Jocuri educaţionale

Întrecerea
Folosirea parantezelor în exerciţii
Matematica Clasa a III-a

Cutremur
Unităţi de măsurat lungimea
Matematica Clasa a III-a

Girafa la dietă
Aflarea termenului necunoscut. Metoda balanţei
Matematica Clasa a III-a

La clasa I, copiii înțeleg totul despre emoții cu NOUL Caiet de Dezvoltare personală

Ne dorim copii fericiți, autonomi, empatici, curajoși și manifestăm o grijă deosebită de fiecare dată când interacționăm cu ei.

Și pentru noi este extrem de important să contribuim la dezvoltarea armonioasă a copiilor. Să le oferim toate motivele să meargă la școală cu bucurie, să le încurajăm curiozitatea și pofta de cunoaștere.

De aceea, specialiștii Intuitext în educație și profesori cu o înaltă calificare au completat portofoliul Intuitext cu o lucrare nouă: caietul de Dezvoltare personală pentru clasa 1 (în curs de apariție).

Structurat în 9 unități de învățare cu teme de interes pentru elevii din clasa întâi, auxiliarul cuprinde o colecție de lecții sub forma unor fișe, cu sarcinile de învățare introduse prin formulări de tip joc, sugestive pentru înțelegerea cerințelor.

Elevii sunt invitați să conștientizeze cine sunt, să-și analizeze permanent emoțiile pe care le au, să fie motivați să învețe cu succes, să se raporteze sănătos la sine și la ceilalți. Astfel, datorită activităților propuse, copiii cunosc și recunosc emoțiile și sentimentele lor și ale celor din jur, descoperă ce motivații se află în spatele acestora și învață să numească în mod corect tot ceea ce simt.

Caietul conține sarcini de învățare și jocuri adecvate disciplinei Dezvoltare personală, precum și sarcini care asigură transferul către alte discipline, facilitând abordarea integrată a învățării. Jocurile și exercițiile cu un caracter creator au o pondere semnificativă.

Sarcinile de învățare sunt accesibile, atractive, au grade diferite de dificultate, sunt adecvate exersării comportamentelor și relaționării pozitive. Succesiunea acestor corespunde etapelor învățării: orientare, achiziții noi, aplicare, transfer și evaluare.

 

În plus, unicitatea lucrării constă în:

 

- Îmbină în mod plăcut și natural disciplina Dezvoltării personale cu alte activități atractive pentru copii (pag. 15, ex. 5): „Sunt puternic ca un leu. Sunt ca o leoaică de puternică. Realizează-ți și tu o mască respectând etapele de mai jos. Interpretează rolul alături de colegii tăi.“

- Conține informații utile de igienă explicate pe înțelesul copiilor și însoțite de ilustrații clare și plăcute. (Vezi capitolul „Igiena personală“).
Încurajează creativitatea și imaginația copiilor prin exerciții de tipul „Dacă săpunul ar conduce lumea, aceasta ar fi...“ (pag. 21, ex. 7)


- Dezvoltă abilitățile de comunicare ale copiilor, atât în registru verbal, cât și non-verbal și paraverbal (vezi Unitatea 5 – Comunicăm).


- Încurajează curiozitatea și dorința de implicare a copiilor la ore prin activități plăcute de tipul „Teatru mut – Interpretați, fără cuvinte, rolurile din povestea «Scufița Roșie»“ (pag. 41, ex. 3a).


- Susține conceptul de învățare prin joc propunând elevilor activități de tipul „Joc la școală“ (pag. 59, ex. 4)

 

Cadrele didactice care aleg caietele Intuitext primesc GRATUIT:

- Ghidul învăţătorului (se trimite în format editabil pe e-mail) care cuprinde proiectarea integrată şi planificarea unităţilor de învăţare;
- Teste de Evaluare Inițială (se trimit în format editabil pe e-mail);
- Teste de Evaluare Sumativă și Finală pe parcursul întregului an școlar (se trimit pe e-mail).

 

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la: 0372 156 300unde un agent de vânzare vă stă la dispoziție de luni până vineri între orele 9:00 – 17:00.

 

 

Propus de: Editura_Intuitext | 18.09.2018 17:54 | 1132 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Tipuri de singuratate

Echilibrul emotional

Experienta de flow sau flux la copii

Independenta
Metode alternative de educatie

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«IULIE 2020»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Panglici de speranta

Propus de: p_a_m_28

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre inițiativa MEC de secretizare a rezultatelor școlare? Vor fi vizibile ierarhii, fiecare elev își va vedea propriul rezultat. Comentați

247 voturi | 18 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Accesaţi Lecţii online şi împărtăşiţi colegilor ideile dvs.