Atelierul „Dove - Ai încredere în tine”. Cum pot cadrele didactice să devină ambasadori ai încrederii în sine

Școala poate însemna pentru elevi nu doar locul în care își dezvoltă abilități intelectuale și acumulează informații academice, ci și locul în care își formează încrederea în sine și o imagine de sine sănătoasă. Cadrele didactice joacă un rol important în ambele privințe.

De aceea, programul „Dove - Ai încredere în tine” vine în sprijinul profesorilor preocupați și de echilibrul emoțional al elevilor, ajutându-i să organizeze de ateliere de încredere în propriul corp. Până în prezent, programul a ajuns la peste 69 milioane de elevi din întreaga lume. Din acest an, programul „Dove - Ai încredere în tine”  este disponibil și pentru profesorii din România.

Atelierul cu sesiune unică – tot ce trebuie să știe cadrele didactice

Dove vă oferă un kit complet pentru implementarea atelierului la clasă, reducând la minimum eforturile pe care trebuie să le depuneți. Aveți la dispoziție un plan de lecție complet și amănunțit, fișe de lucru pentru copii și prezentarea pe baza căreia veți organiza activitatea. Tot ce vă rămâne de făcut este să vă concentrați asupra bucuriei de a contribui la echilibrul emoțional al elevilor dumneavoastră.

Ghidul profesorilor

Ghidul profesorilor include planul de lecție al atelierului, organizat în etape bine definite, cu sugestii legate de alocarea timpului pentru fiecare etapă. Toate etapele lecției sunt descrise în mod detaliat, astfel încât veți ști în fiecare moment al atelierului care sunt obiectivele și modalitățile concrete prin care le veți atinge.

Pas cu pas, ghidul vă oferă indicații și sfaturi pentru susținerea fiecărei etape a atelierului:

  • Standardele de frumusețe (15 minute)
  • Consecințele încercării de a atinge standardele de frumusețe (15 minute)
  • Standardele de frumusețe și mass-media (15 minute)
  • Ce putem face pentru a schimba standardele de frumusețe (10 minute)
  • Concluzii ale atelierului și acțiuni viitoare (5 minute)
  • Activitate suplimentară pentru elevi (10 minute)

Pentru fiecare etapă menționată mai sus, planul de lecție vă oferă informațiile pe care le veți prezenta copiilor (definiții, explicații suplimentare), întrebările pentru elevi și indicații practice pentru a ghida discuțiile către înțelegerea noțiunilor de bază.

Prezentarea

Dove pune la dispoziția dumneavoastră prezentarea în format PDF care urmărește îndeaproape planul de lecție. Folosind elemente vizuale atractive, prezentarea cuprinde informațiile esențiale pentru activitățile cu elevii, precum și link-urile către cele două materiale video pe care le veți discuta în cadrul atelierului.

Fișele de lucru pentru elevi

Kit-ul cuprinde două fișe practice pentru elevi, pe care le vor completa în cadrul atelierului. Fișele de lucru sunt create astfel încât copiii sunt încurajați să se gândească în profunzime la subiectele discutate și să își exprime cât mai clar ideile despre acestea.

Adaptabilitate la mediul online

Materialele pentru atelierul ”Dove – Ai încredere în tine”pot fi folosite cu ușurință în clasă, cât și online, cu ajutorul platformelor precum Zoom sau Teams.

Dacă doriți să organizați atelierul în clasa dumneavoastră, tot ce trebuie să faceți este să descărcați ghidul profesorilor, prezentarea și fișele de lucru.

Iar dacă doriți să implementați programul la nivelul întregii școli, puteți afla mai multe despre termenii acordului cu școala și diplomele pentru cadrele didactice trimițând un email la adresa contact@aiincredereintine.ro sau apelând numărul de telefon 0747249522.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 11.11.2021 21:54 | 14537 vizualizări

Aflați mai multe despre Dove Ai Incredere In Tine

Cadrele didactice sunt invitate să participe la trainingul gratuit „Dove – Ai încredere în tine”

intuitext | 29.04.2022

0 comentarii

Resursele din cadrul programului „Dove – Ai încredere în tine” rămân în continuare disponibile pentru profesori

intuitext | 22.12.2021

0 comentarii

Interviu cu Mihalea Nabăr, Director Executiv World Vision: provocările și rezultatele programului „Dove – Ai încredere în tine” implementat în școlile din mediul rural

intuitext | 15.12.2021

0 comentarii

Training pentru profesori susținut de Domnica Petrovai.

intuitext | 26.10.2021

2 comentarii

” Dezbaterea “Adolescența fără filtre”. De ce este nevoie de un program dedicat încrederii în sine în școlile din România

intuitext | 19.10.2021

0 comentarii

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 55 evenimente

«MAI 2022»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Sărbătorim PAȘTELE!

Propus de: elza

Sondajul zilei

Noua structură a anului școlar (2022-2023)a fost oficializată. Considerați că aplicarea ei va duce la îmbunătățirea activității școlare, comparativ cu cea în semestre?

152 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: sportiv Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN