Şcoala cu
bune practici

41 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

În iunie, FIEdu transformă Ploieștiul în capitala educației!

Evenimentul este organizat de Asociația Iubesc Ploieștii împreună cu Centrul Educațional de Inspirație Finlandeză Yuppy Koti și Fundația Seeding Knowledge, pentru al doilea an consecutiv.

FIEdu vine cu un concept unic în România și în Europa de Est. Este un eveniment non-profit, creativ și accesibil, care încurajează și susține colaborarea la nivel național și internațional. Aducem împreună factori de decizie, directori de școli, cercetători din domeniul educației, profesori, părinți și copii. De asemenea, cele mai recente descoperiri științifice și cele mai bune practici educaționale din lume devin accesibile publicului român, cu scopul de a putea fi implementate în școli spre beneficiul copiilor și al întregii societăți.

Anul acesta, evenimentul se bucură de prezența unor experți educaționali de pe trei continente, respectiv șase țări: Finlanda, Estonia, Suedia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și Singapore.

Participanții la festival vor asista la discursuri inspiraționale, ateliere practice, sesiuni de networking și expoziții

Fiedu

În perioada 10-11 iunie 2017, pasionații de educație vor putea lua parte la:

  • Sesiuni în plen la Sala Europa – Palatul Administrativ Ploiești
  • Ateliere practice pentru profesori și părinți la Sala Marii Uniri din Palatul Culturii Ploiești și Sala de Studiu a Muzeului Omului
  • Smart Gallery Galeria de materiale si soft-uri educaționale din România și din străinătate la Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești
  • Kids Outdoor Festival - Festivalul în aer liber pentru copii eveniment organizat de Fundația Seeding Knowledge, la care copiii care își însoțesc părinții la festival și nu numai pot participa gratuit – se va desfășura la Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești și pe esplanada Palatului Culturii

Printre temele ce vor fi dezbătute la Festival se numără: colaborarea dintre părinți-copii-profesori, modalități de reducere a birocrației în sistemul de învățământ, dobândirea și îmbunătățirea continuă a inteligenței emoționale, experiențe de învățare în muzee și palate, eficientizarea lecturii și importanța viziunii liderilor din educație, educația financiară, metode moderne de predare a matematicii, experiențe inedite de învățare și descoperire a lumii de către preșcolari.


Tema educației de calitate pe lista temelor de interes major

FIEdu își propune să schimbe discursul existent axat pe probleme cu un discurs bazat pe soluții. Conferința din 2015 și apoi FIEdu 2016, având împreună 500 de participanți, au adus notorietate Asociației Iubesc Ploieștii, creându-se premisele pentru a continua organizarea festivalului la Ploiești. Acest fapt denotă o reală nevoie de inovare a oamenilor care alcătuiesc sistemul educațional românesc.

Nu toți profesorii din România reușesc să ia parte la proiecte de mobilități de tipul Erasmus Plus. Astfel, în feedbackul primit de la profesori, s-a făcut referire la faptul că și-au permis să ia parte la un eveniment de talie internațională fără să călătorească într-o altă țară și fără costuri exorbitante.

„Ca orice investiție în educație, impactul este unul semnificativ și cu efecte pe termen lung. Ne dorim ca proiectul să schimbe discursul general din educație, aducând educația pe lista de priorități în micile comunități, dar și la nivel național. Considerăm că un festival este un prilej oportun pentru actorii importanți din educație să intre în dialog, să ia contact cu realitatea din sistemul educațional românesc actual și cu realitatea altor sisteme. România, ca orice altă țară a lumii, are nevoie de o educație puternică, modernă și actualizată, iar acest lucru se poate realiza doar dacă oamenii care creează sisteme împart același spațiu de înaltă calitate.”, susține Alexandra Anton, CEO FIEdu.

Programul integral al evenimentului este disponibil online la www.fiedu.ro.

Înscrierile se realizează exclusiv online, iar prețurile variază între 125 și 300 lei pentru cele două zile de festival.

***

Despre Asociația Iubesc Ploieștii

Iubesc Ploieștii s-a format ca grup de inițiativă în anul 2010, ajungând astăzi la o comunitate activă online de peste 18.000 de persoane atrase organic pe pagina de Facebook Iubesc Ploieștii. Scopul formării acestui grup a fost acela de a promova Ploieștiul sub toate aspectele sale: istoric, cultural, sportiv, economic ș.a. După cinci ani de activitate, timp în care grupul a realizat prima hartă turistică bilingvă din istoria orașului Ploiești și a realizat primele suveniruri care să promoveze simbolurile orașului, în decembrie 2015 a luat naștere Asociația Iubesc Ploieștii.

Activitatea asociației se desfășoară prin intermediul:

paginii de Facebook Iubesc Ploieştii, care informează zilnic o comunitate online de peste 18.000 de iubitori ai orașului aflați în întreaga lume;

– activității Yuppy Koti Centre, centrul educațional de inspirație finlandeză din Ploiești.

Despre Fundația Seeding Knowledge

Fundația Seeding Knowledge oferă pregătire extrașcolară concepută special pentru a ajuta elevii studioși, dar fără resurse materiale, să se dezvolte echilibrat și armonios, până la împlinirea vârstei de 18 ani. În martie 2016, a fost lansat programul de burse “Viitor prin educație”, un pachet complet de servicii educaționale, adaptat specificului fiecărui elev căruia i se adresează și de ca re beneficiază, în prezent, 10 copii din București.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 24.05.2017 17:55 | 3585 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

264 voturi | 6 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN