Jocuri educaţionale

Înghetata crescătoare
Formarea numerelor alcătuite din sute, zeci, unităţi
Matematica Clasa a III-a

Baloane
Adunări şi scăderi fără trecere peste ordin
Matematica Clasa a II-a

Armonia culorilor
Fracţii egale
Matematica Clasa a IV-a

PLOAIE DE VISE - eul în arta educaţiei. Un proiect pentru TINE

Proiectul a fost iniţiat cu scopul de a stimula dezvoltarea personală a fiecarui elev. Fiecare copil este unic şi fiecare în parte poate fi privit ca un “proiect “. Elevii noştri sunt în plin proces de dezvoltare şi descoperire personală și de aceea cunoaşterea şi atenţia acordată fiecăruia în parte îl va încuraja şi îl va susţine în căutarea propriului drum. Prin intermediul activităţilor implementate se va valorifica potenţialul interdisciplinar al activităţilor extracurriculare, va fi stimulat interesul elevilor pentru a-şi cunoaşte colegii, şcoala, oraşul. De asemenea, acest proiect are ca scop dezvoltarea unor manifestări pozitive faţă de ceilalţi, prin exersarea capacităţilor de analiză şi sinteză şi prin valorizarea aptitudinilor artistice şi creatoare. Proiectul poate fi derulat de către elevi de liceu cât și de elevi din cilul gimnazial sau primar.

Nume proiect: PLOAIE DE VISE - eul în arta educaţiei. Un proiect pentru TINE

Organizatori: Şcoala Superioară Comercială “Nicolae Kretzulescu”, București

Condiţii de participare: Completarea unei scrisori de intenție, participarea la una sau mai multe dintre activitățile proiectului.

Perioadă înscriere: 26.02.2016 - 15.03.2016

Perioadă desfăşurare: 26.02.2016 - 16.07.2016

TEME

1. Magia culorilor Elevii vor realiza o imagine care este importantă pentru ei, sau care îi reprezintă – desen, acuarela, fotografie , imagine prelucrată pe calculator - însotită de o scurtă argumentare a alegerii făcute)

2. Explorări interioare. Invitaţie spre analiză şi introspecţie. Se vor realiza la nivelul fiecărei şcoli activităţi pentru descoperirea personalităţii fiecăruia dintre elevi şi apoi o expozitie cu imagini de la aceste activităţi.

3. Proiecţii in viitor. Se vor realiza activităţi care vor contura evoluţia ulterioara a vieţii fiecărui elev.

4. Raftul cu idei.  Prezentări de cărţi, articole, care aduc informaţii pe tema dezvoltării personale, referate, eseuri.

5. “Aici este casa mea” -montaj artistic, film şi fotografie. Elevii vor vorbi despre ei şi propriile pasiuni, despre şcoala lor, despre oraşul lor, sectorul în care învaţă. Expozitie de fotografii.

6. Mândru de şcoala mea – interviuri, reflecţii asupra apartenentei la grupul scolar din care face parte elevul, reportaje, creaţii artistice.

7. Ploaie de vise - blogul activităţilor.  Realizarea unui blog în care este prezentată fiecare activitate prin filme şi fotografii.

Pentru implementarea cu succes a acestui proiect, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ va fi desemnat un profesor coordonator. Acesta va asigura selecţia elevilor, va desemna un juriu format din cinci profesori care vor selecta 5 lucrari pentru finala proiectului la fiecare sectiune. Elevii premiati în fiecare școală, coordonați de câte un profesor, vor realiza raportul final al activității care se va trimite la SSCNK pana la  data de 15 mai 2016.

Blogul proiectului din anii precedenți: http://ploaie-de-vise.blogspot.ro/

Dacă doriți mai multe informatii, vă rugăm sa ne contactați pe adresa: ploaiadevise@gmail.com

Învăţământ liceal | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: dominic_moise | 27.02.2016 01:40 | 951 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

27.02.2016 09:33 dominic_moise - Autor

Din acest an școlar proiectul este la nivel regional.

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 14 evenimente

«OCTOMBRIE 2018»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Printre frunze

Propus de: gabrielaturea

Sondajul zilei

De ce mulţi dintre părinții copiilor din învățământul liceal refuză colaborarea cu școala? Vă rugăm insistent să argumentaţi în comentarii.

218 voturi | 5 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: danataclit Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Pentru cadrele didactice din preuniversitar: Abonaţi-vă la Premium și puteţi avea mai multe puncte la dosarul personal!