Jocuri educaţionale

Girafa la dietă
Aflarea termenului necunoscut. Metoda balanţei
Matematica Clasa a III-a

Provizii
Factor comun
Matematica Clasa a III-a

Testoasa
Elemente intuitive de geometrie. Forme plane
Matematica Clasa a III-a

Învățare și testare online pe platforma Digitaliada

Digitaliada propune  o soluție interactivă de Învățare și Testare online, ce include în procesul de predare-învățare și părinții interesați de evoluția copiilor lor.  Secțiunea este disponibilă pe www.digitaliada.ro.

Cum funcționează mai exact această soluție de comunicare 360 de grade: director/profesor/elev/părinte?

  • Directorii au posibilitatea să înscrie toate cadrele didactice din școala lor, părinți și elevi și să comunice cu aceștia printr-un sistem de notificare online.
  • Profesorii pot da teste și teme pentru acasă pentru orice disciplină și pot monitoriza progresul fiecărui elev pe semestru/an școlar.
  • Elevii pot parcurge materia, primesc teste și teme și le rezolvă, chiar și de acasă atunci când lipsesc de la școală.
  • iar părinții primesc programarea testelor și a diferitelor activități școlare și pot vizualiza rezultatele obținute de elevi.

Platforma poate fi folosită gratuit și este utilă și pentru ciclul gimnazial și pentru cel primar. În mod ideal, pentru a accesa toate functionalitățile acestui sistem integrat de învățare online, directorul creează contul principal de școală la care adaugă conturile profesorilor elevilor și părinților, alocate respectivei școli.

Totusi, platforma poate fi utilizată și modular doar de către profesori împreună cu elevi și părinți, dar și de către părinți împreună cu copiii lor, pentru studiu individual. Părinții pot crea, de exemplu, conturi pentru copiii lor pentru a parcurge alături de aceștia cele peste 400 de lecții de matematică pentru gimnaziu, ce includ suport teoretic, pentru fiecare lecție în parte, și o parte practică, de exerciții cu diferite grade de dificultate.

Profesorii au și ei la dispoziție o suită de teste create deja de către echipa Digitaliada pe care le pot utiliza la clasele lor, însă pot crea ei înșiși și trimite elevilor teste cu întrebări de tipul Completează cuvântul, Opțiuni, DA/NU, Răspuns scurt, Fișier de încărcat, dar și pagini scanate sau fișe de lucru.    

Noua soluție include și o Bibliotecă virtuală cu resurse digitale educaționale pentru clasele gimnaziale și peste 100 de probleme de matematică pentru gimnaziu, demonstrate în Geogebra.

Despre Digitaliada

Programul Digitaliada, lansat in 2016, sustine utilizarea instrumentelor digitale moderne in predarea disciplinelor Matematica si TIC. La nivel national, prin platforma, sunt puse la dispozitia publicului resurse digitale ce pot fi utilizate in procesul de predare-invatare. In plus, la nivel rural, 50 de scoli gimnaziale beneficiaza de echipamente si continut educational digital pentru orele de Matematica si Informatica.

Despre Fundatia Orange

Fundatia Orange este o organizatie non-profit care se implica in viata comunitatii prin realizarea de proiecte de filantropie menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate. In cei peste 7 ani de activitate, Fundatia Orange a investit peste 6.5 milioane de euro in proiecte de educatie digitala pentru persoane defavorizate si in proiecte de sanatate, educatie, cultura in beneficiul persoanelor cu deficiente de vedere si/sau de auz, in scopul integrarii lor sociale. Pentru detalii, vizitati www.fundatiaorange.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 04.12.2019 11:53 | 8546 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Carti online gratis

Lectura obligatorie
Lectura suplimentara

Teatru online pentru copii si parinti

Metode alternative de educatie

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 88 evenimente

«MARTIE 2020»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Stăm acasă!

Propus de: bianca_badita

Sondajul zilei

Cum lucraţi în această perioadă cu elevii?

119 voturi | 5 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: ioana_popescu Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Accesaţi Lecţii online şi împărtăşiţi colegilor ideile dvs.