Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Invitaţie la Noaptea Sânzienelor

Noaptea SanzienelorDin vremuri de demult ne-a rămas povestea Sânzienelor şi obiceiul de a le sărbători.

Misterioase şi drepte, fiinţe de lumină şi bucurie, ele binecuvântează gospodăriile celor buni, dau rod recoltelor şi har plantelor de leac. Darnice sau aspre, după sufletul omului, se spune că Sânzienele ni se arată o singură dată-n an, în noaptea de 23 iunie.

Aşadar, pentru cel de-al 6-lea an, vă invităm pentru câteva ore de poveste Duminică, 23 iunie, ora 19, la o Noapte de Sânziene în inima fermecatei livezi a Muzeului de Artă Populară Nicolae Minovici (lângă fântâna Mioriţa).

Printre cei care vor însufleţi Noaptea de Sânziene se vor afla actriţa Maia Morgenstern, Valentin Roşca, formaţia de muzică veche Trei parale, soliştii Operei Române Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, designerul Andra Andreescu, Grupul coral Sound condus de Voicu Popescu şi alţii, pe care vă invităm să-i cunoaşteţi.

De asemenea, în această seară se vor acorda premiile la concursul Viitorul trecutului, organizat de Asociaţia Patrimoniu pentru Viitor şi Didactic.ro.

Intrarea este liberă.

Orice asemănare cu o Sânziană albă sau galbenă, tradiţională sau modernă este binevenită, la fel şi portul popular! Pentru a vă bucura de Noaptea de Sânziene în livadă, vă recomandăm să purtaţi încălţări cu talpă plată.

Un eveniment autorizat de Sânziene şi organizat cu mult suflet pentru voi, de Prietenii Muzeelor Minovici, reuniţi în Asociaţia Patrimoniu pentru Viitor.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 14.06.2013 18:52 | 1936 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

296 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN