Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

PROIECT EDUCATIONAL INTERJUDETEAN "CUVINTE, SUFLET SI CULORI"

Proiectul educațional „Cuvinte, suflet și culori” se derulează în anul școlar 2016-2017 la Colegiul Național „Costache Negri” și la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” și are ca scop stimularea potenţialului artistic şi creativ, precum și promovarea învățării limbilor străine în rândul elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal. Activitățile proiectului conjugă forme variate de artă, literatură, grafică, cunoștințe de limbi străine și de utilizare a calculatorului. Secțiunile proiectului: I. Concurs de Eseuri - Limba engleză / franceză II. Concurs de Poezie (Acrostih și Caligramă) - Limba engleză / franceză Obiective 1. Stimularea interesului pentru studiul limbilor moderne; 2. Testarea aptitudinilor de comunicare într-o limbă străină într-o manieră ludică; 3. Stimularea spiritului creativ. Coordonatori: Prof. Lavinia Crintea - Colegiul Național „Costache Negri”, Galați Prof. Otilia Machedon - Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Galați

Nume proiect: CUVINTE, SUFLET SI CULORI

Organizatori: Colegiul Național „Costache Negri” și Colegiul Național „Vasile Alecsandri”

Condiţii de participare: Concursul se adresează elevilor din clasele VII-XII (13-19 ani) din școli gimnaziale și licee. • Fiecare instituție școlară poate participa la etapa interjudețeană cu maxim 8 elevi având libertatea de a alege secțiunile la care participă, cu

Perioadă înscriere: 05.12.2016 - 12.01.2017

Perioadă desfăşurare: 16.01.2017

În contextul educaţional actual, când televizorul, jocul pe calculator și rețelele virtuale ocupă mult din timpul şi preocupările elevilor, interesul pentru scris, poezie, artă, lectură cade undeva pe un loc ultim, mult îndepărtat și aproape uitat.

Proiectul educațional „Cuvinte, suflet și culori” își propune să faciliteze într-un mod creativ și competitiv, relația cu proza, poezia, hârtia, stiloul, carioca și creioanele, sentimentele, gândurile, frumosul, urâtul, surpriză!!!, prin intermediul limbilor franceză și engleză!

Din experiența noastră de până acum la catedră, precum și din feedbackul spontan oferit de elevii implicați în diferite activități extrașcolare, am constatat o mai mare disponibilitate a acestora pentru exprimarea ideilor și emoțiilor în scris, atunci când lucrul acesta se produce prin intermediul unei limbi străine. Intră probabil în joc factorul „cool” deloc de ignorat la vârsta adolescenței, cu siguranță dublat de curiozitate pentru un teritoriu nou, senzația de siguranță emoțională oferită, nu vorbești tu, ci micul englez sau francez, ascuns undeva în tine.

Tema concursului, despre universul adolescenței, o considerăm noi, deosebit de generoasă, oferind participanților o paletă largă de subiecte care pot fi abordate și valorificate cu ajutorul cunoștințelor și imaginației lor. Speranța noastră este că această competiție va asigura un context favorabil pentru conturarea de opinii originale și provocatoare privind realitațile adolescentine și, de ce nu, definirea unor proiecții pentru viitorii studenți, adulți echilibrați și cultivați.

PARTENERI

- Inspectoratul Şcolar Judeţean Galați

- Casa Corpului Didactic Galați

- Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

- Asociația Română a Profesorilor de Franceză, Galați

TEMA SECȚIUNILOR I și II pentru anul școlar 2016-2017

Tehnologia informației și relațiile interumane

DESFĂȘURARE

Participare directă: elevii de la Colegiul Național „Costache Negri”, Galați și Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Galați

Participare indirectă: elevii participanți din județul Galați și din alte județe

 

 

Propus de: sweet_anna | 05.12.2016 22:00 | 1861 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Valorile morale

Valorile morale

Comentarii (1)

0 0

20.02.2018 20:37 Floaresdana

Așteptăm cu interes rezultatele la concurs !

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

311 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN