
Sfaturi de la învățători: Cum învață elevii eficient
Care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confruntă elevii în clasele primare?
O problemă cu care se confruntă o parte dintre elevii mei este programul zilnic foarte încărcat. Cursurile încep la ora 8, iar după orele de curs, unii dintre ei rămân la semiinternat și desfășoară diferite activități până în jurul orelor 17 – 18 când sunt luați acasă. Pe termen lung se instalează oboseala și randamentul școlar scade.
O altă problemă, pe care am constatat-o în cazul multor elevi din ciclul primar o reprezintă multitudinea de activități opționale pe care copiii le desfășoară în afara școlii. Unii au zilnic astfel de activități, care devin deseori împovărătoare: limbi străine, handbal, fotbal, balet, dans modern, karate, muzică ș.a.
Ce sfaturi le-ați da părinților care vor să-și ajute copiii să se formeze pentru joburile viitorului?
În prezent, în era digitală, sursele de informare sunt ușor accesibile tuturor. De aceea memorarea de cunoștințe nu mai reprezintă o prioritate. Schimbarea care intervine în învățare este aceea de a-l obișnui pe elev să caute surse de informare, să selecteze și să organizeze informația, să gândescă creator pentru găsirea unor soluții ingenioase la probleme de actualitate.
În acest sens, utilizarea calculatorului și a altor materiale digitale ca sursă de informare este considerată o necesitate în zilele noastre.
Care sunt cele mai importante abilități sociale pe care un copil trebuie să le dobândească în clasele primare?
În clasele primare copiii învață să socializeze și acum este momentul în care se formează abilitățile sociale fundamentale, cum ar fi: abilitatea de a-i asculta pe ceilalți și de a le arăta că îi asculți, comunicare eficientă, spiritul de echipă, toleranța, întrajutorarea, perseverența, colaborarea în cadrul grupului, spiritul de apartenența la grup, capacitatea de adaptare în situații noi.
Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri
Propus de: ScoalaIntuitext | 23.03.2018 16:51 | 923 vizualizări
Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.