Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Peste 5.000 de fotografii în cadrul proiectului Școala siguranței Tedi

Începând cu luna martie a anului 2020 a trebuit să ne obișnuim cu ideea că trăim vremuri altfel. Obiceiurile, dinamica vieții cotidiene, practicile familiare s-au transformat. Am învățat, cu mic cu mare, să ne desfășurăm atât viața personală cât și pe cea profesională în alt mod. Însă, din fericire, obiectivele esențiale au rămas: o viață trăită în armonie, dezvoltarea prin studiu, depășirea propriilor limite prin curaj și adaptare la nou.

Învățătorii s-au numărat printre cei care și-au asumat încă de la începutul acestei perioade adaptarea la nou. Transferarea lecțiilor în mediul online a presupus și mai multă muncă și implicare din partea lor. Au reușit să facă lucruri extraordinare, îi felicităm și le transmitem că au tot respectul nostru!

Școala siguranței Tedi a continuat online

Tedi s-a adaptat și el acestor vremuri, continuându-și misiunea. A avut o datorie de onorat față de cei 39.727 de elevi de clasa I înscriși în programul ”Școala siguranței Tedi” în anul școlar 2019-2020. A fost în avantajul celor mici să continue să învețe despre cum să conștientizeze pericolele care îi înconjoară, despre cum să le evite și cum să le gestioneze în cazul apariției lor.

Tedi a propus copiilor exerciții educative care au fost săptămânal publicate pe www.scoalatedi.ro. Exercițiile au presupus implicarea atât a învățătorilor, cât și a părinților. Metoda de bază a rămas jocul întrucât proiectul Tedi nu are drept scop învățarea pe de rost a unor informații, ci asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații.

Peste 5.000 de fotografii cu activitățile elevilor

Digitalizarea activităților din cadrul Școlii siguranței Tedi a avut rezultate ce au demonstrat implicarea extraordinară a învățătorilor, a copiilor și a părinților. Pe site-ul programului au fost încărcate 5.483 de fotografii ale rezolvărilor sarcinilor. Creativitatea celor mici este nelimitată și încântătoare! Îi felicităm pe toți și le dorim o vacanță plină de aventurile visate!

Școala siguranței Tedi la finalul celui de-al 5-lea an

Pentru al  5-lea an consecutiv,  Școala siguranței Tedi și-a deschis porțile pentru o nouă generație de elevi de clasa I. În anul școlar 2019-2020, 39.727 de copii din toată țara au fost înscriși în program. Această nouă generație s-a adăugat celor 140.000 de elevi absolvenți ai primilor 4 ani de școală Tedi.
Scopul programului este informarea copiilor privind potențialele pericole și furnizarea de soluții, prin metode educative specifice vârstei lor, pentru gestionarea acestora.

Tedi a asigurat gratuit suportul didactic care a constat în materiale educative complexe şi atractive pentru elevi, astfel încât, la finalul anului școlar, copiii să fie capabili să identifice situațiile de risc la care pot fi expuși şi să adopte măsuri de prevenire adecvate. Materialele și activitățile pregătite sunt adaptate la noile pericole pe care le-a adus secolul 21, astfel încât elevii vor învăța reguli de siguranță rutieră, siguranță la locul de joacă dar și cum să navigheze în siguranță pe internet pentru a evita situațiile periculoase.

Împreună cu partenerii proiectului, Ministerul Educației și Cercetării şi Poliţia Română, îi așteptăm cu același interes să fie dascăli ai Școlii siguranței Tedi  pe învățătorii claselor I din anul școlar 2020-2021. Pentru ca ai noștri copii să crească armonios și în siguranță.

Toate informațiile şi noutăţile legate de acest program sunt disponibile online, pe site-ul dedicat proiectului: www.scoalatedi.ro.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 24.06.2020 18:29 | 12257 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Azi: 52 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

317 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN