Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Modele și sugestii pentru realizarea planificării calendaristice

Deși elaborarea unei planificări reprezintă un demers laborios, aceasta reprezintă un instrument de lucru necesar fiecărui cadru didactic. Planificarea calendaristică are menirea de a organiza activitatea didactică (anuală/ semestrială) și de a ține sub control îndeplinirea integrală și cu rezultate bune a programei școlare. De menționat faptul că fiecare cadru didactic are posibilitatea să stabilească ce număr de ore dorește pentru fiecare unitate de învățare, în funcție de nevoile specifice ale colectivului de elevi cu care lucrează (recomandarea este să nu se depașească 3 ore pe lecție).

De ce trebuie să țineți cont când realizați planificarea calendaristică

Primul pas în realizarea unei planificări calendaristice trebuie să pornească de la o lectură atentă a programei școlare. Acesta este momentul în care sunt analizate obiectivele de referință/ competențele specifice și conținuturile.

Următorul pas îl reprezintă segmentarea conținutului și stabilirea unei ordini de parcurgere a acestuia. Fiecărei unități de învățare (segment de conținut) trebuie să-i fie stabilite obiectivele de referință, timpul de parcurgere exprimat în număr de ore, dar și intervalul de timp (săptămâna în care este planificat a fi parcurs).

O planificare bine construită trebuie să ia în calcul și conținutul resurselor didactice pe care cadrul didactic le va folosi (manuale, caiete, culegeri etc.).

În general, o planificare trebuie să conțină rubricile: unitate de învățare, competențe specifice, conținuturi, număr de ore, săptămâna, observații.

EXEMPLE PLANIFICĂRI

Vă prezentăm mai jos spre consultare câteva planificări postate în anul școlar 2014-2015 pe Didactic.ro. Acestea sunt conform manualelor INTUITEXT pentru clasa I sau clasa a II-a:

Planificare calendaristică MEM - clasa a II-a

Planificare CLR clasa a II-a, semestrul II

Planificare MEM clasa a II-a, semestrul II

Modele de proiectare integrată a unităţilor de învăţare la clasa a II-a

Planificare integrată - unităţi de învăţare clasa a II-a

Planificare calendaristică MEM clasa I

 

SURSE PLANIFICARE CALENDARISTICĂ

Pentru a obține Ghidul Învățătorului de la Editura INTUITEXT, care conține planificarea calendaristică și proiectarea unităților pentru Comunicare în limba română și Matematică și explorarea mediului, scrieți la scoala@intuitext.ro.

Specificaţi școala, clasa, orașul, județul, precum şi numărul dvs. de telefon. În cel mai scurt timp, veți primi în căsuța dvs. de e-mail ghidul corespunzător clasei dvs.

Cum arată planificarea dvs. pentru acest an școlar?

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 27.08.2015 17:32 | 19611 vizualizări

Aflați mai multe despre Manuale și auxiliare Intuitext

Oferta Intuitext de caiete pentru anul școlar 2018-2019 - De la clasa Pregătitoare până la clasa a V-a învățăm cu plăcere!

Editura_Intuitext | 15.05.2018

0 comentarii

Caietul INTUITEXT de Limba și literatura română pentru clasa a V-a - le dezvăluie elevilor plăcerea cititului și le dezvoltă abilitățile de comunicare

Editura_Intuitext | 23.01.2018

0 comentarii

Manualul digital Intuitext de Matematică clasa a V-a – manualul numărul 1 pentru un an școlar sub semnul performanței

Editura_Intuitext | 20.09.2017

4 comentarii

Caietele elevului INTUITEXT pentru ciclul primar - De ce sunt alegerea perfectă atât pentru învățători, cât și pentru elevi

Editura_Intuitext | 01.09.2017

2 comentarii

Manualul INTUITEXT de Limba și Literatura Română clasa a V-a – un instrument excelent pentru invățarea centrată pe elev

intuitext | 02.08.2017

1 comentariu

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

148 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN