Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

SIMPOZION INTERJUDEȚEAN „CALITATE ȘI VALOARE PENTRU GENERAȚIILE VIITOARE”-27.05.2016

OBIECTIVE: Dobândirea de cunoștințe şi competenţe pentru o educație durabilă în vederea unui învățământ de calitate.; Promovarea experienţelor personale şi sprijinirea elevilor în aprofundarea cunoştinţelor pentru reuşită în activitatea profesională şi socială. ; Stimularea creativităţii prin folosirea celor mai adecvate metode/strategii şi utilizării celor mai moderne mijloace de învăţământ.

Nume proiect: PROIECT „SPORT, TURISM ȘI EDUCAȚIE”-ediția a IV-a

Organizatori: LICEUL TEHNOLOGIC ADMINISTRATIV ŞI DE SERVICII „VICTOR SLĂVESCU” MUNICIPIUL PLOIEŞTI, PRAHOVA prin: prof. Nicoleta Sevastian – director, prof. Mihaela Iuliana Vintilescu - director adjunct. PARTENERI: Inspectoratul Şcolar al Judeţului P

Condiţii de participare: Înscrierea participanţilor elevi la cele două secțiuni (prin completarea fişei de înscriere și trimiterea lucrării) se va face până la data 15 mai 2016, pe adresa: mihaela_vintilescu@yahoo.com Pentru secțiunea cadrelor didactice taxa de însc

Perioadă înscriere: 06.04.2016 - 15.05.2016

Perioadă desfăşurare: 27.05.2016

LICEUL TEHNOLOGIC ADMINISTRATIV ŞI DE SERVICII „VICTOR SLĂVESCU”  MUNICIPIUL PLOIEŞTI

Vă invită să participaţi la Simpozionul Interjudeţean:

CALITATE ȘI VALOARE PENTRU GENERAȚIILE VIITOARE” din cadrul Proiectului educational ”SPORT, TURISM ŞI EDUCAŢIE” - ediţia a IV-a.

Simpozionul va avea loc la Liceul Tehnologic Administrativ şi de Servicii „Victor Slăvescu” Ploieşti, Prahova (strada Teleajen, nr.11), în data de 27.05.2016, orele: 12.00.

Sesiunea de comunicări este deschisă cadrelor didactice de orice specialitate şi elevilor din judeţ şi din ţară.

INIŢIATOR: LICEUL TEHNOLOGIC ADMINISTRATIV ŞI DE SERVICII „VICTOR SLĂVESCU” MUNICIPIUL PLOIEŞTI, PRAHOVA prin: prof. Nicoleta Sevastian director, prof. Mihaela Iuliana Vintilescu - director adjunct.

PARTENERI:

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Prahova, Casa Corpului Didactic Prahova, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Prahova, Centrul de Asistență Psihopedagogică Ploiești

ARGUMENT

Calea în formarea unor caractere puternice reprezentate prin tinerii zilelor noastre este educația permanentă. Dacă prin sport formăm caractere integre şi disciplinate, prin turism deschidem drumul spre cunoaşterea valorilor, prin educație șlefuim și responsabilizăm tinerele generații pentru tot parcursul vieţii. Un motiv în plus pentru a pune în valoare calitatea învățământului românesc și a scoate în evidență creativitatea și tenacitatea celor care cred în aceste valori.

Transmiterea experienţelor personale şi colective în cadrul acestei sesiuni de comunicări metodico-științifice, vin în sprijinul celor care doresc să-și dezvolte latura profesională și să acumuleze experiență în astfel de împrejurări.

La simpozion pot participa toate persoanele din sistemul de învăţământ şi nu numai, care sunt interesate de a face cunoscute studiile realizate, cercetările efectuate, experienţele trăite sau orice alte forme de desfăşurare privind aspectele pozitive din activitatea extraşcoală care să reprezinte un reper în îmbunătăţirea sistemului de învăţământ.

OBIECTIVE

  • Dobândirea de cunoștințe şi competenţe pentru o educație durabilă în vederea unui învățământ de calitate,
  • Promovarea experienţelor personale şi sprijinirea elevilor în aprofundarea cunoştinţelor pentru reuşită în activitatea profesională şi socială.
  • Stimularea creativităţii prin folosirea celor mai adecvate metode/strategii şi utilizării celor mai moderne mijloace de învăţământ

SECŢIUNILE SIMPOZIONULUI:

SECŢIUNEA I - elevi Calitate și valoare pentru generațiile viitoare”

SUGESTII: secţiunea vizează susţinerea de către elevi a unor materiale atractive privind activităţile școlare, extraşcolare şi extracurriculare, care se încadrează în tema simpozionului și a proiectului educațional.

Notă: se pot prezenta referate, portofolii, fişe de lucru, materiale didactice auxiliare, etc.

SECŢIUNEA a II-a – elevi, „Ghidul turistic – bune practici”

SUGESTII: secțiunea vizează exercitarea rolului de ghid turistic pe parcursul unei excursii , prezentat cu ajutorul unui material PPT sau video.

Notă: Prezentările elevilor vor ajuta la parcurgerea  unui traseu virtual ales pentru o excursie și vor avea în vedere respectarea cerintelor specifice specializării în turism.

SECŢIUNEA a III-a - cadre didactice Calitate și valoare pentru generațiile viitoare”

SUGESTII: secţiunea vizează prezentarea unor lucrări ştiinţifice, articole, studii, referate, experienţe, abordări personale privind realizarea activităţilor școlare, extraşcolare şi extracurriculare acţiuni parteneriale educaţionale, proiecte și concursuri şcolare derulate în colaborare cu alte instituţii de învățământ și comunitare, care să fie în concordanţă cu tema simpozionului.

SECŢIUNEA a IV-a – „Valorile societății – baza unei educații de calitate” - workshop.

Notă: Secțiunea se desfășoară sub forma unui workshop și este destinată elevilor, cadrelor didactice părinților, reprezentanţilor comunităţii locale, în vederea dezvoltării relațiilor dintre școală și beneficiari, condiţie pentru îndeplinirea misiunii şi atingerea obiectivelor propuse.

PROBLEME ORGANIZATORICE:

Informaţii privind secţiunile:

Înscrierea participanţilor-elevi la cele două secțiuni (prin completarea fişei de înscriere și trimiterea lucrării) se va face până la data 15 mai 2016, pe adresa: mihaela_vintilescu@yahoo.com

Pentru secțiunea cadrelor didactice taxa de înscriere: 25 RON, poate fi achitată în ziua desfășurării simpozionului, sau se poate trimite mandate postal pe adresa școlii, cu specificația TAXA SIMPOZION. Relaţii suplimentare le puteţi obţine la telefon: 0722672410, prof. Vintilescu Mihaela, sau pe adresa de e-mail: mihaela_vintilescu@yahoo.com

Informaţii pentru publicarea lucrării la secțiunea a III-a

Redactarea lucrării se va face în format A4, la un rând, cu margini egale de 20 mm, TNR 12, cu diacritice, max. 3 pagini; La două rînduri sub titlu (TNR 14 Bold) se vor scrie profesia, numele şi prenumele autorului, instituţia, localitatea, judeţul (TNR14 Bold);

Notă: Nerespectarea cerinţelor de mai sus, neîncadrarea lucrării în tematica simpozionului, atrage după sine respingerea lucrării. Lucrările vor conţine obligatoriu bibliografia (lucrări de specialitate, site-uri etc.). Colectivul de redacţie nu-şi asumă responsabilitatea pentru conţinutul ştiinţific al lucrărilor sau pentru cele care nu respectă cerinţele de tehnoredactare.

Pentru secțiunea a IV-a înscrierile se fac în limita a 10 de locuri, având în vedere grupul de 3 (elev-părinte-diriginte).

Toţi participanţii vor primi diplomă de participare şi adeverință pentru secţiunea cadre didactice.

Publicaţia va apare în format electronic, cu titlul „Calitate și valoare pentru generațiile viitoare” din cadrul Proiectului educațional ”SPORT, TURISM ŞI EDUCAŢIE” – sesiune de comunicări metodico-științifice ale simpozionului interjudețean, Ediția a IV-a, MAI 2016 cu ISBN, iar lucrările elevilor vor fi incluse în publicația ”Jurnalul călăuzitor – bune practici” nr. 4 cu ISSN.

Nota: Ne rezervam dreptul să aducem modificări in funcţie de numărul de participanţi.

FIŞĂ DE ÎNSCRIERE
Simpozion Interjudeţean „CALITATE ȘI VALOARE PENTRU GENERAȚIILE VIITOARE” din cadrul  Proiectului  educațional ” SPORT, TURISM şi EDUCAŢIE” Ediţia a IV-a,   Ploieşti - 2016

Secţiunea_________________________________________________
Unitatea de învăţământ_______________________________
Adresa participantului(coordonatorului)______________________
Telefon:_________________________E-mail:__________________
Nume şi prenume (cadru didactic/coordonator)_______________
Nume şi prenume(elev/i)___________________________________
Nume şi prenume (părinte)_________________________________
Titlul lucrării_______________________________________________
Modul participării (direct / indirect)_________________________
Prezentarea lucrării (precizaţi mijloacele tehnice necesare pentru prezentarea lucrării)____
Fişa de înscriere se va trimite împreună cu lucrarea până la data de 15 mai 2016, pe adresa de e-mail: mihaela_vintilescu@yahoo.com.


VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG!

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: mikvi | 06.04.2016 20:27 | 597 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 52 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

317 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN