Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Preocupați de siguranța copiilor în mediul online? Specialiștii BITDEFENDER ne spun cum să-i protejăm

Aceste dispozitive ne țin copiii concentrați pe o activitate, ceea ce ne dă nouă, părinților, răgazul necesar să ne ocupăm de treburile de zi cu zi. Ca urmare, uneori suntem mai indulgenți cu timpul pe care cei mici îl petrec în mediul digital.

 

În al doilea rând, o bună parte dintre noi nu cunosc pericolele la care se expun copiii în online, din simplul motiv că ne-am trăit copilăria departe de provocările care apar pe internet.

 

Perioada petrecută în fața ecranului, tipul de conținut consumat și posibilele interacțiuni cu străinii ar trebui să fie principalele aspecte pe care un părinte trebuie să le ia în calcul atunci când îi lasă pe cei mici în fața unui calculator sau dispozitiv mobil conectat la Internet.

 

Studii recente arată că unul din trei vizitatori ai site-urilor pentru adulți este minor, iar peste jumătate au necunoscuți în lista de prieteni.

 

Rolul unui părinte e de curator de conținut, dar și de confident al copilului.

 

Educația în mediul online

 

În paralel cu dezvoltarea tehnologiei, specialiștii în educație au creat produse noi de învățare care țin cont de pasiunea copiilor pentru online, dar și de dorința părinților ca ei să nu-și neglijeze școala și să navigheze într-un mediu digital sigur.

 

 

Pentru clasele primare, produsul educațional online ScoalaIntuitext.ro reprezintă adaptarea modului de a învăța la noua realitate.

 

Astfel, materia școlară corespunzătoare fiecărui an școlar le este prezentată copiilor sub formă de jocuri educaționale, animații explicative pe care le pot vedea de câte ori e nevoie sau experimente interactive de laborator.

 

Descoperind, înțelegând sau exersând materia școlară în acest mod plăcut, copiii învață cu plăcere și își formează o atitudine pozitivă în raport cu școala.

 

Citiți articolul integral.

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ScoalaIntuitext | 26.02.2019 14:44 | 902 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 49 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

291 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN