Programul „Dove - Ai încredere în tine” în școlile din România. Rezultatele obținute și obiectivele pentru 2022

Cei mai mulți profesori și părinți asociază încrederea în sine a copiilor și adolescenților cu abilitățile și competențele acestora, cu succesul și performanțele obținute. Însă încrederea în sine nu se referă doar la siguranța copiilor în situațiile în care trebuie să își demonstreze abilitățile, ci și la siguranța pe care o simt în viața de zi cu zi, în cele mai simple interacțiuni cu cei din jur. Iar un aspect esențial al încrederii în sine a copiilor este încrederea în propriul corp. Cât de confortabil se simt în relațiile cu alți copii, cât de acceptați se simt și cât de multă putere percep că au asupra lumii din jur – toate acestea depind și de încrederea pe care copiii o au în propria înfățișare.

De ce ar trebui să ia în considerare cadrele didactice încrederea în sine a copiilor? Cu cât copiii au mai multă încredere în ei înșiși - inclusiv în înfățișarea lor - cu atât vor fi mai dispuși să învețe lucruri noi, nu se vor lăsa copleșiți de greșeli și vor cere ajutorul de care au nevoie pentru a avea succes la școală.

Programul „Dove - Ai încredere în tine a fost creat de la această premisă, cu misiunea de a transforma înfățișarea fizică a adolescenților într-o sursă de încredere, nu de anxietate. La nivel global, 69 de milioane de tineri au beneficiat de informațiile despre încrederea în propriul corp oferite de Dove.

Programul „Dove - Ai încredere în tine în România în cifre

În 2021, programul „Dove - Ai încredere în tine” a început să fie implementat în școlile din România. Descrise în cifre, rezultatele obținute până acum arată astfel:

  • peste 15.000 de elevi au participat la ateliere de încredere în sine;
  • au fost organizate 3 training-uri deschise pentru profesori, susținute de Domnica Petrovai;
  • peste 3.000 de profesori au participat la training-urile dedicate lor!

Ce urmează mai departe?

Până la finalul acestui an, programul „Dove - Ai încredere în tine” își propune să ajungă la 20.000 de elevi din școlile din România și să pună la dispoziția cadrelor didactice training-uri deschise și în anul școlar 2022-2023.

Orice profesor dorește să contribuie la consolidarea încrederii în sine a elevilor are la dispoziție, online și gratuit, toate resursele de care are nevoie pentru organiza ateliere în școală, fie că participă sau nu la training. „Dove-Ai încredere în tine” oferă profesorilor următoarele materiale, care pot fi descărcate dând click pe link-urile de mai jos:

Aceste resurse oferă toate informațiile și recomandările practice de care aveți nevoie pentru a organiza în clasa dumneavoastră atelierul de încredere în sine. Dacă doriți să construiți o relație mai deschisă cu elevii dumneavoastră și să contribuiți la bunăstarea lor emoțională, programul „Dove - Ai încredere în tine” poate fi o modalitate prin care să aduceți o dimensiune mai profundă muncii de profesor.  Așa cumarată Domnica Petrovai, psiholog clinician și psihoterapeut, fondatoarea companiei Mind Education și a Școlii pentru Cuplu și trainer „Dove - Ai încredere în tine”:

Este important ca atât profesorii, cât și părinții să se deschidă și să le ofere adolescenților sentimentul de înțelegere, să nu îi facă să se simtă judecați, criticați sau respinși. Dacă noi le putem crea acest mediu, copiii, adolescenții se vor simți acceptați, iar aceasta este baza încrederii în sine pe care ei și-o vor clădi. Profesorii și părinții pot învăța prin intermediul acestui program cum să clădească încrederea în sine a adolescenților și cum să abordeze față de ei acest subiect. Adulții sunt luați drept modele de către copii, mai ales atunci când vorbim despre încrederea în aspectul fizic și percepția despre sine – primul pas este să ne apreciem pe noi înșine și corpul nostru, să ne reconectăm cu noi.”

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 27.06.2022 19:09 | 4721 vizualizări

Aflați mai multe despre Dove Ai Incredere In Tine

Programul educational „Dove – Ai încredere în tine” continuă în școlile din România. Cum vă puteți alătura programului

intuitext | 30.05.2022

1 comentariu

Cadrele didactice sunt invitate să participe la trainingul gratuit „Dove – Ai încredere în tine”

intuitext | 29.04.2022

1 comentariu

Resursele din cadrul programului „Dove – Ai încredere în tine” rămân în continuare disponibile pentru profesori

intuitext | 22.12.2021

0 comentarii

Interviu cu Mihalea Nabăr, Director Executiv World Vision: provocările și rezultatele programului „Dove – Ai încredere în tine” implementat în școlile din mediul rural

intuitext | 15.12.2021

0 comentarii

Atelierul „Dove - Ai încredere în tine”. Cum pot cadrele didactice să devină ambasadori ai încrederii în sine

intuitext | 11.11.2021

0 comentarii

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 16 evenimente

«AUGUST 2022»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Liceul

Propus de: TOnixR

Sondajul zilei

Noua structură a anului școlar (2022-2023)a fost oficializată. Considerați că aplicarea ei va duce la îmbunătățirea activității școlare, comparativ cu cea în semestre?

513 voturi | 10 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: sportiv Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN