Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Proiect Tinerețe și sănătate, CAEJ poziita 60/ 2016, Domeniul educaţie civică, voluntariat, proiecte caritabile

Activitatea principală a proiectului - Concurs de afișe / broșuri Proiectul TINEREȚE ȘI SĂNĂTATE își propune să conștientizeze părțile implicate în educație, elevi, profesori și părinți privitor la problematică alimentației și a vieții sănătoase. Activităţi propuse: 1. Să ne cunoaștem stilul de viață – Jurnaul meu de nutriție și sport - ianuarie 2016 2. Apa – un univers într-o picătură- februarie 2016 3. Sănătate în bucate- Tradiții din postul Paștelui- martie 2016 4. Alimentele, sportul și industria frumuseții- aprilie 2016 5. Europa savuroasă- 9- 13 mai 2016 Activitatea principală o constituie concursul de broșuiri/ afișe care să evidențieze utilizarea resurselor naturale și tradiționale pentru un stil de viață sănătos, transferată în comunicare prin desene, afișe , pliante, broșuri.

Nume proiect: Tinerețe și sănătate

Organizatori: Colegiul Economic Virgil Madgearu Ploiești prof Carmen Matei tel 0721 258 308 prof Camelia Stoica tel 0722 336 254

Condiţii de participare: elevii claselor IX-XII și profesorii coordonatori

Perioadă înscriere: 14.03.2016 - 15.04.2016

Perioadă desfăşurare: 18.04.2016 - 22.04.2016

Organizarea Concursului “ Alimentele, sportul și industria sănătății” din cadrul proiectului educativ județean TINEREȚE ȘI SĂNĂTATE are la bază dreptul fundamental al oamenilor de a fi sănătoşi utilizînd o alimentație echilibrată, îmbinată cu practicarea sportului. Pentru aceasta, fiecare individ trebuie să fie informat în legătură cu prevenirea şi combaterea factorilor de risc pentru sănătate. Programele preventive şi educative de promovare a sănătăţii şi-au dovedit, în timp, eficienţa în multe ţări din întreaga lume. Conştientizarea de către tineri a tuturor aspectelor preventive şi a comportamentelor ce conduc în timp la apariţia anumitor afecţiuni se reflectă atât în numărul de ani de viaţă în plus / cap de locuitor, cât şi în calitatea vieţii indivizilor.

Scop: Formarea unui stil de viaţă sănătos şi responsabil în rândul elevilor.

Obiective:

- conştientizarea importanţei educaţiei pentru sănătate;

- crearea în rândul elevilor a unui comportament nutrițional sănătos;

- însuşirea unor cunoştinţe corecte pentru o alimentație sănătoasă.

 

 

Regulament de desfăşurare

Organizator

Organizatorul proiectului educativ concurs este Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu ”.

 

Zona de desfăşurare a proiectul educativ concurs:

Proiectul educativ concurs este organizat şi desfăşurat cu elevii din licee sau școli profesionale

 

Durata proiectului:

Proiectul educativ concurs va fi lansat în data de 1 ianuarie 2016 şi va dura până în luna mai 2016, inclusiv.

 

Participanţi:

Elevii liceelor din judeţ, coordonați de către un cadru didactic

 

Modul de desfăşurare a concursului:

 

Pentru înscrierea la concurs, participanţii trebuie să completeze FIŞA DE ÎNSCRIERE ataşată în secţiunea “Alimentele, sportul și industria frumuseții” şi să o trimită în perioada 20 martie – 8 aprilie pe adresa de e-mail: tineretesisanatate@gmail.com

 

Cadrele didactice coordonatoare trebuie să specifice în fişa de înscriere la care secţiune participă elevii pe care îi coordonează în următorul mod :

SECŢIUNEA 1 –afișe, postere , dimensiune A2

SECŢIUNEA 2- broșuri realizate atât în limba română cât și în limba engleză, care să cuprindă viziunea participanților asupra tematicii abordate, scris TNR 12, la un rând, aliniere stânga – dreapta, titluri TNR 14.

 

Participanţii sunt rugaţi să completeze fişa de înscriere şi să precizeze mijloacele suport necesare prezentării. Elevii care se înscriu la secţiunea 2 vor participa direct în data de 20 aprilie 2016 la desfăşurarea acestor activităţi.

 

Posterele, afișele pentru expoziţie trebuie trimise cel mai târziu până la data de 15 aprilie 2016, ora 12 la Colegiul Economic,,Virgil Madgearu ”din municipiul Ploiești.

Comitetul de jurizare

Şcoală îşi va stabili un comitet de jurizare format din 4 cadre didactice pentru fiecare secţiune şi va juriza lucrările conform fişei de evaluare stabilite de organizatorii proiectului.

Premiile acordate

Toţi elevii participanţi vor primi diplome de participare. Se vor acorda diplome pentru locurile I, II, III și mențiuni pentru fiecare secțiune în parte.

Criterii de evaluare:

-              secţiunea 1 (postere, afișe)- se vor puncta modalitatea şi mijloacele de realizare a lucrării, impactul vizual şi ştiinţific.

-              secţiunea 2 (concurs de broșuri)- se vor puncta maniera de realizare a lucrării, acurateţea mesajului transmis, originalitatea lucrării;

Învăţământ liceal | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: matei69 | 28.03.2016 10:21 | 1508 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Valorile morale

Valorile morale

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

147 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN