Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

PROIECTUL NAŢIONAL DIN SUFLET DE CREŞTIN – ÎN AN CENTENAR EDIȚIA a IX-a , 25 mai 2018

I. Concurs Național de Muzică Religioasă și Patriotică II. Simpozion Național: 2018 - Anul Omagial al Unităţii de Credinţă şi de Neam şi Anul Comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918 III. Concurs de arte plastice și vizuale: CENTENARUL MARII UNIRI- PRIN OCHI DE COPIL

Nume proiect: Proiectul Educațional Național DIN SUFLET DE CREȘTIN-ÎN AN CENTENAR

Organizatori: ȘCOALA GIMNAZIALĂ "ION GHICA" IAȘI

Condiţii de participare: Adrese de înscriere: dinsufletdecrestin@yahoo.ro (pentru concursul de muzică), dinsufletdecrestin_simpozion@yahoo.com(pentru simpozion), lauracraciun71@yahoo.com(pentru concursul de artă plastică și vizuală) Informații suplimentare: în corpul anu

Perioadă înscriere: 01.03.2018 - 10.05.2018

Perioadă desfăşurare: 01.03.2018 - 25.05.2018

 

 

 

PROIECTUL NAŢIONAL DIN SUFLET DE CREŞTIN – ÎN AN CENTENAR

                                                       EDIȚIA a IX-a , 25 mai 2018

 

APLICABILITATE:

  1. Concurs Național de Muzică Religioasă și Patriotică
  2. Simpozion Național: 2018 - Anul Omagial al Unităţii de Credinţă şi de Neam şi Anul Comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.

III. Concurs de arte plastice și vizuale : CENTENARUL MARII UNIRI- PRIN OCHI DE COPIL

PROIECTUL NAŢIONAL DIN SUFLET DE CREȘTIN ÎN AN CENTENARse află înscris în C.A.E.R. al M.E.N., Domeniul Cultural artistic - muzică, poziția 924, și se  derulează cu Binecuvântarea I.P.S. Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

 

             SCOPUL:   valorificarea capacităţilor cultural-artistice ale elevilor, în vederea trăirii spirituale în valorile Ortodoxiei creştine, apropierea de divinitate și mărturisirea identității naționale; dezvoltarea sentimentului de patriotism și respect față de valorile naționale ale neamului românesc;

           GRUP ȚINTĂ:

pentru Concursul de muzică: elevi din clasele 0-VIII;

pentru Simpozion: profesori de Religie și cadre didactice de orice altă specialitate, elevi din clasele IX-XII (doar îndrumați de profesor).

pentru concursul de arte plastice și vizuale – elevi din clasele V-VIII

           I.CONCURSUL NAȚIONAL DE MUZICĂ RELIGIOASĂ ȘI PATRIOTICĂ
           Regulament de participare:

La Concursul Național de Muzică Religioasă și patriotică au dreptul să participe elevi din Palate şi Cluburi ale Copiilor, cluburi private, elevi din Şcoli de masă sau Şcoli speciale, din clasele 0-VIII, elevi ce fac parte din Coruri de parohii.

Secțiuni : a) solişti; b) formaţii - coruri, grupuri vocale - din școli; c) soliști și coruri de parohii;

Categorii de vârstă: a) 0-II; b) III-IV; V-VIII; c) I-VIII (formații - coruri inclusiv din parohii);

Condiții: Dintr-un județ sunt admiși la secţiunea solişti: maxim 5 concurenţi, iar la secţiunea formaţii două grupuri; dintr-un protopopiat – două coruri;

  • Repertoriul: 1-2 cântece religioase/ patriotice, interpretate pe o voce, două sau mai multe voci (la alegere). Participanţii se vor prezenta în concurs cu orice cântec religios – ortodox sau patriotic cu conținut religios.

         Câteva indicații: pot fi interpretate cântece religioase din paginile manualelor şcolare, din cântările bisericeşti, din cadrul Sfintei Liturghii a Bisericii Ortodoxe Române, pricesne, tropare, fragmente din Acatiste, Paraclise, din Psalmii Proorocului David,cântări din perioada Penticostarului (ale Sfintei Învieri), cântări dedicate Sfinţilor Voievozi Români, cântări din diferite slujbe ortodoxe bisericești, cântece patriotice , tropare, cântece dedicate marilor voievozi, apărători de țară, etc;

Durata maximă admisă: pentru solişti - 3 minute; pentru formaţii - 5 minute;

Locaţie: Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu Iași

Data limită de înscriere este 10 mai 2018, conform Fişei de înscriere (Anexa 1);

Data desfășurării concursului: 25 mai 2018, începând cu ora 9.00;

Adresă de înscriere și persoane de contact: e-mail dinsufletdecrestin@yahoo.ro

           Prof. coord. Marcu Geta-Rita – telefon: 0743773392; Prof. Mihaela Plamadă – telefon: 0740039449

(Coordonatorii sunt rugați să ceară ulterior confirmarea de înscriere în concurs).

*Cei care doresc cazare contracost - persoană de contact prof. Loredana Bortaș (0764 442 883):

JURIZAREA: Un juriu alcătuit din profesori de specialitate vor desemna câștigătorii. Se vor acorda premii: 10 TROFEE – câte două pentru fiecare categorie de vârstă: Se vor acorda premii: I, II, III, mențiuni (în proporție de 25% dintre participanți) și Diplome de participare;

         *În jurizare se va ține cont de: tehnica interpretării (acuratețe intonațională, precizie ritmică, respectarea nuanțelor și mișcărilor din partitură - 50 p); expresivitatea interpretării (relația text-muzică și transmiterea mesajului piesei, omogenitatea grupului, relația cor-dirijor, implicarea afectivă - 15 p) ținuta artistică, autentică-portului popular național românesc - 25 p); calitatea repertoriului ales (diversitate stilistică și de scriitură: monodică, armonico-polifonică – gradul de dificultate - 10 p);

NU se admit contestații în ceea ce privește jurizarea !

           *Premiile, mențiunile și Diplomele de participare se vor acorda la finalul concursului, din data de 25 mai 2018, ora 18.30;

     NOTĂ: Inspectoratele Școlare din țară, în colaborare cu Palatele sau Cluburile de Copii și reprezentanții Protopopiatelor vor organiza, pe plan local, Concursul de Muzică Religioasă, în perioada martie – aprilie 2018, potrivit Regulamentului de mai sus. Solistul sau formația care a întrunit punctajul maxim va reprezenta județul respectiv sau protopopiatul în cadrul Concursului Național de Muzică Religioasă Din suflet de creștin în data de 25 mai 2018, cu obligativitatea de a anunța înscrierea în concurs pînă la data de 10 mai 2018, la adresa precizată mai sus.

 

II . SIMPOZIONUL NAȚIONAL:

           La Simpozionul de Comunicări Știinţifice:2018 - Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 -sunt invitaţi să participe: profesori de orice specialitate, institutori, învăţători, educatori, elevi din clasele IX-XII (doar îndrumați de profesor).
SECȚIUNI:

Secțiunea I: Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam

Secțiunea a II-a: Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918

NOTĂ: Autorii lucrărilor au posibilitatea să-și aleagă o temă și un titlu adecvat, care să se plieze pe titlul secțiunii respective.

 

REGULAMENT DE PARTICIPARE:

       *Lucrările, pe suport electronic şi însoţite de Fişa de înscriere (Anexa 2), se vor trimite pe adresa de e-mail: dinsufletdecrestin_simpozion@yahoo.com, până la data de 10 mai 2018 (data limită de primire a lucrărilor).

       *Persoană de contact: Daniela Abageru-Nica - telefon: 0743180423; (Corectori: Prof. Ana-Maria Zaharia – telefon: 0745663319; Prof. Cristina Maftei-Barnea - telefon: 0747781671)

(După trimiterea lucrării se cere confirmarea deprimire).                                      

       *Pentru redactarea lucrărilor se vor respecta următoarele instrucţiuni: conţinutul va fi redactat în font Times New Roman, 12, la 1 rând, text aliniat Justified; titlul va fi scris cu majuscule, Times New Roman, 14, bold, centrat. La 2 rânduri de titlu se va scrie autorul şi instituţia (cu Times New Roman, 12), iar la 2 rânduri de numele autorului începe scrierea textului;

       *La sfârşitul lucrării se va consemna bibliografia, astfel:

(în ordine alfabetică): numele autorului, funcțiile sale urmate de prenumele autorului, titlul lucrării (scris italic), editura, localitatea, anul. Ca exemplu, aveți următorul model:

                   ȘEBU, Pr. Sebastian, Metodica predării religiei, Editura Reîntregirea, Alba-Iulia, 2004.

    

         *În partea de jos a paginilor trebuie scrise - obligatoriu - notele de subsol (sursele de unde sunt luate fragmentele, fie citate sau parafrazate), după regulile general cunoscute.

La notele de subsol se trece și pagina de unde se citează !

Ca exemplu, aveți următorul model:

[1] Pr. Prof. Dr. Ioan Rămureanu, Istoria Bisericească Universală - Manual pentru Seminariile teologice, Editura Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române , Bucureşti, 1992, p. 99 .

       *Tehnoredactarea se va realiza – obligatoriu - cu diacritice (ş, ţ, ă, î, â);

       *Lucrările pot avea maxim doi autori.

         *Conţinutul lucrării trebuie să vizeze aspecte cu un grad de interes ridicat, din tematica propusă dezbaterii şi să aibă originalitate.

         *Responsabilitatea pentru coţinutul lucrărilor revine participanţilor.

FINALIZARE:

       *Lucrările participante vor fi cuprinse în volumul al IX-lea al Simpozionului, volum de studii cotat I.S.S.N prefațat de preot-profesor dr. universitar.

       * Volumul va fi editat în fază finală în luna iulie și se va trimite autorilor în format electronic.

       *Toţi participanţii vor primi diplome, adeverinţe şi volumul de studii - doar în format electronic. (De aceea, în Fișa de înscriere, este obligatoriu să scrieți adresa dvs. de e-mail.)

       *Fiecare participant poate să-și listeze volumul simpozionului cu ISSN al editurii.

         PREMIERE: Două lucrări distinse prin originalitate, care au respectat toate rigorile impuse de regulament vor fi premiate, primind și Trofeul Simpozionului.

 

  1. CONCURS DE ARTĂ PLASTICĂ ȘI VIZUALĂ : CENTENARUL MARII UNIRI- PRIN OCHI DE COPIL
    1. Regulament de participare: (Participare indirectă)

 

  • Lucrările vor respecta tematica concursului;
  • Vor fi luate în considerare doar lucrările realizate de către elevi;
  • Grup țintă: elevi clasele V-VIII;
  • Secțiuni: pictură, grafică, sculptură.

 

II. Lucrările trimise vor respecta următoarele cerințe:

Format A4, A3;

Vor fi încadrate în rame/passe-partout de către participanți;

Eticheta cu numele elevului, şcoala şi instituţia reprezentată se va aplica pe passe-partout;

Lucrările vor fi etichetate și pe spate, precizîndu-se: titlul lucrării, numele și prenumele autorului, clasa, școla, localitatea, numele cadrului didactic coordonator.

III. Înscrierea data limită de primire a lucrărilor: 10 mai 2018, data poștei, la adresa: Şcoala Gimnazială Pârcovaci-Hârlău Localitatea: Pârcovaci-Hârlău-Jud. Iaşi; (protopoiatul Hârlău) Cod: 705101 - cu menţiunea: Pentru Concurs de arte plastice: CENTENARUL MARII UNIRI - PRIN OCHI DE COPIL.

Pentru înscriere în concurs – se va completa Fișa de înscriere- Anexa 3

Se va cere ulterior confirmarea de primire după 5 zile de la expediere:Persoană de contact: Prof. Laura Crăciun; mail - lauracraciun71@yahoo.com, telefon: 0752785237

IV. Criterii de evaluare: respectarea temei concursului, claritatea imaginii, armonizarea culorilor, prezentarea artistică. Organizatorii concursului îşi rezervă dreptul de a selecta lucrările înscrise în concurs după criteriile estetice prestabilite.

V. Jurizarea lucrărilor: În urma jurizării lucrărilor de către cadre didactice şi specialişti juriul va selecta 3 lucrări, cele mai reprezentative, care vor primi Trofeul concursului CENTENAR-2018; se vor acorda Premii I, II, III și Mențiuni. Vor fi premiate cele mai bune 25% dintre lucrările participante la concurs. Diplomele vor fi trimise pe email.

VI. Vernisajul expoziției va fi pe data de 25 mai 2018 în holul locație Bibliotecii Centrale Universitare-M. Eminescu, unde se desfășoară și Concursul DIN SUFLET DE CREȘTIN. Câștigătorii TROFELUI – CENTENAR - 2018 vor fi prezenți la premiere în ziua derulării proiectului - 25 mai 2018.

Notă: Lucrările elevilor nu se restituie.

În cadrul PROIECTULUI NAȚIONAL DIN SUFLET DE CREȘTIN nu se percepe taxă de participare!

         

 

  1. FIȘĂ DE ÎNSCRIERE

CONCURSUL NAȚIONAL DE MUZICĂ RELIGIOASĂ ȘI PATRIOTICĂ

DIN SUFLET DE CREȘTIN- ÎN AN CENTENAR

Ediția a IX-a, 25 mai 2018

 

 

Numele și prenumele participantului/formației..........................................................................

.....................................................................................................................................................

Instituția de învățământ................................................................................................................

Protopopiatul*..............................................................................................................................

Parohia*.......................................................................................................................................

Județul..........................................................................................................................................

   Categoria de vârstă   0- II.............III-IV............V-VIII.................. I-VIII (formații-coruri).............

Secțiunea de concurs:   a) soliști.............b) formații..........c) Coruri de parohii.........................

Repertoriul ..................................................................................................................................

.....................................................................................................................................................

.....................................................................................................................................................

......................................................................................................................................................

........................................................................................................................................................................

Număr de participanți (pentru formație)......................................................................................

 

Coordonator............................................................. Telefon......................................................

e-mail...........................................................................................................................................

 

*Valabil pentru secțiunea Coruri de parohii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. FIȘĂ DE ÎNSCRIERE

SIMPOZION NAŢIONAL DIN SUFLET DE CREȘTIN- ÎN AN CENTENAR

2018 - Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918

 

Ediția a IX-a, martie - mai 2018

 

 

Numele și prenumele participantului: ........................................................................................................................................................
Specialitatea: ……………………………………………………………………………………
Instituţia: ………………………………………………………………………………………...
Localitatea: ……………………………………., judeţul: ……………………………………..
Secţiunea la care se încadrează lucrarea: ……………………………………………………..
Titlul lucrării: ……………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………
Nr.de telefon/ mobil : ………………………………………………………… sau
Telefonul/ faxul instituţiei: ……………………………………………………
Adresă de e-mail: ……………………………………………………………..

 

                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. FIȘĂ DE ÎNSCRIERE

CONCURSUL NAȚIONAL  DIN SUFLET DE CREȘTIN- ÎN AN CENTENAR

Pentru Concurs de arte plastice : CENTENARUL MARII UNIRI- PRIN OCHI DE COPIL

Ediția a IX-a, martie - mai 2018

 

 

Numele și prenumele participantului sau echipei..........................................................................

.......................................................................................................................................................

Titlul lucrării

.....................................................................................................................................................

......................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................................

 

Instituția de învățământ................................................................................................................

Protopopiatul*..............................................................................................................................

Parohia*.......................................................................................................................................

Județul..........................................................................................................................................

Categoria de vârstă             V-VIII.................. .

Secțiunea de concurs

Pictură

Grafică

Sculptură

 

Coordonator............................................................. Telefon......................................................

e-mail...........................................................................................................................................

 

 

 

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: ScGim_IonGhica | 11.03.2018 22:48 | 1838 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (4)

0 0

12.03.2018 11:15 ruxandra_georgiana

Buna ziua! Va rugam sa postati fisele de inscriere si sub format de atasament, ca sa le putem descarca mai usor. Multumim!

0 0

12.03.2018 20:39 ScGim_IonGhica - Autor

Am încercat să atașez fișele, dar nu imi mai permite. Mă poate ajuta cineva cu o sugestie în acest sens?

0 0

12.03.2018 22:06 ruxandra_georgiana

După ce completați formularul aveți in josul paginii butonul de încărcare . Selectați materialul din calculator si gata.

0 0

13.03.2018 14:03 alinameauca

Probabil trebuia să fac asta atunci când am postat materialul. Acum nu mai apare butonul de încărcare. Dacă doriți, lăsați o adresă de e-mail să vi le trimit personal.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

312 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN