Jocuri educaţionale

Curcubeu
Elemente intuitive de geometrie. Forme spaţiale
Matematica Clasa a III-a

Baloane
Adunări şi scăderi fără trecere peste ordin
Matematica Clasa a II-a

La loc pe hartă
Harta administrativă a României
Geografie Clasa a VIII-a

NOU pentru CLASA A II-A – Colecția de caiete Înveți cu plăcere!

De anul acesta, editura INTUITEXT le oferă elevilor și cadrelor didactice DOUĂ CAIETE ALE ELEVULUI PENTRU CLASA a II-a din colecția ÎNVEȚI CU PLĂCERE:

Comunicare în limba română

Este un instrument de învățare care oferă contexte multiple și variate pentru formarea competențelor, conform programei școlare, de receptare a mesajelor orale/ scrise și redactare de mesaje.

Puncte forte:

- Textele propuse sunt interesante, atractive, stimulează plăcerea de a citi și dezvoltă gustul pentru lectura de calitate.

- Ilustrațiile constituie suport pentru învățare, stimulează dezvoltarea gustului estetic și ajută la formarea unei atitudini pozitive a copiilor în raport cu școala.  

- Exercițiile propuse spre rezolvare vizează înțelegerea textului (extragerea informațiilor, interpretarea, examinarea și evaluarea acestora) și dezvoltarea gândirii critice.

- Jocurile/ exercițiile cu caracter creator au o pondere semnificativă și oferă posibilitatea realizării transferului către alte discipline (exemplu: pag. 48, ex. 4).

- Sarcinile de învățare au grade diferite de dificultate, sunt atractive, asigură formarea, aprofundarea, dezvoltarea competențelor specifice prevăzute de programă și au legătură cu experiențele trăite de copii sau posibile în realitate.

- Auxiliarul conține pagini destinate evaluării inițiale, recapitulării și evaluării la finalul fiecărei unități de învățare, recapitulării și evaluării finale, precum și repere pentru reglare (Ai rezolvat asemănător).

- Integrarea la nivel intradisciplinar și interdisciplinar este o caracteristică a concepției pedagogice care a stat la baza elaborării auxiliarului pentru clasa a II-a.

- Spațiile de completat sunt generoase, oferind copiilor ocazia să scrie corect literele.

- Elevii învață să se autoevalueze datorită îndrumărilor utile ce se regăsesc la finalul fiecărei secțiuni de tip Evaluare.

 

În plus, caietul este în legătură cu produsul educațional online ScoalaIntuitext.ro, care ajută elevii din clasele primare să înțeleagă, prin joc, materia din programa școlară.

 

Matematică și explorarea mediului

Structurat în 10 unități de învățare, auxiliarul propune o învățare de la simplu la complex, care se construieşte prin implicarea directă a copilului.

Integrarea la nivel intradisciplinar și interdisciplinar este o caracteristică a concepției pedagogice care a stat la baza elaborării auxiliarului pentru clasa a II-a.

Puncte forte:

- Spațiile de completat sunt generoase, oferind copiilor ocazia să scrie corect și lizibil.

- Jocurile și exercițiile au o pondere semnificativă și oferă posibilitatea realizării transferului către alte discipline.

- Propune un set variat de exerciţii, cu grade diferite de dificultate, care stimulează curiozitatea în explorare, facilitează dezvoltarea creativității și a gândirii critice a elevilor.

- Exercițiile, activitățile și chiar exemplele oferite sunt concepute în strânsă legătură cu experiențele trăite de copii sau posibile în realitate, pentru a putea facilita procesul de înțelegere a noțiunilor abstracte sau mai dificile.

- Conține pagini destinate evaluării inițiale, recapitulării și evaluării la finalul fiecărei unități de învățare, recapitulării și evaluării finale, pagini pentru ameliorare (Pentru a merge mai departe) și dezvoltare (Un pas spre Excelent), repere pentru reglare (Ai rezolvat asemănător).

- Evaluarea se realizează prin metode tradiţionale şi complementare: probe scrise, portofoliu, autoevaluare pe baza grilei oferite la finalul fiecărei probe de evaluare.

- Elevii învață să se autoevalueze datorită îndrumărilor utile ce se regăsesc la finalul fiecărei secțiuni de tip Evaluare.

- Caseta IMPORTANT le oferă elevilor explicații clare, menite să-i ajute pe copiii de clasa a II-a să înțeleagă concepte noi de Matematică și Științe.

- Susține filosofia Intuitext de „a învăța cu plăcere“, implicând elevii în jocuri educaționale foarte atractive (pag. 19) care ajută la înțelegerea noțiunilor noi.

- Încurajează elevii să lucreze împreună prin activități care presupun împărțirea în echipe, discuții, găsirea de soluții și acceptarea opiniilor celorlalți (exemplu: pag. 15, ex. 2).

- Conține activități practice plăcute, prin care elevii descoperă în mod plăcut fenomenele din mediul înconjurător (pag. 33).

 

Cadrele didactice care aleg caietele Intuitext primesc GRATUIT:

- Ghidul învăţătorului (pe care îl vom trimite în format editabil pe adresa de e-mail menționată în momentul plasării comenzii) care cuprinde proiectarea  integrată şi planificarea unităţilor de învăţare;

- Teste de Evaluare Inițială (se trimit în format editabil pe e-mail);

- este de Evaluare Sumativă și Finală pe parcursul întregului an școlar (se trimit pe e-mail).

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la: 0372 156 300unde un agent de vânzare vă stă la dispoziție de luni până vineri între orele 9:00 – 17:00.

 

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 25.09.2018 14:08 | 804 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Importanta primilor ani de scoala

Metode alternative de educatie

Cum eviti conflictele in familie

Comunicarea parinte - copil
Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 23 evenimente

«DECEMBRIE 2019»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Salvati planeta Pamant !

Propus de: Ela123

Sondajul zilei

Părinții se plâng că elevii au prea multe materii și ore. Conform noului plan-cadru, elevii claselor a VII-a și a VIII-a au 31-34 ore pe săptămână. Elevilor le-au fost introduse materii noi dar, și unele discipline din vechiul plan-cadru sunt considerate inutile de către părinți. Ce discipline, în opinia dumneavoastră, ar trebui eliminate?

1157 voturi | 52 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: teoiordachioaie Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

A fost imbunatatit modul de vizualizare a documentelor. Acum puteti sa le vizualizati, apoi le descarcati