Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Propune și tu un material educațional digital!

Concursul #Digitaliada oferă ca premii echipamente electronice și IT și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și tuturor persoanelor interesate să creeze și să pună la dispoziția publicului larg materiale didactice în format digital pentru clasele V-VIII.

La ediția de anul trecut a concursului au fost înscrise 129 de materiale digitale educaționale, validate științific, 9 dintre ele fiind premiate. Materialele înscrise au acoperit o gamă largă de materii pornind de la Matematică, Limbi străine și TIC, cele mai des abordate subiecte, și ajungând până la Limba Română, Istorie, Geografie, Biologie, Fizică, Chimie și Educație civică.

Prof. dr. univ. Radu Gologan, Președintele juriului ediției 2018 #Digitaliada: “Sunt convins că în foarte scurt timp impactul digitalizării în educație va fi total. Nu știm cum se va desfășura. Dar faptul că în ultimii ani în întreaga lume există încercări, unele extrem de reușite de a muta pe platforme digitale activitatea dascălului, arată care va fi viitorul. Acesta a fost și motivul pentru care am acceptat să fac parte din juriul concursului #Digitaliada. Am întâlnit, cu aceste ocazii, materiale de educație prin digital extrem de interesante, în majoritatea alcătuite de dascăli. Aceasta probează dorința de implicare a profesorilor din România în modernizarea învățământului prin prelungirea jocului digital prezent de la cea mai mică vârstă la copii, la activitățile de învățare.”

La ediția 2018, premiul I, la secțiunea Aplicații, i-a revenit domnului profesor de matematică din județul Cluj, Sorin Borodi. Aplicația pentru care a primit premiul cel mare se numește „Conul”  și include toate etapele necesare parcurgerii temelor despre figura geometrică numită con.

Digitaliada_premiu

Premiul I, acordat în cadrul secțiunii Conținut Video, l-a primit Anda Laura Silea, profesor de limba și literatura română din județul Brașov pentru „Idei principale la îndemână”  - o lecție video de prezentare a conceptului de idei principale.

Domnul Florin Pop, profesor de informatică și T.I.C din județul Maramureș a fost cel care a primit din partea juriului premiul I, la secțiunea Proiecte Didactice, pentru „Siguranța pe Internet”  - proiect educațional cu implementarea aplicațiilor Google pentru Educație.

„Principalele mele preocupări sunt motivarea elevilor pentru învățare, dezvoltarea competențelor specifice secolului XXI, îmbunătățirea modului de predare și împărtășirea experiențelor didactice inovatoare cu ceilalți profesori colegi. Am o experiență bogată de predare și formare în învățământul preuniversitar și sunt pasionat de tehnologie încă din adolescență”, a declarat domnul Florin Pop.

Concursul face parte din Digitaliada - un program care urmărește îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor prin folosirea tehnologiei și crearea unor modele de bune practici prin adaptarea profesorilor la metode de predare moderne. La nivel național, prin platforma Digitaliada.ro, sunt puse la dispoziția publicului resurse digitale ce pot fi utilizate în procesul de predare-învățare. În plus, la nivel rural, 40 de școli gimnaziale beneficiază de echipamente și conținut educațional digital pentru orele de Matematică și Informatică.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 14.01.2019 11:02 | 1867 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

02.02.2019 08:56 eli22bv

Buna ziua! Si invatatorii sunt interesati de Digitaliada. E posibil sa ne includeti si pe noi in acest proiect?
Felicitari pentru initiativa!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

283 voturi | 6 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN