Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Premiile MERITO: Zece profesori cu vocație au fost premiați de comunitatea de business

Premierea lor a avut loc în cadrul unei gale dedicate profesorilor valoroși din România, Gala Premiile MERITO, care s-a desfășurat pe 3 martie la București.

Cei zece profesori cu vocație premiați la Gala MERITO – ediția I sunt:

  • Liliana Grigoriu, profesoară de fizică la Colegiul „Unirea” din Focșani, despre care elevii spun că „alungă rebeliunile din mințile puștilor și face lumină imediat cum intră în clasă”.
  • Eva Pintea, profesoară la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, Alba Iulia, care gândește așa: „Gata cu profesorul are întotdeauna dreptate și stă pe un piedestal”. Îi pare rău că elevii se tem să fie originali, merg pe cărări bătătorite și se uită în spate la tot pasul – lucrează să corecteze aceste lucruri.
  • Domnica Boboc, învățătoare la Școala 149, București. La 10 ani, când mulți copii visează tablete, telefoane și jucării cu personaje de desene animate, elevii Domnicăi Boboc își doresc altceva. Pentru că au fost învățați să își dorească altceva.
  • Corina Ciucu, profesoară de biologie la Colegiul Naţional Unirea, Focșani, care pune preţ pe performanţă, dar care crede că măiestria unui profesor nu e să-l faci pe copil olimpic, ci să-l ajuți pe cel care nu știe nimic, să știe ceva.
  • Liliana Mursă, învățătoare a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, Abrud, care încearcă mereu noi metode de lucru: la exercițiile de scriere, de exemplu, nu le încercuiește copiilor greșelile, ci ceea ce au făcut bine, astfel încât să le rămână în minte ceea ce e încercuit.
  • Dorian Fiscutean, profesor de geografie la Colegiul Național Iași, e unul dintre cei care antrenează echipa care reprezintă România la concursurile internaționale iGeo (International Geography Olympiad), unde elevii săi câștigă mereu medalii.
  • Monica Mocanu, profesoară de matematică la Liceul Tehnologic „Costin Nenițescu”, Buzău, care crede că școala îi invită pe copii să intre într-o colivie, ca și cum viața reală ar fi făcută din ore de 50 de minute – motiv pentru care are diverse tehnici pentru a-și apropia copiii.
  • Paula Ciucur, profesoară de psihologie la Colegiul Național „Octavian Goga”, Sibiu, despre care –judecând după mesajele și încurajările care se schimbă între ea și adolescenți pe Facebook – ai crede că îi ia pe toți acasă la sfârșitul zilei, îi mângăie, le alină dorurile și îi remontează pentru a doua zi.
  • Cătălina Popa, profesoară de limba română la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Galați, căreia îi place să dea sens unor noțiuni rigide care, pentru elevi, n-au sens în viața reală. A înființat Starfish, clubul școlii, împreună cu un american voluntar, ca să-i învețe pe copii că pot schimba chiar ei lucrurile.
  • Lucian Oprea, profesor de fizică la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Constanța, un profesor care, atunci când era elev, a urât învățatul pe de rost și care rămâne la catedră pentru a le arăta elevilor că pot ajunge bine fiind integri și puternici.

Gala Merito 2016

Cei 10 profesori premiaţi la Gala MERITO, de la stânga la dreapta: Dorin Fiscutean, Eva Pintea, Corina Ciucu, Liliana Mursă, Cătălina Popa, Paula Ciucur, Liliana Grigoriu, Domnica Boboc, Lucian Oprea, Monica Mocanu.

Lista scurtă a celor zece cadre didactice – selectate dintr-o bază de 150 de propuneri – a fost obținută pe baza unei analize holistice a informațiilor despre aceștia, primite de la intervievatori, elevi, părinți și profesori. „Sunt zece profesori cu valoare de reper în mediul educațional din România, la care ne-am uitat din mai multe unghiuri - profesionistul, mentorul, inovatorul, prietenul”, a declarat Măriuca Talpeș, inițiatoarea acestui proiect.

Proiectul MERITO* va continua pe termen lung, în speranța că poveștile modelelor pozitive se vor propaga și vor produce o schimbare în educație. „Nu putem avea o țară bogată fără să fim competitivi cu produsele și serviciile românești pe piața mondială. Nu putem fi competitivi fară tineri foarte bine educați, creativi, performanți și pasionați de domeniul pe care și-l aleg”, a completat Măriuca Talpeș, co-fondator Bitdefender, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de securitate IT la nivel global.

Gala Premiile MERITO s-a desfășurat în cadrul Summit-ului Romanian Business Leaders (RBL) din 3-4 martie, unde proiectul a fost lansat, în februarie 2015, cu sprijinul RBL.

Partenerii proiectului MERITO sunt: Bitdefender, Fundația Vodafone, BRD, Industrial Access, Sensio, Optiblu, TaxHouse. Parteneri media: Decât o Revistă, Didactic.ro.

Board-ul proiectului este format din: Măriuca Talpeș (Lider de Proiect & Dezvoltare Web), Alexandra Druță (Manager de Proiect), Aurelian Chioveanu (Identificare), Dora Surugiu (Documentare), Dan Berteanu (Jurizare), Radu Daniel (Fundraising), Sorin Axinte și Larisa Ghițulescu (Identitate, Comunicare) și Ioana Filipescu (Logistică).

 

***

*Despre MERITO:

Un proiect-fanion în domeniul educației al Fundației Romanian Business Leaders (RBL), care își propune reconstrucția prestigiului social al meseriei de învățător/profesor. Proiectul constă în căutarea, identificarea, documentarea și premierea profesorilor cu vocație din învățământul românesc, acei oameni care produc o schimbare la firul ierbii fără să-i știe nimeni și care devin modele pentru elevii lor. Peste 50 de lideri de business și antreprenori lucrează voluntar la acest proiect, fiind împărțiți în șapte echipe de lucru: identificare, documentare, jurizare, fundraising, dezvoltare web, comunicare și logistică. Numele și poveștile celor zece profesori sunt disponibile pe site-ul proiectului. Poveștile au fost documentate și scrise de jurnaliștii publicației Decât o Revistă, principalul partener media al Proiectului MERITO.

 

Despre Fundația Romanian Business Leaders (RBL):

Este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit, înființată în 2011. Obiectivul este să dezvolte o platformă de acțiune și implicare socială pentru lideri din mediul privat. RBL are trei direcții majore de acțiune - Antreprenoriatul, Educația și Buna guvernare și organizează anual Romanian Business Leaders Summit. Comunitatea RBL angrenează în prezent peste 300 de lideri de business.

 

***

Pentru mai multe informații, scrieți la adresa: merito@rbls.ro *** Pentru informații în timp real despre proiect, urmăriți-ne pe Facebook, aici:

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 07.03.2016 13:18 | 8964 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (8)

1 0

13.03.2016 15:32 NusGalatanu

este ceea ce asteptam de mult.Ma bucur ca sunt profesori care au incredere in elevi,de la ei putem invata multe lucruri interesante.

0 0

13.03.2016 21:52 Sankoka

D-acord...

0 0

01.04.2016 20:31 mar71

e minunat sa pot fi fericita mama a unei copile ce are incantarea de a avea doua dintre MERITOasele premiante ale top 10 prezentat mai sus, de la

0 0

01.04.2016 20:36 mar71

CNU FOCSANI, minunatele profesoare CIUCU CORINA SI GRIGORIU LILIANA
Felicitari, stimate doamne si multumim ca existati!

0 0

01.04.2016 22:14 acmarcu

Tatăl meu a fost un profesor cu aceste calități dar din păcate nu mai este printre noi. Studenții lui ii vor păstra vie memoria.
Felicitări pentru inițiativa si felicitări domnilor profesori.

0 0

02.04.2016 16:45 nirosval

Mama mea a fost invatatoare, sora mea este profesor romana-engleza iar eu sunt prof. inv.prescolar-educatoare. FELICITARI STIMATE DOAMNE SI DOMNI! MESERIA DE DASCAL ESTE - DARUIRE SI DRAGOSTE FATA DE COPII .

0 0

03.04.2016 14:18 elena_orosz

FELICITĂRI PENTRU ACȚIUNE.
TREBUIE CA SĂ ȘTIȚI CĂ EU CÂND AM INTRAT ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT S-A PRACTICAT PREMIEREA CADRELOR DIDACTICE CU O ACTIVITATE DEOSEBITĂ. E ,DREPT, SIMBOLICĂ, PRINTR-O DIPLOMĂ, DAR A AVUT UN IMPACT DEOSEBIT. ESTE BINE CA MESERIA DE DASCĂL ESTE ȘI TREBUIE PREȚUITĂ ȘI RĂSPLĂTITĂ.
CU DEOSEBITĂ CONSIDERAȚIE prof. ELENA OROSZ.

0 0

04.04.2016 16:43 georgetabobar

Felicitări premiaţilor şi organizatorilor!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 49 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

290 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN