PLOAIE DE VISE - eul în arta educaţiei. Un proiect pentru TINE

Proiectul a fost iniţiat cu scopul de a stimula dezvoltarea personală a fiecarui elev. Fiecare copil este unic şi fiecare în parte poate fi privit ca un “proiect “. Elevii noştri sunt în plin proces de dezvoltare şi descoperire personală și de aceea cunoaşterea şi atenţia acordată fiecăruia în parte îl va încuraja şi îl va susţine în căutarea propriului drum. Prin intermediul activităţilor implementate se va valorifica potenţialul interdisciplinar al activităţilor extracurriculare, va fi stimulat interesul elevilor pentru a-şi cunoaşte colegii, şcoala, oraşul. De asemenea, acest proiect are ca scop dezvoltarea unor manifestări pozitive faţă de ceilalţi, prin exersarea capacităţilor de analiză şi sinteză şi prin valorizarea aptitudinilor artistice şi creatoare. Proiectul poate fi derulat de către elevi de liceu cât și de elevi din cilul gimnazial sau primar.

Nume proiect: PLOAIE DE VISE - eul în arta educaţiei. Un proiect pentru TINE

Organizatori: Şcoala Superioară Comercială “Nicolae Kretzulescu”, București

Condiţii de participare: Completarea unei scrisori de intenție, participarea la una sau mai multe dintre activitățile proiectului.

Perioadă înscriere: 26.02.2016 - 15.03.2016

Perioadă desfăşurare: 26.02.2016 - 16.07.2016

TEME

1. Magia culorilor Elevii vor realiza o imagine care este importantă pentru ei, sau care îi reprezintă – desen, acuarela, fotografie , imagine prelucrată pe calculator - însotită de o scurtă argumentare a alegerii făcute)

2. Explorări interioare. Invitaţie spre analiză şi introspecţie. Se vor realiza la nivelul fiecărei şcoli activităţi pentru descoperirea personalităţii fiecăruia dintre elevi şi apoi o expozitie cu imagini de la aceste activităţi.

3. Proiecţii in viitor. Se vor realiza activităţi care vor contura evoluţia ulterioara a vieţii fiecărui elev.

4. Raftul cu idei.  Prezentări de cărţi, articole, care aduc informaţii pe tema dezvoltării personale, referate, eseuri.

5. “Aici este casa mea” -montaj artistic, film şi fotografie. Elevii vor vorbi despre ei şi propriile pasiuni, despre şcoala lor, despre oraşul lor, sectorul în care învaţă. Expozitie de fotografii.

6. Mândru de şcoala mea – interviuri, reflecţii asupra apartenentei la grupul scolar din care face parte elevul, reportaje, creaţii artistice.

7. Ploaie de vise - blogul activităţilor.  Realizarea unui blog în care este prezentată fiecare activitate prin filme şi fotografii.

Pentru implementarea cu succes a acestui proiect, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ va fi desemnat un profesor coordonator. Acesta va asigura selecţia elevilor, va desemna un juriu format din cinci profesori care vor selecta 5 lucrari pentru finala proiectului la fiecare sectiune. Elevii premiati în fiecare școală, coordonați de câte un profesor, vor realiza raportul final al activității care se va trimite la SSCNK pana la  data de 15 mai 2016.

Blogul proiectului din anii precedenți: http://ploaie-de-vise.blogspot.ro/

Dacă doriți mai multe informatii, vă rugăm sa ne contactați pe adresa: ploaiadevise@gmail.com

Învăţământ liceal | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: dominic_moise | 27.02.2016 01:40 | 1259 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Abordare versus evitare

Echilibrul emotional
Increderea in sine

Stil de viata sanatos

Educatie pentru sanatate

Individuatie

Independenta

Comentarii (1)

0 0

27.02.2016 09:33 dominic_moise - Autor

Din acest an școlar proiectul este la nivel regional.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 53 evenimente

«MAI 2022»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Sărbătorim PAȘTELE!

Propus de: elza

Sondajul zilei

Noua structură a anului școlar (2022-2023)a fost oficializată. Considerați că aplicarea ei va duce la îmbunătățirea activității școlare, comparativ cu cea în semestre?

178 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: sportiv Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN