi liceal. Simpozionul este fără taxă de înscriere. Tema Simpozionului: ,,Unirea sub semnul Crucii” (Tema face referire la Marea Unire din 1 decembrie 1918). SECŢIUNEA II: Concurs de lucrări plastice Concursul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-18 ani, din toate instituţiile de învăţământ: grădiniţă, scoală, liceu, liceu de artă, şcoli speciale, cluburi şi palate ale copiilor. Concursul este fără taxă de înscriere. Tema Concursului: ,,Unirea sub semnul Crucii” (Tema face referire la Marea Unire din 1 decembrie 1918).

Nume proiect: Simpozion şi Concurs Naţional ,,CRUCEA în imaginaţia copiilor” ediţia a VII-a.

Organizatori: Clubul Copiilor Roman

Condiţii de participare: Simpozion pentru cadre didactice şi elevi de gimnaziu şi liceu. Concurs de lucrări plastice pentru copii (5-18 ani). Fără taxă de înscriere.

Perioadă înscriere: 04.01.2018 - 31.01.2018

Perioadă desfăşurare: 05.02.2018 - 31.03.2018

MINISTERUL EDUCAŢIEI  NAŢIONALE

INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN NEAMŢ

 

CRUCEA în imaginaţia copiilor

Unirea sub semnul Crucii

Simpozion şi Concurs Naţional

 

ediţia a VII-a,  2018

 

 

 

       

 

         

 

Titlul proiectului: ,,CRUCEA în imaginaţia copiilor”

 

        Secţiunea I: Simpozion pentru cadre didactice şi elevi de gimnaziu şi liceu.

                            Temă simpozion: ,,Unirea sub semnul Crucii”.

        Secţiunea II: Concurs Naţional de lucrări plastice pentru copii (5-18 ani).

                           Temă concurs: ,,Unirea sub semnul Crucii”.        

 

 

         Argument:

CRUCEA este simbolul creştin cel mai vechi şi cel mai des întâlnit. Omul se naşte şi se împlineşte sub semnul crucii. Sub semnul crucii omul tuturor timpurilor s-a simţit protejat, s-a simţit mai puternic, mai bun, mai milostiv, mai înţelegător şi mai îngăduitor, mai îndrăzneţ, mai deştept, mai perseverent. Sub semnul crucii străbunii noştri şi-au jurat credinţa, sub semnul crucii strămoşii noştri au scris istoria, sub semnul Sfintei Cruci s-a înfăptuit Marea Unire, la 1 decembrie 1918. Simbolul crucii este întâlnit pretutindeni: artă populară, arhitectură, sculptură, artă plastică, literatură, muzică.   Orice lucru dacă se doreşte a fi bine înfăptuit, se începe cu semnul Sfintei Cruci şi se încheie tot cu Sfânta Cruce, ca semn de mulţumire. Un an şcolar se începe şi se încheie  sub semnul Sfintei Cruci. Tocmai de aceea am dorit să imortalizez prin formă şi culoare importanţa simbolică a Crucii în viaţa, imaginaţia şi creativitatea şcolarului de toate vârstele. Crucea este tema plastică accesibilă tuturor categoriilor de vârstă,  întâlnită frecvent în creaţiile plastice ale copiilor.

 

Organizator: CLUBUL COPIILOR ROMAN

 

Parteneri:

  1. Arhiepiscopia  Romanului şi Bacăului;

           2.  Şcoala  Gimnazială ,,Vasile Alecsandri” Roman;

  3.  Şcoala Gimnazială Bozieni, judeţul Neamţ;

           4.  Şcoala Gimnazială Ion Creangă, judeţul Neamţ;

           5.  Colegiul Tehnic ,,Miron Costin” Roman;

           6.  Şcoala Gimnazială ,,Al. I. Cuza” Roman;

           7.  Grădiniţa Şcolii ,,Mihai Eminescu” Roman   

           8.  C. N. ,,Roman Vodă” Roman;

           9.  Biserica ,,Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril” Roman;

          10. Biserica ,,Sf. Nicolae” Bozieni, judeţul Neamţ;                                                                                                                                                                                                      

          11. Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului”, Cuci judeţul Neamţ.

 

 

           Scopul proiectului:

Dezvoltarea respectului pentru istoria, credinţa, arta şi cultura românească.

 

         Obiectivele specifice ale proiectului:

         - dezvoltarea imaginaţiei şi a creativităţii;

- armonizare de forme şi culori;

- dezvoltarea spiritului de competiţie;

- formarea unei percepţii clare din punct de vedere moral şi spiritual privind istoria şi credinţa creştină.

 

           Grupul ţintă căruia i se adresează proiectul:

           Secţiunea I (Simpozion): Cadre didactice şi elevi de gimnaziu şi liceu;

           Secţiunea II (Concurs lucrări plastice): Copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 18 ani.

 

REGULAMENT DE PARTICIPARE

SECŢIUNEA I

Simpozion

         Simpozionul se adresează tuturor cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi copiilor din ciclul gimnazial şi liceal. Simpozionul  este fără taxă.       

Tema simpozionului: ,,Unirea sub semnul Crucii”. Tema se adreseă evenimentului Marea Unire înfăptuită sub semnul Sfintei Cruci, la 1 decembrie 1918. Se pot realiza referate legate strict de istoria Marii Uniri, sau referate cu trimitere la însemnătatea Marii Uniri, de-a lungul timpului, până în zilele noastre (realizări, împliniri,…). Se pot trimite şi povestiri auzite de la bunici sau străbunici legate de actul Unirii din 1918, sau creaţii literare (poezii, compuneri, etc.) ale cadrelor didactice sau elevilor cu tematica mai sus menţionată.

Referatele se vor încadra în următoarele cerinţe:

 a. Vor avea între 2-4 pagini în format A4;

b. Vor fi scrise in Microsoft Word cu caractere Times New Roman, cu diacritice, corp de litera 12, tehnoredactate la 1,5 rânduri;

c. Titlul lucrării (cu majuscule centrat), autorul şi instituţia unde funcţionează

(aliniere la dreapta), vor fi scrise cu font Normal 14, Times New Roman Bold;

d. Fiecare lucrare va conţine obligatoriu:  bibliografie autor, titlu, editură, localitate, an;

e. Conţinutul lucrării trebuie să respecte tematica propusă în regulament, să aibă originalitate şi să respecte legislaţia în vigoare privind drepturile de autor.

f. Imaginile folosite în lucrare trebuie să fie color.

Lucrările vor fi legate în volume de carte care vor fi donate unor instituţii conservatoare de artă: muzeu, bibliotecă. Cadrele didactice participante vor primi diplome şi adeverinţe de participare în care se va preciza Actul de donaţie. Referatele se trimit până pe data de 31 ianuarie  2018 pe adresa: Clubul Copiilor Roman, Strada Sucedava,  Nr. 145, Loc. Roman, Jud. Neamţ, Cod 611064, cu menţiunea:  ,,Simpozion- Crucea în imaginaţia copiilor”. Relaţii suplimentare: concurs_crucea@yahoo.ro   

 

 

 

SECŢIUNEA II

Concurs de lucrări plastice

         Concursul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-18 ani, din toate unităţile de învăţământ. Concursul este fără taxă.  Tema concursului: ,,Unirea sub semnul Crucii”.        

În regulamentul concursului din acest an, solicităm o lucrare plastică realizată într-una din tehnicile: pictură – desen. Tema concursului permite o vastă abordare din punct de vedere plastic a simbolului milenar al CRUCII. Crucea fiind o temă plastică uşor şi des abordabilă de copilul de toate vârstele. În lucrare concurentul trebuie să redea imagini care să ateste locul important pe care l-a prezentat Crucea în actul de înfăptuire a Marii Uniri din 1 decembrie 1918. Cadrul didactic coordonator, împreună cu profesorul de istorie şi de religie le va vorbi copiilor despre însemnătatea Marii Uniri, despre împrejurările,  modalitatea şi perioada în care s-a înfăptuit Unirea cea Mare. Cadrul didactic va coordona activitatea plastică şi va selecta lucrările pentru trimiterea acestora în faza naţională a concursului. Lucrările trebuie să fie făcute numai de copii. Juriul va aprecia ingeniozitatea creativă specifică vârstei copilului sau elevului. În acest sens solicităm cadrului didactic coordonator, doar să dirijeze actul creativ.  Lucrarea plastică trebuie făcută pe foaie de bloc, format A4.  În partea dreaptă, jos, pe faţa lucrării, se va pune o etichetă micuţă, scrisă la calculator cu următoarele date: titlul lucrării, numele şi prenumele concurentului, clasa, şcoala, localitatea, judeţul, numele cadrului didactic coordonator. După jurizare, lucrările trimise în concurs vor fi legate în volume de carte care vor fi donate unor instituţii conservatoare de artă (muzeu, bibliotecă). Deoarece lucrarea trimisă în concurs va reprezenta fila unui volum de carte, rugăm cadrele didactice să selecteze pentru concurs doar lucrări plastice de bună calitate, finalizate, îngrijit realizate (fără pete şi înscrisuri pe verso). Juriul va ţine cont şi de aspectul îngrijit al lucrărilor. Un număr  maxim  de trei lucrări se trimit în concurs pe adresa: Clubul Copiilor Roman, Strada Sucedava,  Nr. 145, Localitatea Roman, Judeţul Neamţ, Cod 611064, cu menţiunea:  Pentru Concursul  ,,CRUCEA în imaginaţia copiilor”.

Lucrările însoţite de Fişa de înscriere (un exemplar) şi Acordul de parteneriat (2 exemplare ştampilate şi înregistrate), se trimit în concurs până pe data de 31 ianuarie 2018. Lucrările trimise în concurs nu se returnează, ele vor fi jurizate pe categorie de vârstă şi tehnică de lucru. Se vor acorda Diplome  pentru Premiile I, II, III, Premii speciale pentru creativitate,  Menţiuni. Pentru cadrele didactice  coordonatoare nu se oferă diplome de participare, doar adeverinţe prin care se atestă faptul că lucrările au fost legate în volume de carte care vor fi donate unor instituţii conservatoare de artă. Se va trimite şi un plic autoadresat format A5 (jumătate din plicul A4) timbrat cu 2 lei (un plic mai mare se va timbra corespunzător), solicitat pentru trimiterea diplomelor, adeverinţelor de participare şi Acordul de parteneriat. Relaţii suplimentare: concurs_crucea@yahoo.ro

 

 

 

 

 

 

 

FIŞA DE ÎNSCRIERE

 

CRUCEA în imaginaţia copiilor

 Simpozion şi concurs naţional

ediţia a VII-a, martie 2018

organizator

CLUBUL COPIILOR ROMAN

 

Numele /prenume cadru didactic/specializarea…………………………………......................................

Şc./Grăd./Lic./Clubul/Palatul:……………………………………………………………………….........
Adresa instituţiei şcolare: ………………………………………………………………………………..

Telefon, adresă e-mail a cadrului didactic coordonator:……………………………………………........

Adresa unde doriţi să primiţi diplomele.....................................................................................................

Participare simpozion - tema referatului……………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………………….
Tabel copii participanţi la concurs:

 

Nr

crt.

 

Numele şi prenumele elevului/preşcolarului

 

Clasa/

Grupa

Secţiunea

Pictură/Desen

 

Titlul lucrării

1.

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

3.

 

 

 

 

 

 

                    Director,

Îndrumător,

 

 

 

 

 

Clubul Copiilor Roman           

Nr..……...din…………......                                                                                     

Instituţia şcolară....................................... 

Nr……….  din………………….            

 

       

                                                                                                                                                                        

                                                                                         

ACORD DE PARTENERIAT

martie 2018

 

1        PĂRŢILE ACORDULUI

-       Clubul Copiilor Roman, strada Sucedava, Nr. 145, localitatea Roman,  judeţul Neamţ, reprezentat prin profesor Ilie Boloca, în calitate de director şi prof. dr. Monica D. Carp, coordonatoare proiect.

-       Instituţia şcolară …................................., str....................................., nr...., localitatea ........................,  judeţul............................, reprezentată prin director, prof. ....................................... si prof. partener ..............................................................................................................................

 

                          Au convenit la încheierea prezentului Acord de parteneriat:

 

  1. 2.   OBIECTUL ACORDULUI: Asocierea părţilor în vederea realizării proiectului ,,CRUCEA în imaginaţia copiilor”, Concurs naţional, ediţia a VII-a, martie 2018.

OBLIGAŢIILE ŞI RESPONSABILITĂŢILE PĂRŢILOR:

Obligaţiile şi responsabilităţile Clubului Copiilor şi a Cercului de Artă Decorativă:

  • să mediatizeze  regulamentul Simpozionului şi Concursului;
  • să  organizeze  Simpozionul şi Concursul;
  • să respecte termenul de desfăşurare a proiectului;
  • să jurizeze lucrările primite în concurs;
  • să expedieze diplomele, adeverinţa de participare şi acordul de parteneriat.

Obligaţiile şi responsabilităţile instituţiei şcolare partenere…………………………………………

  • să mediatizeze  regulamentul  Simpozionului şi Concursului în unitatea şcolară;
  • să  pregătească lucrările în raport cu regulamentul  Simpozionului şi Concursului
  • să selecteze lucrările copiilor şi să le trimită în concurs;
  • să respecte termenii limită de trimitere a lucrărilor;
  • să evite orice situaţie generatoare de risc ce poate afecta în mod negativ desfăşurarea  concursului.
  1. 3.   DURATA ACORDULUI: Acordul este valabil pentru anul 2018.
  2. 4.   INCETAREA ACORDULUI: Acordul  îşi încetează valabilitatea prin hotărârea comună a părţilor semnatare.
  3. 5.   CLAUZE FINALE: Concursul naţional ,,CRUCEA în imaginaţia copiilor”, ediţia a VII-a face parte din categoria activităţilor extraşcolare 2018 şi urmăreşte valorificarea potenţialului creativ al fiecărui concurent.

 

 

 

CLUBUL COPIILOR ROMAN

Director,

Prof. Ilie Boloca

 

 

Instituţia şcolară.............................................

Director,

Prof........................................................

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: BolocaIlie | 03.01.2018 20:15 | 2771 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (29)

0 0

04.01.2018 09:59 nina2002

este aprobat CAEN sau CAER ?????

0 0

04.01.2018 13:45 BolocaIlie - Autor

Proiectul este trimis spre aprobare in CAEN.

0 0

04.01.2018 12:23 danielfanica32

Buna ziua, puteti trimite regulamentul si in forma word, pentru a fi descarcat?
Mailul meu este: danielfanica32@yahoo.ro
Va multumesc

0 0

04.01.2018 18:36 nina2002

Buna ziua,
ati spus ca proiectul este trimis spre aprobare CAEN. OK, atunci aveti de anul trecut CAER sau CAEJ.
Desi proiectele aprobate au fost transmise de catre ISJ de aproximativ 1 luna. Trebuia sa stiti daca vi s-a aprobat sau nu.
Daca nu este aprobat nu-l recunoaste nimeni. Astept raspuns.

0 0

04.01.2018 22:36 BolocaIlie - Autor

Da. Am spus ca este trimis spre aprobare in CAEN si stim exact ce spunem. Cu siguranta, daca aveam aprobarea ca este in CAEN, CAER, o treceam cu numarul alocat pe prima pagina. In momentul cand vom primi calendarele cu siguranta vom face si adaugirile respective. In legatura cu recunoasterea, dupa cum simplu se poate observa, este un proiect la editia a VII-a si cu siguranta daca a rezistat atatia ani este fffff apreciat si se bucura an de an de o prezenta remarcabila. Participarea la acest proiect ramane la latitudinea fiecaruia. Noi va multumim pentru atentia si sfaturile acordate si va asteptam cu mare drag sa participati la acest proiect, precum si la alte numeroase proiecte pe care institutia noastra le propune an de an.

0 0

05.01.2018 15:26 sil29sil

Buna ziua! As dori si eu documentatia in format Word, va multumesc!
sil29sil@yahoo.com

0 0

06.01.2018 16:53 munteanuionela

Imi puteti trimite si mie regulamentul pe mun.ionela@yahoo.com?Multumesc anticipat!

0 0

07.01.2018 21:07 Mihaela80Elena

Buna seara! As dori si eu regulamentul. Multumesc! manciuleamihaela@yahoo.com

0 0

07.01.2018 21:35 viorica46

As vrea si eu documentatia in format Word:costeaviorica64@yahoo.com
Multumesc!

0 0

08.01.2018 11:12 iLoveMaths

Acordul de parteneriat este obligatoriu?

0 0

08.01.2018 11:27 BolocaIlie - Autor

Da.

0 0

09.01.2018 10:23 georgianatanase

Imi puteti trimite si mie regulamentul pe luisageorgianatanase@yahoo.com

0 0

10.01.2018 12:07 opriagina

Buna ziua!
Va rog sa-mi trimiteti acordul de parteneriat pe adresa balanginaf@yahoo.com.
Va multumesc!

0 0

11.01.2018 00:10 matacheionela

Buna seara!Imi puteti trimite simie acordul de parteneriat+fisa de inscriere,va rog.Adresa este lupumat@yahoo.com.Va multumesc mult

0 0

11.01.2018 14:16 Marian-liviu

Un acord de parteneriat pe adresa marian.liviu04@yahoo.com se poate? Va multumesc.

0 0

13.01.2018 18:05 hd18das

Buna ziua! As dori si eu documentatia in format Word, va multumesc!
budaialexa@yahoo.com

0 0

15.01.2018 18:55 GETAOL

Buna seara!Imi puteti trimite si mie regulamentul concursului pe adresa geta_olariu@yahoo.com? Va multumesc!

0 0

15.01.2018 21:57 mariaal24

Buna seara! As dori si eu documentatia in format Word, va multumesc!
cristinelnicau@yahoo.com

0 0

16.01.2018 09:06 chimpyke_89

Buna ziua! As dori documentatia in format word. Va multumesc!
Adresa: chimpyke_89@yahoo.com

0 0

16.01.2018 20:34 madelaine_meg

Buna seara! As dori documentatia in format word. Va multumesc anticipat!
Adresa de mail: madelaine_meg@yahoo.com

0 0

17.01.2018 19:56 crinuta

Buna seara!
Adresa de email nu e valabila!
Putem trimite documentatia pentru ambele sectiuni in acelasi plic?
Multumesc!

0 0

18.01.2018 19:46 laura_ocneriu

Buna seara! As dori documentatia in format word. Va multumesc anticipat!
maria80lmo@gmail.com

0 0

20.01.2018 23:12 anishk_maya

As dori si eu documentatia in format word pe adresa anishoara_popa@yahoo.com
Multumesc!

0 0

21.01.2018 16:57 crinuta

Buna seara! As dori si eu documentatia in format Word, va multumesc!
romeomirea@yahoo.com

0 0

21.01.2018 23:14 AndraSpring

Buna seara! As dori si eu documentatia in format word. alexamun_1@yahoo.com. Multumesc frumos!

0 0

24.01.2018 14:12 george_mitru

Buna ziua! Imi puteti trimite si mie documentatia in format word?
georgecristianmitru@yahoo.com
Multumesc anticipat!

0 0

25.01.2018 11:52 adi1977

Buna ziua
As dori documentatia in format word adrianamanarca@yahoo.com
Multumesc anticipat
Doamne ajuta

0 0

27.01.2018 15:51 Marijoane17

Buna ziua as dori documentatia in format word
anaapostol29@gmail.com multumesc

0 0

13.02.2018 18:34 madalinasolomon

Bună ziua! Aș dori și eu documentația în format word. andreeamadalinasolomon@yahoo.com. Mulțumesc!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

289 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN