Jocuri educaţionale

Girafa la dietă
Aflarea termenului necunoscut. Metoda balanţei
Matematica Clasa a III-a

Fagurele
Noţiunea de fracţie
Matematica Clasa a IV-a

La loc pe hartă
Harta administrativă a României
Geografie Clasa a VIII-a

În 2019, se caută olimpici cu… creativitate științifică!

Între olimpiadele naționale școlare și-au făcut loc 8 noi concursuri în 2019, între acestea numărându-se și Olimpiada Națională de Creativitate Științifică.

La sfârșitul lunii trecute, Ministerul Educației Naționale a aprobat calendarul competițiilor școlare naționale, internaționale și regionale. Astfel, exceptând Olimpiada Națională de Creativitate Științifică, dintr-un total de 63 de concursuri școlare finanțate de Ministerul Educației Naționale, opt dintre acestea se vor desfășura, de asemenea în premieră. Cele opt concursuri școlare noi se vor desfășura în cadrul unor discipline precum matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, dar și în domeniul învățământului profesional și tehnic/transdisciplinar.

Ca o noutate, probele Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică au la bază subiecte construite pe o abordare transcurriculară. Olimpiada Națională de Creativitate Științifică este un concurs în cadrul căruia elevii prezintă un proiect/studiu din domeniul științific/tehnic/inventică care trebuie să ofere soluții sau să explice o problemă a societății noastre. Acest concurs inovator se adresează elevilor claselor a V-a - a XII-a (XIII-a), pentru toate formele de învățământ, având patru domenii de activitate: științe, științe aplicate, tehnologia informației, robotică. Între criteriile de care vor ține seama cadrele didactice ce vor evalua lucrările olimpicilor se numără și respectarea rigurozității științifice, importanța și relevanța proiectului în domeniu, nivelul de noutate al proiectului abordat etc.

Consultaţi Calendarul competiţiilor şcolare pentru anul 2018-2019

Pentru Olimpiada Națională de Creativitate Științifică etapa județeană se va desfășura în aprilie-mai 2019, iar etapa națională va avea loc în județul Suceava între 15-20 iunie 2019.

Pentru Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română faza județeană se va desfășura în data de 2 martie 2019, iar etapa națională va avea loc între 22-26 aprilie 2019. Pentru elevii claselor V-VIII faza națională se va desfășura la Iași, în timp ce olimpiada pentru clasele IX-XII se desfășoară în județul Prahova.

Pentru Olimpiada Națională de Matematică faza județeană va avea loc în data 16 martie, iar etapa națională se va susține în județul Hunedoara între 20-26 aprilie 2019.

Calendarul Ministerului Educației Naționale include următoarele categorii de competiții școlare:

  • olimpiade și concursuri școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, cu participarea elevilor români;
  • olimpiade naționale școlare;
  • concursuri naționale școlare finanțate de Ministerul Educației Naționale;
  • concursuri naționale școlare fără finanțarea Ministerului Educației Naționale;
  • activități educative naționale finanțate de Ministerul Educației Naționale;
  • activități educative naționale, respectiv activități educative regionale și interjudețene fără finanțarea Ministerului Educației Naționale.

 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 06.02.2019 15:51 | 751 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Anxietatea sociala la copii

"Mi-e frica de…"

Adaptarea la schimbare

Adaptarea la clasa a cincea
Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 54 evenimente

«FEBRUARIE 2019»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Creativitatea si puterea florilor

Propus de: snowflake1

Sondajul zilei

Sunteți de părere că la disciplinele Joc și mișcare, Muzică și mișcare, Educație fizică, Religie, Arte vizuale și abilități practice, este necesară notarea?

184 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: alinabandas Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Pentru cadrele didactice din preuniversitar: Abonaţi-vă la Premium și puteţi avea mai multe puncte la dosarul personal!