Şcoala cu
bune practici

38 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Jocul educațional recomandat de învățători pentru copiii din clasele primare

Importanta jocului in invatare

Trebuie să fii mare maestru didactic să faci din joc și o oportunitate cognitivă reală. Eu am auzit deseori dascăli spunând «ne jucăm, ne jucăm, dar acum trebuie să mai și învățăm». Pe-asta am auzit-o de la cei care au introdus jocul mai mult de nevoie, că scrie în recomandările metodice. E în educația noastră să credem că învățarea e o chestie solemnă, iar jocul - o neseriozitate. 

Creierul școlarului mic este adaptat să absoarbă informație în contexte cu miză, cu feed-back rapid, cu reguli și elemente de predictibilitate, exact ca în jocuri, ca în mediile non-formale. Cine poate traduce conținuturile învățării în limbajul jocului este cu adevăra, profesor. Restul sunt un fel de personal pentru livrări, ca la pizza. La vârsta școlii primare, jocul este în toi; plăcerea asumării unor roluri, a misiunilor, a provocărilor este una din caracteristicile-cheie ale dezvoltării intelectuale.

În plus, cel mai bine, copiii învață când sunt fericiți, liniștiți, când trăiesc într-un mediu cald și iubitor și, de aceea, latura psiho-afectivă a educației este extrem de importantă.

În acest context, Iuliana Drăgan (specialist Intuitext în educație și profesor pentru învățământul primar la Școala 96 din București) este de părere că „produsele moderne de învățare, așa cum este și site-ul Școala Intuitext, reprezintă un mijloc complementar de învățare, a cărui eficiență este incontestabilă, fie că suntem în timpul anului școlar, fie în vacanța de vară“.

 Site-ul educational Scoala Intuitext

Construit ca un loc distractiv de aventură, format din 5 insule, Școala Intuitext este un site educațional unde elevii din clasele I-IV înțeleg mai bine materia predată la clasă și își dezvoltă creativitatea, agerimea și istețimea - totul sub formă de jocuri educaționale online, preferatele copiilor din era digitală.

Citiți continuarea articolului.

 

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ScoalaIntuitext | 11.07.2018 14:04 | 740 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 39 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

118 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN