Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

România, pe harta celui mai mare eveniment educațional de programare din istorie

În fiecare an, România este în topul țărilor participante la Hour of Code, în 2017 înregistrând peste 800 000 de entuziaști care au parcurs o oră de programare. ,,În premieră, România are un website național HourofCode.ro și o hartă unde organizatorii din comunități își pot înregistra participarea. Astfel, cei care își doresc să ia parte la inițiativa noastră pot intra în contact cu noi mult mai ușor’’, a spus Alin Chiriac, CEO & Fondator ADFABER, instituția organizatoare care aduce educația mai aproape de tehnologie.

 

Anul acesta, campania Hour of Code are ca temă creativitatea. Personalități marcante din întreaga lume, alături de sportivi și reprezentanți ai celor mai mari companii IT, îi încurajează pe tineri să facă primii pași în lumea tehnologiei și a programării, într-un mod accesibil și interactiv, printr-un video de susținere.

 

Practic, odată cu înscrierea ca participant pe website-ul Hour of Code, orice cadru didactic poate organiza în școala sa o altfel de oră de programare. Astfel, oricine poate investi în educația sa, fie că este elev, profesor sau părinte.

Hour of Code

 

În 2018, Raytheon este partener național Hour of Code, compania fiind un susținător activ al educației care pregătește generațiile viitoare pentru cariere în tehnologie. Raytheon înțelege să contribuie astfel la dezvoltarea tehnologică a comunității locale, sprijinind acest program ce vine în completarea curriculei educaționale și care cultivă abilitățile și cunoștințele în științe exacte ale viitorilor deschizători de drumuri români.

 

De asemenea, Bitdefender se alătură și anul acesta inițiativei Hour of Code, oferind licențe de securitate pentru cei mai activi profesori ambasadori.

 

Printre susținătorii evenimentului se mai numără UPC și Banca Transilvania.

 

Mai multe detalii despre Hour of Code: www.hourofcode.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 20.11.2018 14:30 | 1207 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

149 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN