Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ȋnscrie propriul material educaţional pe Digitaliada.ro şi poţi câştiga echipamente IT şi electronice

Digitaliada Concursul se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și tuturor persoanelor de peste 18 ani interesate să dezvolte și să publice materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite de profesori în predarea oricărei discipline școlare de la clasele V-VIII.

Competiţia se desfăşoară pe platforma online www.digitaliada.ro până la data de 25 aprilie 2017. Materialele digitale pot fi depuse prin intermediul unui formular de înscriere ce permite includerea de informații sub formă de text, audio-video, aplicaţii sau imagini. Toate materialele înscrise în concurs trebuie să fie originale, acestea urmând a fi evaluate de o comisie de experţi în educaţie digitală.

Regulamentul concursului poate fi consultat aici.

 

 

 

Digitaliada - Ȋnvăţare prin metode digitale în 10 şcoli din mediul rural

Digitaliada este un proiect - pilot desfăşurat de Fundaţia Orange în 10 şcoli din mediul rural pe parcursul anului şcolar 2016 – 2017. Digitaliada propune o metodă de educație bazată pe aplicații și jocuri digitale, menită să completeze metodele clasice utilizate la clasă cu resurse educaționale bazate pe tehnologie. Ȋn cadrul pilotului, cele 10 școli primesc un pachet complet pentru elevi și profesori: echipare tehnologică a unui laborator (tablete, videoproiector și laptop), conținut educațional digital, materiale suport pentru Matematică și TIC, formare dedicată pentru profesori în utilizarea materialelor digitale la clasă, dar și suport permanent.

Toate resursele digitale puse la dispoziţie în pilot sunt disponibile gratuit pe platforma online Digitaliada.ro.

Digitaliada se desfășoară cu sprijinul Direcției Generale de Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Proiectul este implementat cu sprijinul ONG-urilor Asociația Actori Europeni, Asociația Cartea Daliei, Asociația Societatea Online și Fundația Noi Orizonturi.

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Fundaţia Orange dezvoltă proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz şi de educaţie digitală pentru copii din zone defavorizate, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro.


Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 29.03.2017 12:38 | 1800 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

311 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN